שתף קטע נבחר

 
צילום: אורן אהרוני

מי ייתן ויום אחד ישראל תהיה כמו קטאר

שחר פאר התרשמה מהבנייה הבלתי נגמרת בדוחא, השקעת המיליונים בתשתיות ספורט והתכניות ארוכות הטווח ליום שאחרי אוצרות הנפט. וגם: החיים כמחליפה בטורניר שרק הגבירו את המוטיבציה לשנה הבאה. שחר בקטאר, בלעדי ל-ynet

שלום לכם מדוחא,

 

היום, שישי, ייערך יום המשחקים האחרון של שלב הבתים באליפות סוף השנה, וכמו שזה נראה, למרות שהגעתי כמחליפה, אני כבר לא אשחק בטורניר השנה. כל השחקניות בריאות ומסתמן שלא יהיו פרישות, אלא אם תהיה איזו הפתעה של הרגע האחרון.  

 

אני חייבת להגיד שזו סיטואציה מוזרה, לשבת בצד ו"לקוות" ששחקנית לא תעלה לשחק, כי זה אומר שהיא צריכה להיפצע או לא להרגיש טוב. באמת שלא קיוויתי לדבר כזה ובסופו של דבר, מבחינתי הכל עניין של גורל. לטוב ולרע. זה רק מגביר לי את המוטיבציה לקראת שנה הבאה להיות חלק מהטורניר, הפעם כאחת מהשמונה שמשחקות ולא כמחליפה שמחכה בצד לצ'אנס שלה.


שחר פאר בדוחא. בתקווה להיות אחת מהשמונה בשנה הבאה

 

בשל העובדה שבסוף לא עליתי לשחק, היה לי יחסית הרבה זמן חופשי. משפחתי, חבר שלי תומר דנק ואני ניצלנו את הזמן הפנוי כדי לטייל ולראות את העיר.

דוחא נראית כמו אתר בניה אחד גדול. בכל מקום בונים בתים, בנייני משרדים, אטרקציות תיירותיות, בתי מלון, לגונות מלאכותיות וכמובן מתקני ספורט מודרנים לכל הענפים. ניסינו להבין מה מוליך את הקטארים לעשות את כל זה ויש שתי תשובות: 1. יש להם את היכולות הכלכליות לזה. 2. יש להם מחשבה ותכנון לעתיד.

 

כל מה שהם עושים היום הוא חלק מתכנית ארוכת טווח (האם לנו בישראל גם יש תכניות דומות ארוכות טווח?). כיום, בגלל כמויות הנפט הבלתי נגמרות, יש להם אין סוף כסף, אבל הם גם מתכוננים ליום שאחרי. יום בו הנפט אולי ייגמר ו/או תתפתח טכנולוגיה חלופית. אבל גם במקרה הפסימי הזה מבחינתם, בכל מקרה תהיה להם כלכלה מודרנית עם הכנסות מתיירות, בנקאות, תעופה, מסחר ועוד.

 

אחת הדרכים של הקטארים להתקרב לעולם המערבי היא דרך הספורט. הם מארחים אירועים ומנסים לגדל ספורטאים. לשם כך הם הקימו את אקדמיית הספורט הגדולה והמודרנית בעולם הנקראת "אספייר".  


מסלול הריצה בדוחא. במקרה הצורך, ניתן להעלות אותו במטר וחצי 

 

ביקרנו שם שלשום והיה פשוט מדהים. אירחו אותנו ממש יפה ולקחו אותנו לסיור שאורגן במיוחד בשבילי ומשפחתי. אפילו העניקו לי מדליית מזכרת מהמקום.

 

אני אנסה (אף על פי שזה קשה) לתאר לכם מה קורה שם. תארו לכם קומפלקס גדול יותר ממכון וינגייט, שכולו תחת קורת גג. בתוכו יש אצטדיון אתלטיקה בגודל מלא עם מתקנים ומסלולים לכל הענפים. את מסלול הריצה אפשר להעלות ולהוריד במטר וחצי לפי הצרכים.


מגרש הכדורגל. קיבולת של למעלה מ-6,000 צופים 

 

בנוסף, יש גם אצטדיון התעמלות בגודל מלא, מספר מגרשים משולבים ובריכת שחייה אולימפית עם בריכת קפיצות למים. בנוסף, לא שכחו גם מגרשי כדורסל, כדורעף וכדוריד, והשיא, תחזיקו חזק - אצטדיון כדורגל בגודל מלא, עם חדרי הלבשה וטיפולים עם קיבולת ביציעים של למעלה מ-6,000 צופים. אה, כמעט שכחתי - יש גם תאי צפיה, מרכז תקשורת וכל זה בתוך מבנה ממוזג!

 

כחלק מהאקדמיה יש גם בית ספר תיכון מלא לתלמידי התכנית, פנימייה, שני בתי מלון וכן בית חולים לספורט המטפל בפציעות ומרכז החלמה לספורטאים בלבד. המקום נקי ומטופח ברמות הכי גבוהות שאפשר לדמיין וזה מה שהביא קבוצות כמו מנצ'סטר יונייטד, ברצלונה, ליברפול ועוד לעשות כאן את מחנות האימונים שלהם. וכן, גם קצת כסף.

 

ובחזרה לתכנית ארוכת הטווח של קטאר - אקדמית הספורט המדהימה הזו תהיה תוך מספר שנים רווחית ותהיה עוד לבנה בחומה הכלכלית של המדינה הקטנה הזו מהמפרץ, שבבוא העת תחליף את הנפט של היום. מי ייתן וגם בישראל נוכל יום אחד להגיע לרמת מתקנים דומה. עם תנאים כאלה, אני בטוחה שרמת הספורט בארץ תקפוץ מספר מדרגות, כי עם כאלה מתקנים גובר התיאבון להתאמן ולהשתפר כמה שיותר.

 

שבת שלום,

 

שחר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים