שתף קטע נבחר

 

שגריר דרום-קוריאה ל-ynet: פרובוקציה של הצפון

בשגרירות הדרום-קוריאנית בישראל מנסים להבין את היקף הנזק שגרם ירי הפגזים הכבד מצפון-קוריאה. "צריך לברר מה הרקע לפרובוקציה", אמר השגריר, ונזהר מלהתייחס לאפשרות שחילופי השלטון המתהווים בצפון עומדים מאחורי הירי

בשגרירות דרום-קוריאה בישראל עדיין מנסים הבוקר (יום ג') לאסוף מידע על תקרית האש החמורה ביותר זה שנים, שבה שיגרה צפון-קוריאה עשרות - אם לא מאות - פגזים לעבר אי בריבונות סיאול. "המידע עדיין מאוד מבלבל", אמר ל-ynet השגריר הדרום-קוריאני, מה יאנג-סאם, "צריך לברר מה הרקע לפעילות הפרובוקטיבית של צפון-קוריאה".

 

התקשורת הדרום-קוריאנית דיווחה כי פיונגיאנג שיגרה כ-200 פגזים לעבר האי הדרום-קוריאני יאונפיאונג, שבאזור הגבול המערבי של שתי המדינות. לפי הדיווחים, שני חיילים דרום קוריאנים נהרגו, 12 נוספים נפצעו - שניים מהם קשה, ועשרות בתים עלו באש בעקבות הירי. צבא הדרום השיב באש, והזניק מטוסי קרב לאזור. אזרחים נמלטו מאזור הירי, והממשלה בסיאול מתכנסת לישיבת חירום.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"אנחנו עדיין מנסים לאסוף מידע", סיפר השגריר, "לפי מה שאנחנו מבינים - עד כה נורו מאות רבות של פגזים ויש לנו גם אבידות. אנחנו צריכים עוד זמן בשביל לנתח את מה שקרה". כשנשאל אם הוא סבור כי חילופי השלטון המסתמנים בצפון-קוריאה הם הסיבה לתוקפנות של הצפון, הוא השיב: "אני חושב שאסור לנו לשפוט מראש את מה שקרה".

 

השגריר מה הסביר כי המחלוקות האידיאולוגיות וההבדלים בין הצפון לדרום, שעמיהם היו בעבר עם אחד, הם הסיבה לעימות המתמשך בין המדינות. "נכון שאנחנו אחים ואחיות, אבל יש מחלוקות מהותיות. אחרי שקיבלנו עצמאות מהקולוניאלזים היפני חילקו אותנו לשתי מדינות - בדרום מדינה תחת משטר דמוקרטי, ובצפון מדינה תחת משטר קומוניסטי".


חיילי דרום-קוריאה הבוקר. "אחים ואחיות במחלוקת גדולה" (צילום: רויטרס)

 

הירי בא אחרי תקופה ארוכה של מתיחות בין שתי המדינות, שניהלו מלחמה עקובה מדם - "מלחמת קוריאה" - בין השנים

1950-1953. בשנתיים האחרונות חלה הידרדרות ביחסים בין הצפון לדרום, במיוחד אחרי הניסוי הגרעיני השני שערכה פיונגיאנג אשתקד וניסויים נוספים שערכה בטילים לטווח קצר. הניסוי הגרעיני הביא את מועצת הביטחון של האו"ם להטיל סנקציות על צפון-קוריאה, וזו סילקה את פקחי המערב ופרשה מהשיחות הרב צדדיות על הפסקת תוכנית הגרעין שלה.

 

השנה כבר התפתחה המתיחות בין השתיים לכדי עימות מילולי חריף, אחרי שסיאול האשימה את צפון-קוריאה בהטבעת ספינה של חיל הים הדרום-קוריאני באמצעות טיל טורפדו. בטביעת הספינה נהרגו 46 מלחים דרום-קוריאנים, אולם סיאול נמנעה מתגובה צבאית. בין שני הצדדים נרשמו בחודשים האחרונים חילופי אש כמה פעמים בהיקף קטן יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילים צפון-קוריאנים הבוקר. הדרום הזהיר מהסלמה
צילום: רויטרס
מומלצים