רועי ורמוס עוזב את פסגות עם 50 מיליון שקל
מנכ"ל בית ההשקעות, שנמכר בסוף השבוע לקרן אייפקס, יממש אופציות ב-20 מיליון שקל ויקבל מענק מכירה בסכום דומה - לא כולל פיצויים
50 מיליון שקל, זה סך הסכום עמו יפרוש רועי ורמוס לאחר קצת יותר מ-3 שנים כמנכ"ל פסגות, בית ההשקעות הגדול בישראל המנהל כ-130 מיליארד שקל. הסכום מורכב מאופציות שקיבל בעבר מקרן יורק – שמוכרת כעת את פסגות לקרן אייפקס – והומרו עם המכירה למניות בשווי כ-20 מיליון שקל (שווי האופציות הראשוני היה 25 מיליון שקל, אבל הוא הצטמצם עקב הורדת המחיר של בית ההשקעות בעסקה).
ורמוס הוא בוגר תואר ראשון בכלכלה, והקידום שלו בשוק ההון נחשב מטאורי. עד שנת 1998 שימש כמנהל השקעות באוורגרין ולאחר מכן מונה כאנליסט ומנהל השקעות בפסגות מנהלי קרנות נאמנות. בשנת 2001 מונה למנהל המחלקה הכלכלית בפסגות ובשנת 2003 מונה למנכ"ל פסגות קרנות נאמנות. הקפיצה הגדולה של ורמוס בוצעה ב-2007 כאשר התמנה למנכ"ל פסגות בית השקעות וליו"ר דירקטוריון פסגות קופות גמל.
את עיקר תהילתו, לפחות בהיבט הציבורי, צבר בפרשת התרסקותה של אפריקה-ישראל כאשר הוביל בשם המשקיעים ובעלי איגרות החוב את המאבק נגד ויתורי חוב מפליגים ללב לבייב, בעל השליטה באפריקה.
המלצה לכתב אישום
ההסתבכות של רועי ורמוס החלה עם החקירה שניהלה רשות ניירות ערך נגד שני עובדים בפסגות, דוד אדרי וישי בן-דוד, בחשד שהריצו ניירות ערך בחשבון ההשקעות העצמי (הנוסטרו) של פסגות. ממצאי החקירה הצביעו גם על ראיות למעורבותם של רועי ורמוס, מנכ"ל פסגות בית השקעות, ושל שי ירון, מנכ"ל פסגות ניירות ערך, בעבירות שבוצעו על ידי אדרי ובן-דוד.לפי ממצאי החקירה, הפעילות התרמיתית בוצעה במשך כמה שנים. המעורבים בפרשה חשודים בעבירות תרמית בניירות ערך, קבלת דבר במרמה, ומרמה והפרת אמונים בתאגיד. בעקבות החקירה הגישה רשות ניירות ערך המלצה לפרקליטות להגשת כתב אישום נגד המעורבים. בשלב זה עדיין לא התבצע שימוע ולא הוגשו כתבי אישום.
בסוף השבוע שעבר סוכם כי קרן אייפקס תרכוש את השליטה בפסגות (76.8%) מקרן יורק לפי שווי של 2.76 מיליארד שקל. למרות שטרם הוגש כתב אישום נגד מנהלי פסגות ולא בוצע שימוע לוורמוס, הוא נאלץ לעזוב את פסגות, לאחר שפרקליטות המדינה התנתה את ההסדר בינה לבין אייפקס בכך שהמנהלים החשודים בפסגות יעזבו מיידית את החברה.
ההסדר סלל את הדרך להשלמת רכישת פסגות על ידי אייפקס לאחר שהפרקליטות הסכימה להמיר את כתב האישום נגד החברה בתשלום כופר של 150 מיליון שקל לקופת המדינה. מטעמו של רועי ורמוס ביקשו להדגיש בתגובה כי המספרים המצוינים בכתבה אינם מדויקים, ויש בהם כדי להטעות את הציבור.
הכתבה פורסמה במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"