שתף קטע נבחר

 

ישראל רוצה להצטרף לסוכנות הגרעין של ה-OECD

כחצי שנה אחרי שישראל הצטרפה רשמית לארגון המדינות המפותחות, יציג היום שר החוץ למזכ"ל ה-OECD את הבקשה להשתלב בסוכנות לאנרגיה אטומית שלו. בישראל לוטשים עיניים גם לפורום של מדינות הים התיכון הפועל במסגרת הארגון

ישראל תבקש מארגון המדינות המפותחות (OECD) להצטרף כחברה לסוכנות האנרגיה הגרעינית למטרות שלום של הארגון (NEA) - כך עולה ממסמך פנימי של משרד החוץ שהגיע לידי ynet. בישיבת הממשלה שתתקיים היום (א') בנוכחות מזכ"ל ה-OECD אנחל גורייה, יציגו בפניו שר החוץ, אביגדור ליברמן, וסגנו, דני איילון, את הבקשה.

 

הסוכנות, בה חברות 29 מתוך 34 מדינות ה-OECD,

פועלת לשיתוף פעולה בינלאומי על בסיס משפטי, סביבתי וטכנולוגי במטרה לקדם שימוש בטוח באנרגיה גרעינית. בתקופה האחרונה ניהלו במשרד החוץ מגעים עם מנכ"ל הסוכנות כדי להכין את הקרקע לכניסתה של ישראל לסוכנות. במשרד החוץ מקווים שמזכ"ל ה-OECD, המבקר בישראל לרגל כינוס כלכלי, יעניק למהלך אור ירוק.

 


גורייה עם נתניהו. ישראל רוצה חלק פעיל במוסדות הארגון (צילום: לע"מ)

 

לפי מסמך מדיניות שגיבשו במשרד החוץ, ישראל תפעל גם להצטרף לקבוצת עבודה של ה-OECD עם מדינות הים התיכון (MENA), בה חברות מדינות שאינן מקיימות קשר דיפלומטי עם הממשלה בירושלים. קבוצת המדינות פועלות לשיתוף פעולה כלכלי וחברתי. 

הפורום הוקם ב-2005 בהשתתפות 18 מדינות, בהן סוריה, אלג'יריה, בחריין, איחוד האמירויות, לוב, כוויית, סודן וטוניסיה.

 

גורמים במשרד החוץ אמרו כי שימוש בכלים מקצועיים במסגרת קבוצת העבודה יסייע בעתיד לכינון יחסים דיפלומטיים עם חלק מהמדינות. לצד הבקשה לקחת חלק בשני הפורומים של הארגון, יבקשו היום שר החוץ וסגנו ממזכ"ל ה-OECD לשקול להציב בעתיד נציגים ישראלים בעמדות מפתח בארגון.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליברמן. רוצה ישראלים בעמדות מפתח
צילום: אוהד צויגנברג
מזכ"ל ה-OECD עם פרס
צילום: מיכל פטל/ג'יני
דני איילון. שותף לבקשה
צילום: דנה קופל
מומלצים