בגלל אירלנד וסין: וול סטריט ננעלה בירידות חדות
אי-הוודאות סביב חבילת הסיוע לאירלנד וצעדיה של סין לריסון האינפלציה הכבידו על המדדים. מדד נאסד"ק נפל ב-1.8%, מדד דאו ג'ונס איבד 1.6% ומדד מדד S&P 500 איבד 1.6%
מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.59% ל-11,023.5 נקודות, מדד S&P 500 איבד 1.62% ל-1,178.34 נקודות, ומדד נאסד"ק ירד ב-1.75% ל-2,469.84 נקודות.
הוול סטריט ג'ורנל פירסם היום כי מתגבשת חבילת סיוע של 136 מיליארד דולר לאירלנד. עד כה לא אישר אף גורם את הפרטים באופן רשמי.
עוד דווח כי הפירמות בוול סטריט צפויות לסיים את שנת 2010 ברווחים של כ-19 מיליארד דולר - ירידה משמעותית מרווחי השיא של 2009, אך בכל זאת אחת מארבע השנים הטובות בהיסטוריה של המדד.
מחיר הנפט ירד ב-3% ומחירי הזהב והנחושת ירדו ב-2.2% ו-5% בהתאמה.
אמש בוול סטריט הסתיים המסחר ביציבות במדדים המובילים אחרי שבפתיחת המסחר נרשמו עליות שערים. באסיה נרשמו הבוקר ירידות שערים בהובלת המדד המשולב בסין שצלל ב-4.4%.
בינתיים, המשקיעים בעולם ממשיכים לחשוש ממצבה של אירלנד. ראש ממשלת אירלנד, בריאן קואן, אמר אמש כי הממשלה תדון בפגישה עם שרי האוצר האירופאים מחר באמצעים להבראת מערכת הבנקים האירית, ולא תבקש סיוע כלכלי ממדינות אירופה למרות הלחצים על המדינה לעשות זאת.
ענף הסחורות המשיך להיות חם כאשר היום נחשף כי שניים מהגורואים הגדולים בוול סטריט, ג'ורג' סורוס וג'ון פולסון חושבים באופן שונה על הזהב. סורוס קיצץ ברבעון השלישי את אחזקותיו בתעודת הסל SPDR העוקבת אחרי מחיר הזהב, בעוד שמנהל קרנות הגידור ג'ון פולסון דבק בהימור שלו ושמר על האחזקה הגדולה ביותר.
מאקרו
מדד המחירים ליצרן בארצות הברית עלה באוקטובר בשיעור מותאם עונתית של 0.4%, על רקע עלייה במחירי האנרגיה, כך עולה מדו"ח שפרסם משרד העבודה האמריקני. מדדי הליבה, שאינם כוללים את מחירי המזון והאנרגיה שנחשבים תנודתיים במיוחד, נפלו ב-0.6% על רקע ירידת מחירי משאיות קלות ומכוניות נוסעים. הירידה מגיעה לאחר 11 חודשים רצופים של עליות במחירי הליבה.
ההשקעות הזרות בארצות הברית ירדו ב-40% בחודש ספטמבר והסתכמו ב-81 מיליארד דולר.
התפוקה במפעלים, במכרות ובחברות התשתית בארצות הברית נותרה ללא שינוי באוקטובר, כך מפרסם הבנק הפדרלי המרכזי. הנתונים היו נמוכים מתחזיות האנליסטים שציפו לעלייה של 0.2%. הסיבה לקיפאון היא ירידה בתפוקה של חברות התשתיות על רקע מזג האוויר החם לעונה. הפעילות במפעלים לבדה צמחה ב-0.5% באוקטובר, לאחר עלייה של 0.1% בספטמבר.
מדד אמון הקבלנים בארצות הברית עלה בנובמבר, אך נותר בטריטוריה שלילית. על פי הדו"ח שפורסם היום, מדד שוק הדיור של האיגוד הארצי של קבלנים וולס פארגו עלה לרמה של 16 נקודות, לאחר שבאוקטובר עמד על 15 נקודות. הקריאה תאמה את תחזיות האנליסטים, שציפו אף הם לרמה של 16 נקודות. קריאה מעל 50 מצביעה על מצב חיובי בשוק, ומייצגת יותר קבלנים שהודו שהתנאים טובים מאשר קבלנים שטענו שלא, אולם המדד לא עלה לרמה זו מאז אפריל 2006.
מניות במרכז
ברקשייר האת'וויי, חברת ההשקעות שבשליטת וורן באפט, חשפה מספר שינויים לפורטפוליו המניות שלה המוערך בשווי 48.6 מיליארד דולר במסמכים שהגישה לרשות ני"ע בארה"ב, ה-SEC. השינויים שערכה החברה לפורטפוליו המניות שלה בין סוף יוני וסוף ספטמבר כללו ביטול כמה השקעות וביניהם מכירה של 2.8 מיליון המניות הום דיפו, 7.7 מיליון מניות בסוכנות מכירת הרכבים המשומשים קרמקס, 6 מיליון מניות של NRG-הולדינגס ו-10.8 מיליון מניות של רפבליק סרוויס.
קטרפילר, יצרנית הציוד ההנדסי לבנייה וכרייה הגדולה בעולם, הודיעה אתמול על כוונתה לרכוש את חברת בוסירוס אינטרנשיונל (Bucyrus International) תמורת 7.6 מיליארד דולר במזומן. מחיר הרכישה עומד על 92 דולר למניה, פרמיה של 32% ממחיר הסגירה ביום שישי. העסקה שמוערכת בשווי 8.6 מיליארד דולר, כולל חובות, צפויה להיסגר באמצע 2011.
ג'נרל מוטורס העלתה את מחיר הנפקת המניות מ-29-26 דולר למניה לטווח של 33-32 דולר למניה. סך ההנפקה יעלה ל-13.6 מיליארד דולר.
חברת פוסאגרו (PhosAgro), היצרנית הגדולה ברוסיה של אשלג, מעוניינת לפתוח במגעים עם הממשלה הקנדית בנוגע לרכישת פוטאש . החברה הרוסית מעוניינת לערוך דיונים בנושא, לאחר שראש הממשלה הקנדי סטיבן הרפר הודיע ביום ראשון כי ממשלתו מוכנה להציע "הנחיות" למשקיעים בכל הקשור להשתלטויות של חברות זרות שיזכו לאישור הממשלה, זאת לאחר שבתחילת החודש קנדה דחתה את הצעת הרכש של BHP ביליטון את פוטאש בשווי 39 מיליארד דולר.
המכירות בחנויות ענקית הקמעונות וול מארט עדיין לא מתאוששות. חברת הענק דיווחה היום על ירידה של 1.3% במכירות בחנויות זהות בארה"ב (חנויות הפתוחות מעל לשנה). מדובר ברבעון השישי ברציפות של ירידה במכירות בחנויות זהות ברשת הגדולה בעולם.
ישראליות בוול סטריט
אלביט מערכות דיווחה היום על ירידה במכירות וברווח הנקי לרבעון השלישי של השנה. חברת הציוד הביטחוני דיווחה על מכירות של כ-650 מיליון דולר ברבעון השלישי לעומת מכירות של 732.5 מיליון דולר ברבעון המקביל - ירידה של כ-12.7%. החברה הסבירה את הירידה במכירות בירידה במכירות חטיבת האלקטרו אופטיקה והרכבים הממוגנים, בעיקר באירופה.