סיוע ממשלתי בסך 3 מיליון שקלים להבימה
התיאטרון הלאומי, שנקלע למשבר כלכלי שהקשה על תשלומי משכורות לעובדים, יקבל זריקת עידוד ממשרדי התרבות והאוצר. בתמורה ייאלץ להציג תכנית להפחתת הוצאות
מדינת ישראל תעמיד חבילת סיוע מיוחדת של שלושה מיליון שקלים לתיאטרון הבימה שנקלע לאחרונה שוב למשבר כלכלי אשר לא אפשר לעמוד בתשלומים לעובדים, שחקנים וספקים. בשבועות האחרונים פורסם בהרחבה על בעיות בתזרים המזומנים של התיאטרון ובימים האחרונים התברר שגם הבנק סגר לתיאטרון הלאומי את הברז. במשרדי התרבות והאוצר נדרשו להתגייס ולסייע במהירות.
מנכ"לית משרד התרבות, אורלי פורמן, מדגישה כי העברת הסיוע המיידי תאפשר לתיאטרון להגדיל את מסגרת האשראי בשני מיליון שקלים. כמו כן יאפשרו באוצר לדחות את החזר תשלומי ההלוואה שניתנה לתיאטרון על ידי המדינה בשנות ה-90. דיונים על החזרי ההלוואה, שעמדה בזמנו על 28 מיליוני שקלים וחלק ניכר ממנה נמחק כחלק מניסיונות הבראה של התיאטרון, יפתחו מחדש בשנת 2011.
"אף אחד לא היה רוצה לראות את התיאטרון הלאומי דועך", אמרהפורמן,"ברור לכולם שלמצב הנוכחי אליו נקלע יש פן שיווקי, תדמיתי, עם הקשרים אמנותיים וניהוליים. הכתבות שפורסמו בחודשים האחרונים בעיתונות, גם הן לא היטיבו עם מעמדו של התיאטרון ונדרשנו להתגייס ולסייע. תיאטרון הבימה מצוי בתהליך הבראה ארוך שנים אבל כעת חייבים לאפשר לו לסיים את שנת הפעילות הנוכחית".
חבילת הסיוע נועדה בראש ובראשונה לשלם את שכר העובדים והשחקנים לצד תשלומים לספקים. במשרדי התרבות והאוצר דורשים מהתיאטרון במקביל להציג תכנית מיידית להפחתת הוצאות התפעול וזאת בכדי למנוע משבר נוסף בחודשים הקרובים.
במשרד התרבות אין מקלים ראש באחריות קברניטי התיאטרון אך מדגישים: "אחרי 15 שנה של פעילות תחת תכנית הבראה, אין ספק שהמצב הוחמר בשנים האחרונות עם יציאתו של התיאטרון ממבנה הקבע שלו לפני ארבע שנים. פעילות מחוץ לאולם בית גוררת הוצאות גדולות בין אם מדובר בניוד תפאורות ואחסנה ובין אם בשכירות אולמות.
"אנחנו מאמינים שתכנית אסטרטגית שכוללת מרכיבים כלכליים, אמנותיים ותפעוליים, יכולה להוציא מהבוץ את התיאטרון הלאומי, שחשוב לכולנו ויש לו מקום מרכזי בזירה האמנותית והתרבותית".
תגובת הנהלת תיאטרון הבימה לא התקבלה עד לרגע פרסום הידיעה.