שתף קטע נבחר

 

באנגליה מפנימים: 'הכדורגל לא חוזר הביתה'

אם לא תהיה תפנית של הרגע האחרון, האנגלים יפסידו בבחירות על אירוח מונדיאל 2018. האצבע המאשימה מופנית לתקשורת, שפרסמה באחרונה תחקירים שחשפו שחיתות בפיפ"א. טוהר מידות? לא כשממתינים מאז 1966 לחזרת הטורניר לממלכה

עד לפני מספר שבועות נחשבה אנגליה כמועמדת הבכירה לזכות באירוח מונדיאל 2018. ועדת הבדיקה של פיפ"א, שעברה בין המדינות ובחנה את ההכנות בהן, העניקה לבריטים את הציון הגבוה ביותר ודירגה אותם כ"סיכון נמוך" לכישלון הטורניר, כשהשיפורים היחידים שנדרשו נגעו לחדרי המלונות בערים והתנאים של משטחי האימון.

 

52 שנה אחרי שראו את נבחרתם מניפה גביע היסטורי במונדיאל היחיד אותו אירחו, האוהדים האנגלים כבר הכינו את גרונם לזעוק בקולי קולות את השאגה המוכרת "הכדורגל חוזר הביתה". ו"הביתה" אומר לצפות באליליהם באצטדיונים נפלאים כמו וומבלי שעבר שיפוץ נרחב, האמירויות החדיש ו'תיאטרון החלומות' באולד טראפורד.

 

בצפו בניסיונות ההצלה של בקהאם בציריך (רויטרס, עריכה: יועד כהן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אבל דווקא כשהאופטימיות בממלכה הבריטית היתה בשיאה והשמפניות כבר הוכנסו למקררים, משהו השתבש. אם לא יקרה דבר בלתי צפוי בהצבעה ביום חמישי, רוב 23 בעלי זכות הבחירה בפיפ"א לא ייתנו את קולם לאנגליה, ששוב תתאכזב ותיאלץ להמשיך את הספירה שהחלה ב-1966.

 

דווקא ה-BBC הואשם בחוסר פטריוטיות

הכל החל ב-17 באוקטובר, אז השבועון האנגלי, ה'סאנדיי טיימס', פירסם תחקיר שבו תועדו שניים מבין בעלי זכות הבחירה בפיפ"א מסכימים למכור את קולם בהצבעה תמורת טובות הנאה. שני הסוררים היו אמוס אדאמו, נציג ההתאחדות הניגרית (היה מוכן לקבל 500 אלף ליש"ט תמורת קולו), וריינאלד טמארי מטהיטי, שהביע גם הוא נכונות להטות את ההצבעה תמורת השקעת כספים במתקני הספורט של מחלקות הנוער במולדתו.


אנגליה 2018? באי הבריטי כנראה ימשיכו בספירה שהחלה ב-1966 (AFP)

 

היה זה הלם רציני עבור אנשי פיפ"א, ששומעים בשנים האחרונות אין ספור תלונות על מידת היושרה של חברי הארגון. השניים נמצאו אשמים אחרי חקירה קצרה, הורחקו מההתאחדות העולמית והתבשרו כי נגזלה מהם הזכות להצביע עבור המדינה שתארח את גביע העולם בעוד שמונה שנים.

 

גם באנגליה הרוחות סערו בעקבות הפרסום. לא, לא בגלל השחיתות של אנשי פיפ"א, אלא דווקא בעקבות ההחלטה לפרסם את התחקיר והחשש כי הבוחרים יתנקמו במדינה בעת שלשול הפתק. אחרי ששרדו לפני חצי שנה את המבוכה בעקבות דבריו של דייויד טריסמן, יו"ר ההתאחדות האנגלית (טען כי ספרד ורוסיה, שתיים מהמועמדות לאירוח מונדיאל 2018, משחדות שופטים), הפעם הרגישו במולדת הכדורגל איך נשמטת מתחתם הקרקע.


איסא היאטו. אחד המעורבים בפרשת השחיתות שנחשפה (צילום: AFP) 

 

אם זה לא הספיק, הודיעו ב-BBC כי תכנית התחקירים "פנורמה" העלתה בחכתה חומרים מפלילים נוספים אודות חברי פיפ"א שסרחו. המועד שקבעו בערוץ הציבורי של אנגליה לשידור התכנית - יום שני האחרון, שלושה ימים לפני ההצבעה הגורלית - היה כנראה גזר דין מוות עבור כל האנשים שעמלו על הבאת הטורניר למדינה.

