שתף קטע נבחר

שידורי רשת

כבר עשר שנים מדברים על חיבור בין אינטרנט לטלוויזיה. אבל אם מיקרוסופט ואפל כבר ניסו את זה ונפלו, למה שדווקא Google TV תתרומם?

בתחילת חודש מאי יצאה גוגל בהכרזה דרמטית על המיזם Google TV - פיתוח טכנולוגי של מכשירים המתחברים לטלוויזיה ומאפשרים גישה לתוכני מדיה מקוונים כמו ערוצי שידור, סרטים ורשתות חברתיות. נשמע לכם מוכר? אתם צודקים. כל חובב טכנולוגיה יודע שהרעיון קיים כבר שנים רבות, ולכן הודעת החברה שהציגה את הקונספט הישן כפיתוח חדשני עוררה תמיהה.

 

עוד בראשית שנת 2000 סיפקו יצרני טלוויזיות וספקי תוכן פיתרונות חיבור בסיסיים, וניסו לחנך את הציבור להרגלי צריכת מדיה חדשים. הם טענו שהטלוויזיה המחוברת תחליף את חברות הכבלים ואת המחשב שבחדר העבודה, ותשאיר את כל המשפחה מאוחדת בסלון. אבל כולנו יודעים מה קרה עם זה. אפשר לתלות את האשם בממשק המשתמש שדרש מהצופה לנווט באמצעות שלט הטלוויזיה המיושן, ייתכן גם שהצרכנים לא רצו לגלוש בדפדפן האינטרנט בלי הנוחות של המקלדת והעכבר, ואולי זה היה המחסור בתכנים ראויים ברשת שהוביל לכישלון הקונספט.

 

במהלך השנים ניסו חברות גדולות ורציניות להציע אלטרנטיבות לפלטפורמה הזאת. מיקרוסופט למשל הציגה (רק בארצות הברית) את שירות MSN TV, שסיפק חדשות ועדכונים ישירות למסך הקטן על ידי חיבור מודם קווי. גם חברת אפל - שידועה במגע הקסם שהופך כל שוק חדש לטרנדי ולסקסי - לא הצליחה לתפוס נתח שוק רציני עם ה־Apple TV, מכשיר המדיה המקוון שמתחבר לאייטונס. באפל מודים שמדובר במכשיר נישה לא מאוד פופולרי, ולמרות זאת הם שיחררו בספטמבר האחרון את הדגם החדש בסדרה.


"אל תדאגו, הולכים לבנות כאן בר" 

 

אז מה עובר על גוגל? אולי הם חושבים שיש להם ביד מוצר מנצח, ולכן בחרו להיכנס לתחום שעתידו לא ברור. הפיצ'רים שמבטיחים לנו האנשים של סרגיי מרשימים למדי, גם אם די צפויים: שיחות וידאו, תמיכה מלאה בדפדפן גוגל כרום המהיר, תמיכה מלאה בפלאש והזרמה מקבילה של שני תוכני וידאו, שכמו מכשירי ה־Yes Max מאפשרת לצפות באחד ולהקליט את השני לכונן הקשיח. אבל השוס הגדול ביותר שמציעה גוגל הוא החיבור ליוטיוב שבבעלותה: החיבור בין ענקית החיפוש לאתר הזרמת הווידאו הגדול בעולם יאפשר לצופה למצוא כל פיסת וידאו בקלות על ידי חיפוש פשוט, וכמובן יעניק גישה מלאה לכל מגוון השירותים המקוונים שמספקת החברה.


 

אס מרשים נוסף של ה־Google TV הוא מערכת הפעלה מבוססת אנדרואיד - זאת שמשתלטת לאט לאט על שוק הסלולר, ולאחרונה מצליחה לזעזע את שלטון מערכת ההפעלה של אפל. היתרון הגדול באנדרואיד הוא התמיכה באפליקציית הרשת שנותנת גישה לשירותים מקוונים שונים, כולל פייסבוק, יוטיוב ומסנג'ר, ויודעת לעשות את זה בהצגה גרפית שמותאמת למסך הקטן. ולא שמדובר במשהו מאוד חדשני, כן? אפליקציות רשת דומות קיימות כבר כמה שנים, רק שהיתרון של גוגל מגיע מהבסיס: השימוש באנדרואיד מניח לקהילת המפתחים בקוד פתוח לייצר בקלי קלות אפליקציות בכל תחום ונושא שעולה על רוחם, וזאת בניגוד לפלטפורמות אחרות המסתמכות רק על יכולת החברה לעדכן גירסאות ולהוסיף תמיכה בשירותים חדשים.

 

גם שיתוף הפעולה עם יצרניות החומרה הגדולות מעניק יתרון נוסף לגוגל. מדובר על סוני, אינטל ולוג'יטק, שנציגיהן נכחו בהכרזה על המיזם החדש. מתברר שסוני עומדת להשיק סדרת מסכים דקים עם יכולות מובנות לגישה ל־Google TV, ולוג'יטק, בשיתוף עם המעבדים של חברת אינטל, תציע ממיר שיתחבר לכל מסך ויספק את השירות החדש, בלי שיהיה צורך לרכוש טלוויזיה חדשה ומותאמת לפלטפורמה.

 

למרות היתרונות הרבים, גוגל צריכה לקחת בחשבון שבשוק הנוכחי היא לא השחקנית היחידה. לאחרונה צצו מספר חברות שמספקות שירות דומה, והבולטת בהן היא חברה ישראלית בשם Boxee. החברה בנתה תוכנה להזרמת מדיה ושירותי מידע מהאינטרנט בממשק גרפי פשוט, והפלוס הגדול שלה הוא שניתן להוריד את התוכנה לכל מחשב ולכל מערכת הפעלה בלי חומרה מיוחדת, בניגוד למכשור המיוחד שחייבים לקנות כדי להשתמש ב־Google TV.

 

אז אם מישהו בגוגל מקשיב לי, אני חייב להזכיר ולהזהיר מטעויות העבר שעשו המתחרות: אל תנסו לדחוף לצרכנים הפשוטים טכנולוגיות משוכללות שהם עוד לא מוכנים אליהם; אל תשקיעו מאמץ בשכנוע של הצרכנים לזנוח את חברות הכבלים עבור תוכן מקוון; ואל תגבילו את הצרכנים המתקדמים מלקבל את האפליקציות והשכלולים שהם מצפים להם.

 

בשורה התחתונה, בקרב המכריע על דעת הקהל, נראה שמצבה של גוגל טוב יותר. מערכות ההפעלה המתקדמות, קהילת המתכנתים הענקית, הטכנולוגיה המצוינת של המותג והחוזק הכלכלי של החברה בהחלט יכולים לעזור לענקית החיפוש לשנות את חוויית הצפייה בטלוויזיה. ואפשר לסמוך על גוגל בענייני מהפכות; הרי היא זאת ששינתה לחלוטין את חוויית הגלישה ברשת. 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים