שתף קטע נבחר

 

אתר פיראטי חושף פרטי מאות חיילי וקציני צה"ל

אלפי בני אדם כבר צפו ברשימה המציגה את תמונותיהם וכתובות מגוריהם של מי ששירתו בתפקידים פיקודיים במהלך מבצע "עופרת יצוקה". "הם נושאים באחריות אישית", נכתב

אתר אינטרנט פיראטי שעלה לאוויר שלשום (יום ג') פרסם רשימה של 200 אנשי צבא ישראלים אותם הוא מגדיר כאחראים ישירים לפעולות שבוצעו ברצועת עזה במהלך מבצע "עופרת יצוקה". לצד תמונותיהם, מופיעים ברשימה גם פרטיהם האישיים של החיילים והקצינים, מספרי תעודת הזהות שלהם וכתובת המגורים. "אנו מבליטים אותם כדי להפנות את תשומת הלב לאינדיבידואלים ולא למבנים המדיניים שדרכם פעלו", כתבו בעלי האתר באנגלית, לצד הקריאה להפיץ את המידע "בהרחבה". לא ברור כמה מהימן המידע המוצג באתר.


"תפקדו בשמו של מנגנון מדיני רצחני", מתוך האתר

 

"הבלטה של האנשים הללו היא פעולת תגמול והשפלה. הם ביצעו פשעים באופן ישיר, סוכנים של מדינת ישראל שתקפה בדצמבר-ינואר 2008-2009 עשרות בני אדם בעזה הנצורה", נכתב בטקסט שמופיע בראש האתר. אין עיצוב מיוחד, אין גרפיקה - פשוט טבלה מסודרת לפי סדר האלף-בית של קצינים וחיילים שעל פי טענות האתר, שירתו בצבא בחורף 2008-2009. מהרמטכ"ל, גבי אשכנזי ועד לסמלת בבית הספר למקצועות החי"ר.

 

"האנשים הרשומים מטה החזיקו בעמדות פיקוד בזמן המתקפה ולפיכך לא רק שהם תפקדו בשמו של מנגנון מדיני רצחני, אלא עודדו באופן פעיל אנשים אחרים לפעול בצורה דומה. הם נושאים באחריות אישית. יש בהם אנשים מדרג נמוך של מפקדי שדה ועד לדרגים הגבוהים ביותר של הצבא הישראלי. כולם לקחו חלק פעיל וישיר במתקפה", טוענים מקימי האתר.


"הפיצו בהרחבה", קוראים מקימי האתר. מפקדי חילות הים והאוויר במבצע

 

לפי מונה שמופיע בראש העמוד, צפו באתר יותר מ-3,000 איש עד כה. המידע, הם טוענים, "התקבל באופן אנונימי; ככל הנראה מחבר בצבא הישראלי". נראה כי המידע נאסף באינטרנט, וללא ספק באמצעות שימוש נרחב ברשתות החברתיות. חיפוש מהיר מצביע על כך שחלק ניכר מהתמונות המופיעות באתר, במיוחד אלו של הצעירים - בעלי הדרגות הנמוכות, הגיע מתמונות הפרופיל שלהם בפייסבוק.

 

"המידע התקבל באופן פיראטי. אנו מעודדים את כולם לחפש מידע דומה, הוא זמין ומיידי בספירה הציבורית ובתוך ארונותיהם הנעולים של נבחרי ציבור", הם אומרים. לא ברור מי עומד מאחורי האתר ומה רמת החשיפה שלו. כמו כן, לא ברור כמה מהימן המידע המוצג בו, כיוון שמלבד הקצינים הבכירים לא ניתן לדעת האם רוב המופיעים ברשימה אכן שירתו בצה"ל במהלך המבצע.

 

"כשאנו מבליטים אותם אנו מפנים באופן מכוון את תשומת הלב לאינדיבידואלים ולא למבנים המדיניים שדרכם פעלו. אנו מציבים בני אדם לצד פעולותיהם. עלינו להתנגד לאנשים אלו, ולאחרים שכמותם, ולהלין עליהם", כותבים באתר.

 

יוזמי הפרויקט טוענים כי "זוהי צורת התנגדות שניתן להתמיד בה לאורך זמן". לגולשים שמגיעים לאתר הם מבהירים כי "הפרויקט הזה רק החל, עשו את חלקכם כדי שהרשימה הוירטואלית הזו תהפוך לנטל על חבריה במציאות". המניפסט מסתיים בקריאה למעורבות הגולשים: "הפיצו בהרחבה".

 

הדיווח הראשוני התקבל במייל האדום

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחריות אישית. אחד החיילים באתר
אלוף יואב גלנט. גם הוא ברשימה
צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
הרמטכ"ל אשכנזי. פרסמו גם כתובות
צילום: דובר צה"ל
מומלצים