מחר יתרגלו בנתב"ג התרסקות מטוס נוסעים
אחרי חודשים של הכנות, ייצא לדרך מחר תרגיל רחב היקף של המשטרה וכוחות ההצלה בנתב"ג. במוקד התרגיל: תרחיש התרסקות מטוס עמוס נוסעים
בלי קשר למזימת הטרור שסוכלה בסוף השבוע, כאשר מטעני חבלה נמצאו במטוסים בדובאי ומצפון ללונדון, בדרכם לארה"ב, יתקיים מחר (יום ב') תרגיל רחב היקף בנמל התעופה בן גוריון ובסביבותיו. התרגיל - "יסעור" שמו - מתוכנן כבר חודשים ארוכים, והתרחיש המרכזי יהיה התרסקות מטוס עמוס נוסעים.
במשטרת מחוז מרכז אומרים כי מטרתם לתרגל את המוכנות המבצעית של כוחות המשטרה, רשות שדות התעופה וכוחות ההצלה. שוטרי משטרת מחוז תל-אביב יתרגלו בין 10:00 ל-14:00 את עמיתיהם ממחוז מרכז בתרחישים השונים. התרגיל נערך במסגרת תוכנית החירום של נתב"ג והנחיות הארגון הבינלאומי לתעופה אזרחית (ICAO).
כוחות ההצלה יתרגלו בין היתר נחיתת חירום של מטוס מסוג בואינג 747-400. על המטוס כ-200 נפשות. יופעלו מרכז משפחות, מרכז מידע ומרכז לנוסעים שלא נפגעו.
בין יעדי התרגיל: בחינת מוכנות נתב"ג למצבי החירום השונים, תרגול עבודת מטה ושטח משותפת לכלל גורמי החירום וההצלה בנתב"ג, תרגול כוחות המשטרה, תרגול כוח הרפואה בטיפול באירוע רב נפגעים, בחינת תורת ההפעלה לארגון הטיפול הרפואי באירוע רב נפגעים, תרגול נתב"ג וחברות התעופה בטיפול במשפחות והפעלת מרכזי מידע, המשך תפעולו השוטף של נתב"ג.
מחר תורגש תנועה ערה של רכבי ביטחון והצלה, ייתכנו עומסי תנועה בכביש ירושלים-תל-אביב (כביש 1), כביש רמלה-פתח תקווה (כביש 40), בכניסות לשדה התעופה, באזור טרמינל 1 ובאזורי התרחיש של התרגיל.
במשטרת ישראל וברשות שדות התעופה מדגישים כי למרות קיומו של התרגיל, ייעשה מאמץ לפגיעה מינימלית בשגרת החיים, בתפעול שדה התעופה ובתנועה מסביב לנמל התעופה. הציבור, כמו תמיד, מתבקש להישמע להוראות. ברשות שדות התעופה הדגישו כי במהלך התרגיל לא יחולו שינויים בלוח הטיסות המתוכנן והפעילות בנמל התעופה בן גוריון תתקיים כסדרה.
במהלך התרגיל תופעל באופן נסיוני תוכנה חדשה פרי פיתוח ישראלי חדש של חברת "מדן תעופה", שמטרתה לנהל מידע בעת אסון אווירי, באופן שיאפשר ניהול ובקרת שליטה על הנוסעים בזמן אמת. את התוכנה תתרגל חברת לאופר המעניקה שירותי קרקע לחברות תעופה. התוכנה פותחה בניהולם של קצינים בכירים בצה"ל לשעבר שעסקו בשירותם הצבאי בטיפול בנפגעים, בהם ראש ענף נפגעים, סא"ל במיל' עופר מרגלית: "ניהול אסון באופן נכון יכול להציל חיים, למזער נזקים ולהעניק למקבלי ההחלטות תמונה אמיתית של המצב בשטח".