 

רגע לפני שהעסק מתפרק, החליטו באי הבריטי לצאת למלחמת הישרדות. באופן מדהים כל האנשים העושים במלאכה, כולל ראש ממשלת בריטניה, דייויד קמרון (נפגש עם יו"ר פיפ"א, ספ בלאטר), התגייסו לטובת המאבק והציגו עמדה אחידה וברורה - על ה-BBC להפעיל "צנזורה עצמית", דהיינו לא לשדר את התכנית. אין זה הזמן לעסוק כרגע בשחיתות של אנשי פיפ"א, היתה הדעה הרווחת, עדיף להעלים עין בעת הזאת והכל לטובת המטרה המקודשת של אירוח המשחקים.


בקהאם עם ג'ק וורנר, אחד מ'כוכבי' התחקיר של ה-BBC (צילום: AFP) 

 

בסופו של דבר (לא לפני שהואשמו בחוסר פטריוטיות) החליטו ב-BBC לשדר את התחקיר כמתוכנן וחשפו שחיתות של ארבעה  אנשים נוספים מבין בעלי זכות הבחירה. הראשון הוא ג'ק וורנר, סגן נשיא פיפ"א, שכבר הספיק להסתבך עם הממלכה כשהודה באוגוסט האחרון כי יילחם על מנת שאנגליה לא תארח את המונדיאל ודאג להוסיף כי "אף אחד באירופה לא אוהב את אנגליה. הם אולי המציאו את הכדורגל, אבל מעולם לא השפיעו עליו".

 

בתכנית נטען כי וורנר, שבעבר נחשף בפנורמה כי מכר כרטיסים בשוק השחור לפני מונדיאל 2006, ניסה לעשות את אותו הדבר גם במונדיאל 2010 (כולל 38 כרטיסים לגמר), בעסקה בה היה אמור לגרוף לכיסו 84 אלף דולר. לבסוף, העסקה לא יצאה אל הפועל, אולם האפקט המיידי של הפרסום הוא כנראה איבוד הסיכוי האחרון לזכייה.


ניקולס לאוס. גם הוא כנראה כבר לא יצביע לאנגליה (AFP) 

 

השלושה הנוספים שהופיעו בתחקיר הם איסא היאטו הקמרוני, ריקארדו טשיירה הברזילאי וניקולס לאוס הפרגוואי, שקיבלו במרמה עשרות מיליוני דולר מחברת ISL, שהיתה המשווקת של פיפ"א בעבר. לא עזר לראשי ההתאחדות האנגלית שהתחקיר שודר במקביל ל'אל-קלאסיקו' בספרד - ההד התקשורתי שנוצר היה עצום.

 

גם דייויד בקהאם מנסה לשנות את רוע הגזירה

אם אכן אנגליה לא תיבחר מחר בסופו של דבר, מן הסתם יהיו אלה כלי התקשורת שיספגו את מרבית האש. בדילמה בין חשיפה סנסציונית של שחיתות אצל הגוף הרקוב שמנהל את הכדורגל העולמי לעצימת עין לטובת הסיכוי לארח את המונדיאל, רוב האנגלים בחרו באופציה השנייה.


בקהאם, רה"מ קמרון והנסיך וויליאם. כל התותחים הכבדים בציריך (AFP)

 

בימים האחרונים נחתה המשלחת האנגלית בציריך, שם תיערך ההצבעה. כחיזוק הגיעו דייויד בקהאם, הנסיך וויליאם ורה"מ קמרון, במטרה לעשות לובי

לטובת מולדת הכדורגל ובתקווה לשנות את רוע הגזירה.

 

למרות שהודו במשלחת כי הם חשים אנדרדוג לקראת ההחלטה, השלושה הקדישו את הקוקטיילים הרבים לקראת האירוע בניסיונות שכנוע אחרונים. הנסיך וויליאם ורה"מ קמרון אף נפגשו עם וורנר, אחד ה'גיבורים' בתחקיר ה-BBC.

   

אם לא תתחולל תפנית של הרגע האחרון, מי שיחגגו ביום חמישי יהיו נציגי רוסיה או ספרד ופורטוגל, שהגישו מועמדות משותפת. ואנגליה? תיאלץ להסתפק בהישג התקשורתי האדיר והצגת האנשים החזקים של הכדורגל העולמי במערומיהם. סביר להניח שיאכלו שם את הלב על ההזדמנות שאבדה להם ממש על קו הגמר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים