נתניהו: אין ספק שהקבינט יקבל את ההצעה
בטקס בטכניון התייחס ראש הממשלה להבטחות שקיבל מארצות-הברית. הוא אמר כי הוא מצפה להבנות תוך שמירה על האינטרסים של מדינת ישראל, "ובראשם הביטחון"
כשברקע הנסיונות לאשר את הקפאת הבנייה - התפנה הערב (יום ה') ראש הממשלה בנימין נתניהו להשתתף בטקס בטכניון, בו מוענק "פרס ראש הממשלה ליזמות וחדשנות".
נתניהו התייחס בדבריו לתוצרי פגישתו בשבוע שעבר עם מזכירת החוץ האמריקנית, הילארי קלינטון, וציין כי "אנחנו מקיימים מגעים אינטנסיביים עם הממשל האמריקני, על מנת לקדם הבנות שבאמצעותן נוכל להניע את התהליך המדיני תוך שמירה על האינטרסים של מדינת ישראל ובראשם הביטחון. זהו השיקול היחיד שמנחה אותי", אמר נתניהו. "אם אקבל הצעה כזו מארצות הברית אעביר אותה לקבינט, ואין לי שום ספק שחבריי בקבינט יקבלו הצעה כזו".
באירוע בחיפה חולק לראשונה פרס ראש הממשלה ליזמות וחדשנות. "בלעדיהם ישראל תדשדש במקום", אמר נתניהו. "הראש הישראלי ממציא לנו פטנטים וכדי שיוכל להמשיך לעשות את זה צריכים לתת לו סביבה מתאימה, מוסדות כמו הטכניון ומוסדות אחרים להשכלה גבוהה".
הוא הדגיש גם את חשיבות כלכלת השוק החופשי לפריחת היזמות. "בחינוך אין די. האוכלוסיה המשכילה ביותר עלי אדמות הייתה בברית המועצות לשעבר, אבל הם לא עשו עם זה שום דבר. רק באווירה של פתיחות, דינמיות, יוזמה חופשית – יכולות היוזמות לפרוץ קדימה. אם תיזמו אין זו אגדה", סיכם נתניהו את דבריו.
"לוקחים רעיונות והופכים אותם למוצרים". נתניהו (צילום: אבישג שאר-ישוב)
שלושת הזוכים בפרס הם הם פנינה פירסט (23), שהקימה מערכת מבוססת מסרונים המאפשרת למעסיקים למצוא עובדים זמניים באופן מידי; מאיה אפרתי שפיתחה תהליך ההופך שקיות פוליאתילן משומשות ליריעה ממנה ניתן לייצר מגוון מוצרים; ורוני פלמר, מייסד ויו"ר תנועת "אור" להתיישבות בנגב ובגליל, האחראי להקמת שישה ישובים חדשים בנגב ובגליל.
נשיא הטכניון, פרופ' פרץ לביא, ציין בטקס כי ישראל תופסת את המקום השישי מתוך יותר מ-160 מדינות מבחינת יזמות וחדשנות. "אנחנו עוסקים באלכימיה מודרנית", אמר, "אנו לוקחים רעיונות והופכים אותם למוצרים". הוא הוסיף כי כ-50 אחוז מהחברות הישראליות הנסחרות בנאסד"ק מנוהלות על-ידי בוגרי הטכניון.
הערכה: מסמך ההתחייבות יגובש בהקדם
גורמים מדיניים הביעו באחרונה אופטימיות לגבי האפשרות שפרטי מסמך ההתחייבות האמריקני יסוכמו תוך זמן קצר. המסמך צפוי לפרט את פרטי העסקה שתמורתה הסכימה ישראל להקפיא שוב את הבנייה בהתנחלויות, לתקופה של שלושה חודשים. "נותרו עוד כמה
פרטים קטנים לסכם, אבל עושה רושם שרוב פרטי המסמך כבר סוכמו", אמרו הגורמים, "גם נושא המטוסים שהיה במחלוקת נפתר, והמטוסים אמורים להגיע ב-2015 לאחר אישור של הקונגרס בוושיגנטון".
במהלך הלילה קיימו ראש הממשלה ושר הביטחון שיחות עם האמריקנים, וכן עם שר הפנים, יו"ר ש"ס אלי ישי. בנוגע לדרישת ישי, שלפיה ברק יתחייב לאשר בנייה ביהודה ושומרון בתום ההקפאה, אמרו גורמים המעורים בפרטי השיחות כי "הנושא הזה עדיין לא הגיע לכדי סיכום".
Read this article in English