הנגבי ליועץ המשפטי: אל תערערו על פסק הדין
יום אחרי שצחי הנגבי השעה את עצמו מהכנסת לאחר שבית המשפט הטיל עליו קלון, פנו עורכי דינו בצעד חריג ליועמ"ש ולפרקליט מחוז י-ם בבקשה שישימו את הפרשה מאחוריהם
צחי הנגבי נלחם על העתיד הפוליטי: בצעד חריג שלחו היום (ד') פרקליטיו של חבר הכנסת המושעה מכתב ליועץ המשפטי לממשלה ולפרקליט מחוז ירושלים, וביקשו מהם שלא להגיש ערעור על זיכויו מעבירות מרמה והפרת אמונים ושוחד בחירות בפרשת המינויים הפוליטיים.
"הכרעת הדין משקפת הכרעה מאוזנת ומידתית שהושלמה עם הטלת הקלון", כתבו הפרקליטים עודד גזית וגרשון גונטובניק ליהודה וינשטיין ואלי אברבנאל. לטענתם, בשל משך הזמן והמחיר ששילם הנגבי במהלך ההליכים המשפטיים נגדו, "נכון וראוי לשים סוף להליך".
הנגבי השעה את עצמו אתמול מהכנסת, לאחר שבית משפט השלום בירושלים קבע כי יש קלון בעבירת עדות השקר שבה הורשע בפרשת המינויים הפוליטיים. בפרקליטות הודיעו אתמול כי בכוונתם לערער על זיכויו מהעבירות האחרות.
לדברי פרקליטיו של הנגבי, הפרקליטות רשמה בפניה "קביעה היסטורית רבת חשיבות" לפיה מעורבות בהליכי מינויים של שרים ונושאי משרה, עשויה לעלות לכדי עבירה פלילית. עוד מציינים הפרקליטים כי מהפרספקטיבה האישית של הנגבי, אין זה צודק וראוי להטיל עליו אחריות פלילית בגין מעשים שקדמו להנחיית היועץ המשפטי נגד תופעת המינויים הפוליטיים, שהינה תופעה ארוכת שנים.
"לרתום את המחרשה לשדות אחרים"
"אנו סברנו כי הכרעת הדין משקפת הכרעה מאוזנת ומידתית", כתבו עורכי הדין, "אתמול, עם מתן
גזר הדין, הושלמה התמונה המידתית כשבית המשפט השית קלון, מהלך בעל משמעות ציבורית נכבדת על מי שכיהן בכנסת למעלה מ-22 שנה, לצד קביעה צופה פני עתיד לפיה אין מניעה כי הנגבי יכהן בעתיד כחבר כנסת וכשר".
לדברי עורכי הדין, למרות שיש להם טענות כבדות משקל ביחס להרשעה בעדות השקר, הרי שבעת הזו ולאור כל מה שכתבו ובפרט לאור משך הזמן והמחיר ששילם הנגבי, נכון וראוי לשים סוף להליך: "אנו סבורים כי די בכל אלה כדי להותיר את הצדדים על סיפוקם, במיוחד כשמנגד עומד מחיר אישי כבד נוסף של הנגבי והצורך להמשיך ולהקצות משאבי ציבור רבים לגבי סוגיה שלובנה".
לבסוף כותבים הפרקליטים כי הם מקווים שלמרות הפרסומים בתקשורת על כוונת הפרקליטות להגיש ערעור, "ניתן יהיה לרתום את המחרשה לטובת שדות אחרים שהגיעה שעתם".
הפרקליטות האשימה את הנגבי במעורבות ב-72 מינויים פוליטיים של חברי מרכז הליכוד או מקורביהם במשרד לאיכות הסביבה בין 2001 ל-2003. בית המשפט קבע כי הוא לא עבר בכך על החוק, אך הרשיע אותו בעדות שקר לאחר שהכחיש בדיון בוועדת הבחירות קשר למודעה שפרסם בשנת 2002, בה התגאה בהיותו "שיאן לאומי" במינוי חברי מרכז.