שתף קטע נבחר
 

פרא שנדרסה והתעוורה מצאה בית חדש בדרום

הפראים הושבו לטבע הישראלי לאחר שנכחדו ממנו זה מכבר, אך הסכנות לא נגמרות. כך למשל, נקבה צעירה, שנדרסה כאשר חצתה כביש מהיר, איבדה את ראייתה. לאחר טיפול רפואי היא הועברה לחי בר ביטבתה, שם מקווים כי למרות הפציעה - היא תמליט צאצאים בעתיד

נקבת פרא צעירה ונדירה, נדרסה לפני מספר שבועות באזור הר הנגב לאחר שחצתה כביש מהיר. פקחי רשות הטבע והגנים הגיעו לחלץ את החיה הפגועה והעבירו אותה לבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן.

 

ד"ר רוני קינג, וטרינר הרשות בסיוע רופאי בית החולים, העניקו לה טיפול ראשוני והבהילו אותה לטיפול בבית החולים. מספר ימים לאחר הפגיעה, הפרא עדיין מאושפזת בבית החולים. ד"ר נילי אנגליסטר, וטרינרית בבית החולים מגיעה לבדוק את מצב הפרא בתא האישפוז עם מנת אספסת מהולה באנטיביוטיקה.

 

"בגלל שהיא חיה פראית ולא רגילה לבני אדם, מאוד קשה לתת לה תרופות בהזרקה או להתקרב אליה ולהכניס לפה את התרופות. לכן אני מערבבת את התרופות במזון שהיא אוהבת לאכול, כדוגמת אספסת", היא אומרת. דלת הכלוב נפתחת בזהירות ואנגליסטר מציצה פנימה.  

 

כתב: ארז ארליכמן, צילום: שי רוזנצוויג, עריכה: דפי מקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לא רואה ממטר: לא תוכל לשוב לטבע

הפרא הולכת באיטיות בחדר המרופד. סימני הדריסה עדיין ניכרים על גופה. "היה חשש שהיא נפגעה בראש. בתחילה ראינו שהיא מצליחה לעמוד ואף אוכלת בכוחות עצמה, נעה בשטח בצורה חופשית", מספרת אנגליסטר, "אבל מספר ימים לאחר ההגעה, גילינו שפציעת הראש גרמה לה לעיוורון בשתי העיניים. האישונים שלה היו מורחבים ולא מגיבים לאור, היא נתקעה בדברים ולא הבינה מה קורה סביבה".

 

ד"ר רון עופרי, מומחה עיניים מבית החולים האוניברסיטאי בבית-דגן, הגיע לבדוק מה חומרת הפגיעה, אך לא היו לו בשורות טובות. "במצבה הנוכחי, היא לא תוכל לשוב לטבע עקב מגבלת הראייה", מסכמת אנגליסטר את מצבה של הנקבה הצעירה, "אין לה סיכוי לשרוד בתנאים הקשים בטבע המקומי שלנו".

 

הפראים מתת המין הפרסי נכחדו לחלוטין באזור ישראל כבר בתחילת המאה הקודמת, אך במסגרת פרויקט השבת חיות התנ"ך של רשות הטבע והגנים, הובאו במהלך שנות ה-60 לארץ מספר פרטים של פראים מתת-מין סורי לגרעין רבייה בשמורת טבע חי-בר יטבתה.

 

הפראים נראים כמו חמור גדול בעל ראש עבה, שמזכיר יותר סוס. על עורפם יש רעמה כהה עם פס כהה, שנמשך מהרעמה עד הזנב. כיום יש כ-200 פראים חופשיים המתרבים באופן טבעי ונמצאים מעבר למכתש רמון, מעזוז ועד לבקעת סיירים.

 

צילום: טיבור יגר, ספארי ר

 

 

בית חדש בחי-בר יטבתה

לפני מספר ימים הגיע שי קבסה, מנהל החי-בר ביטבתה, כדי לקחת את הפרא לביתה החדש בדרום. בתום מסע בן מספר שעות בארגז מיוחד, היא הוכנסה לתא מחייה זמני, מרופד ומבודד כדי שלא תפגע בעצמה.

 

"מאז שהיא הגיעה אלינו היא אוכלת ומגלה כושר התאוששות מרשים. התחלנו לגלות סימנים ראשונים של שיפור במצב אחת מהעיניים הפגועות ונראה כי היא מצליחה לראות מעט ומטושטש סביבה", מסביר קבסה. "כשאנחנו נכנסים לאזור המגודר, שמים לב שהיא רואה אותנו בעין שמאל".

 

בחי-בר מתכוונים להעבירה בקרוב לאזור מחייה פתוח וגדול, אותו תחלוק עם פרא נוסף. "התקווה שלנו שלמרות הפציעה שלה, היא תוכל להמליט פראים נוספים בעתיד", הוא אומר.  

 


 

 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* רוצים להתנדב למען החיות? צרו קשר  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפרא בימים הראשונים בביה"ח לחיות בר
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
ד"ר יגאל הורוביץ בודק את מצב הפגיעה בראשה של הפרא
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
בבית החדש בחי-בר יטבתה. לא תשוב לטבע
צילום: שי קבסה, רשות הטבע והגנים
בית חולים לחיות בר פרא
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים