שתף קטע נבחר

 

צפון קוריאה ירתה פגזים, הרוגים ופצועים בדרום

כלי תקשורת בחצי האי הקוריאני מדווחים על מה שנראה כתקרית האש החמורה ביותר שם בשנים האחרונות: שני חיילים דרום-קוריאנים נהרגו, 12 נפצעו ועשרות בתים עלו באש, אחרי שפיונגיאנג ירתה כ-200 פגזים על אי שבריבונות דרום-קוריאה. אזרחים נמלטו, הדרום השיב אש, והממשלה בסיאול מתכנסת לישיבת חירום

התלקחות חמורה בחצי-האי הקוריאני: דרום-קוריאה הודיעה הבוקר (יום ג') כי צפון-קוריאה שיגרה עשרות פגזים לעבר אי שנמצא תחת ריבונותה ולעבר אזור הים המקיף אותו, סמוך לגבול המערבי שלהן. לפי הדיווחים, לפחות שני חיילים דרום-קוריאנים נהרגו ו-12 נוספים נפצעו, שניים מהם באורח קשה. תושבי האי הורדו למקלטים.

 

 

גורם דרום-קוריאני רשמי אמר כי עשרות פגזים נורו לעבר האי יאונפיאונג, וכי צבא דרום-קוריאה השיב באש. רשת טלוויזיה בדרום קוריאה דיווחה כי לפחות 200 פגזים נורו, וכי הם פגעו גם בבתים. לפי הדיווחים, 60 עד 70 בתים עלו באש בעקבות הירי. יותר משעה אחרי הדיווח הראשון על הירי, בצבא הדרום-קוריאני ניסו עדיין להעביר מסרים לצפון לנצור את האש. בסביבות השעה 09:15 (שעון ישראל) דיווחו עדי ראייה כי נראה שהירי נפסק.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הטלוויזיה הדרום-קוריאנית דיווחה עוד כי מטוסי קרב של הצבא הוזנקו לאזור הגבול המערבי, השנוי במחלוקת בין שתי המדינות. ממשלת דרום-קוריאה הזעיקה את שריה לישיבת חירום על רקע חילופי האש. דרום-קוריאה מיהרה להזהיר את פיונגיאנג כי תגיב בחריפות רבה יותר, אם זו תמשיך בפרובוקציות, והנשיא הדרום-קוריאני, לי מיונג בק, קרא למנוע מהאירוע החמור להתפתח לעימות רחב יותר.


האזור שבו התחוללה תקרית הירי הקשה הבוקר

 

אוכלוסיית האי שעליו נורו הבוקר הפגזים נעה בין 1,200 ל-1,300 איש. בתמונות מהאזור נראה עשן שחור ולבן מיתמר. כלי התקשורת בדרום-קוריאה דיווחו מפי עדי ראייה כי אזרחים נמלטו מאזור הירי בסירות דיג. בעקבות הירי פרצה על האי שריפת ענק, שיצאה מכלל שליטה. כוחות כיבוי ניסו להילחם באש, נכון לשעות הבוקר - ללא הצלחה.

 

על סף מלחמה: מהאצת הגרעין עד תקרית הספינה

הירי בא אחרי תקופה ארוכה של מתיחות בין שתי המדינות, שניהלו מלחמה עקובה מדם - "מלחמת קוריאה" - בין השנים 1950-1953. בשנתיים האחרונות חלה הידרדרות ביחסים בין הצפון לדרום, במיוחד אחרי הניסוי הגרעיני השני שערכה פיונגיאנג אשתקד וניסויים נוספים שערכה בטילים לטווח קצר. הניסוי הגרעיני הביא את מועצת הביטחון של האו"ם להטיל סנקציות על צפון-קוריאה, וזו סילקה את פקחי המערב ופרשה מהשיחות הרב צדדיות על הפסקת תוכנית הגרעין שלה.


חיילים דרום-קוריאנים הבוקר. ישיבת חירום של הממשלה (צילום: רויטרס)

 

השנה כבר התפתחה המתיחות בין השתיים לכדי עימות מילולי חריף, אחרי שסיאול האשימה את צפון-קוריאה בהטבעת ספינה של חיל הים הדרום-קוריאני באמצעות טיל טורפדו. בטביעת הספינה נהרגו 46 מלחים דרום-קוריאנים, אולם סיאול נמנעה מתגובה צבאית. בין שני הצדדים נרשמו בחודשים האחרונים חילופי אש כמה פעמים בהיקף קטן יותר.

 

רק אתמול דווח כי צפון-קוריאה חשפה בפני מדען אמריקני מתקן חדש ענק להעשרת אורניום לדרגה נמוכה, ובו לטענתה לא פחות מ-2,000 צנטריפוגות. הגילוי הזה מעורר את החשד שהמדינה הקומוניסטית המסוגרת, שנחשבת לאחת

המפרות הבוטות ביותר של זכויות אדם, מצליחה לעקוף את הסנקציות של האו"ם, משום שבמערב יודעים שהמתקן הזה לא היה קיים באפריל 2009, עת גירשה פיונגיאנג את הפקחים האחרונים מתחומיה.

 

סין מיהרה להביע דאגה לנוכח הדיווחים על הירי בחצי האי הקוריאני, וקראה לשני הצדדים "לעשות יותר כדי לתרום לשלום". דובר משרד החוץ בבייג'ינג, הונג לי, אמר כי יש לחזור מיד לשיחות הרב-צדדיות על הפסקת תוכנית הגרעין של צפון-קוריאה. סין היא בת בריתה הגדולה ביותר של צפון-קוריאה באזור, ומעניקה לה תמיכה כלכלית ודיפלומטית משמעותית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילים בדרום-קוריאה, היום. האי ירד למקלטים
צילום: רויטרס
הצבא הדרום-קוריאני. "העימות יחריף"
צילום: רויטרס
מומלצים