שתף קטע נבחר
 

"אני עמדתי במקום, זה העולם שזז"

יורם קניוק טוען כי הכתיבה עבורו היא ברירת מחדל. הוא שמח מכך שדור צעיר של קוראים אוהב את ספריו, ולא מתגעגע לעבר: "פעם היה פה קשה מאוד, אבל היו כאן כמה ערכים שאולי איבדנו"

"אני לא יודע לכתוב, וככה אני כותב", מכריז על עצמו יורם קניוק, "זאת כתיבה רעה לתפארת, אבל כנראה שיש בה משהו שעובד היום". קניוק, שנולד בתל אביב ב-1930, כתב למעלה מ-30 ספרים וזוכה בשנים האחרונות לעדנה ספרותית מחודשת ומפוארת. ספריו יצאו מחדש במהדורות מחודשות, זכו בפרסים ברחבי העולם, וספרו "נבלות" עובד לסדרת דרמה מצליחה. 

 

יורם קניוק בחדר עבודתו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"אני כמו שרה אימנו", מעיד קניוק על עצמו. "גם לי באה עדנה בזקנתי, וכשאני עונה לאנשים שהכל נהדר, הם מתפלאים מרוב השנים שהיו רגילים לשמוע אותי מתלונן". לפי דעתו, הספר המשמעותי ביותר שכתב הוא הרומן "תש"ח", שמתאר את ימי שירותו של קניוק בפלמ"ח בעודו היה חייל בן 17, וכתוב מתוך המלחמה, ולא רק מספר על קורותיה.
 

את רוב ספריו כותב קניוק בטכניקה של זרם-תודעה, ובדרך כלל משלב בהם אלמנטים ביוגרפים. ספריו תורגמו למעל לעשרים שפות, הפכו לסרטי קולנוע וזכו בפרסים ברחבי העולם. בניהם, "אדם בן כלב", "היהודי האחרון", "חימו מלך ירושלים", ו"ערבי טוב", שראה אור במהדורה חדשה בימים אלו. במהלך הקריירה הספרותית שלו זכה קניוק לפרסים רבים, כמו פרס ברנר, פרס נשיא המדינה לספרות ופרס קרן צרפת ישראל.

 

כיום עוסק קניוק בכתיבת ספרו הבא העוסק בדמותו של צייר, כותב מאמרים בעיתונות, ופעיל במאבק למען זכויות הסופרים בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קניוק. לא מתגעגע לעבר
צילום: עומר שוורץ
לאתר ההטבות
מומלצים