וירג'יניה אמרה לפקח: "כל הכבוד שמצאתם אותי"
העובדת הזרה שהועסקה אצל שר הביטחון ורעייתו שוחררה בתנאים מגבילים לאחר שנחקרה שעות במשרדי יחידת עוז
"כל הכבוד שמצאתם אותי", אמרה העובדת הזרה לפקחים שאיתרו אותה ברחוב, כשלצדה בעלה ובנה הקטן. בעבר היא אותרה כבר על-ידי כתבת קול ישראל, כרמלה מנשה, ועל-ידי אנשי תקשורת נוספים - אולם רשויות אכיפת החוק לא הצליחו לעלות על עקבותיה, והובכו כאשר העובדת נמצאה שוב גם אחרי שהחליטו על סגירת התיק.
לפקחי יחידת עוז שאיתרו את העובדת הזרה היה מידע מוקדם על הנקודה אליה אמורה היתה וירג'יניה להגיע לפנות ערב בתל-אביב, והם המתינו לה בסבלנות. ככל הנראה, היא זיהתה את אחד הפקחים מעבודתו באזור התחנה המרכזית בעיר, וגם הפקחים ידעו בדיוק כיצד היא נראית. היא לא הופתעה כשסוף סוף נעצרה.
בעת המעצר היו עם וירג'יניה בעלה ובנה הקטן. היא ידעה שבשלב מסוים תיתפס, אולם היתה בהלם כשהפקחים הגיעו - אולי משום שלא ציפתה שתיעצר לעיני משפחתה. היא שוחחה עם בעלה, ואז הוא פנה לאחד הפקחים וביקש: "תשמור עליה". הפקח השיב לו כי "הכל יהיה בסדר" והבעל לקח את הבן ועזב את המקום, לא לפני שלחץ את ידו של הפקח.
ייתכן שפריאל תזומן שוב לחקירה
אחרי חשיפת הפרשה, התקשורת הצליחה לאתר את העוזרת בפעם השנייה, ובעקבות כך החליט היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, לפתוח מחדש את תיק החקירה נגד רעייתו של ברק, נילי פריאל. הוא הבהיר לה כי לא תוכל לסיים את פרשת העובדת הלא-חוקית בתשלום קנס. לדבריו, נסיבות המקרה מצדיקות הגשת כתב אישום.
בעקבות איתורה של העוזרת, ח"כ אריה אלדד,
יו"ר שדולת הכנסת למאבק בשחיתות, פנה ליועץ המשפטי לממשלה וביקש ממנו להעמיד לדין את שר הביטחון ורעייתו. "על היועץ לעדכן את הציבור על צעדיו בפרשה זו ולא להיכשל שנית. הציבור בישראל יודע ש'לא יכול' הוא אחיו של 'לא רוצה' בפרשה הזו".
החקירה החלה בעבר במשרד התמ"ת, אליו השתייכה משטרת ההגירה עד לפני כשנתיים. לאחר מכן עברה לרשות האוכלוסין וההגירה. ברשות ההגירה החליטו לפעול לאיתורה של העובדת הזרה ולבדוק אם יצאה מהארץ או שהיא עודנה כאן. במכתב ששיגר וינשטיין לפריאל, הזהיר היועץ כי ייתכן שרעיית שר הביטחון תזומן לחקירה נוספת בנושא.