שתף קטע נבחר
 

הטיפ היומי: איך להיפטר מהכינים בדרך טבעית

למה להשתמש בתכשירים כימיקליים כשאפשר להשיג את אותה התוצאה עם חלופה טבעית? פרק קצר מספרו של דויד קאפח, "צמחי מרפא בשימוש ביתי", מתמקד הפעם בטיפול טבעי בכינים של הילדים

האם יש אופציה טבעית ואמינה לטיפול בכינים? הורים המעדיפים שלא להשתמש בתכשירים הכימיים לטיפול בכינים של ילדיהם, יכולים אולי להרוויח משימוש בשמן נים. עלי עץ הנים משמשים למגוון תחלואות, מטיפול בכינים ותולעים ועד מחלות לב וכלי דם. ברפואה ההודית משתמשים בעלים גם לטיפול באסטמה, לשיכוך כאבי מחזור, לטיפול בגאוט, אבנים בכליות, פסוריאזיס, יבלות ופצעים.

 

והריח? מזכיר שום

מוצאו של עץ הנים בהודו אך הוא גדל גם בדרום-מזרח אסיה, באפריקה, באיי האוקיינוס השקט, בדרום אמריקה ובאוסטרליה. גובהו בין שישה ל-25 מטר, ולצורך טיפול רפואי משתמשים בכל חלקיו - עלים, פרחים, קליפת הגזע וזרעים שמהם מופק שמן.

 

צבעו של השמן המופק מהזרעים צהוב כהה, ויש לציין כי טעמו מר מאוד וריחו חריף ודוחה, ומזכיר מעט ריח של שום.

 

תופעות לוואי: השמן עלול להוריד רמת גלוקוז בדם. לסוכרתיים התלויים באינסולין רצוי להימנע ממנו.

 

אז איך תקטלו כינים וביצי כינים?

לאחר חפיפה וייבוש הראש, יש למרוח את הקרקפת שמן נים, לעסות היטב את שורשי השיער ולהמתין כחמש דקות. אחר כך לחפוף כמה פעמים להרחקת הריח. לפני הסירוק במסרק צפוף, רצוי לסרק צמר גפן עד שנוצרת שכבה בתחתית המסרק. מסרקים את השיער כמה פעמים, והכינים והביצים נדבקים לצמר הגפן. יש להחליף את צמר גפן ולסרק שוב עד שכל הכינים והביצים בחוץ. הראש נשאר נקי במשך זמן רב מאחר שהחומר דוחה את הכינים.

 

ספרו של דויד קאפח הוא הרביעי בסדרת מדריכי "טבעי", שיוצרים מקור מידע מקיף לצמחי המרפא ולשימוש בהם ברפואה העממית ובבישול

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלטרנטיבה לתכשירים בשוק
צילום: ויז'ואל/פוטוס
עטיפת הספר
איור: צופית קאפח
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים