שתף קטע נבחר

מש' הבריאות: "מבסוטון" ודומיו ממכרים ומזיקים

זה היה רק עניין של זמן: משרד הבריאות מתריע הערב מפני שימוש בתחליפי הקנביס הנמכרים בפיצוציות - "מבסוטון", "נייס גיא", "ספייס" ו"למון גראס". הסיבה: "הם חזקים פי 5 מקנביס - וממכרים". בנוסף, המשרד יפעל להכניס את תחליפי הקנביס לפקודת הסמים המסוכנים

משרד הבריאות יוצא נגד השימוש בקנביס סינטטי: הערב (ד') מודיע המשרד כי "מבסוטון", "נייס גיא" "ספייס" ו"למון גראס" הנמכרים בפיצוציות, והמוצגים כתחליף טבעי לקנביס, אינם בטוחים לשימוש. הטענה: החומרים הפעילים בהם, הנקראים קנבינואידים סינטטים, חזקים פי חמישה מאשר הקנביס עצמו וגורמים להתמכרות. הודעת משרד הבריאות מגיעה לאחר שאתמול קבע בית המשפט בתל-אביב כי הסם "נייס גיא" הנמכר בפיצוציות אינו מסוכן.

 

בדיון בבית המשפט קבעה השופטת נאווה ברוורמן כי כל עוד כדורי "נייס גיא" לא הוכנסו לפקודת הסמים, לא מדובר ב"סם מסוכן". בהודעת המשרד היום, מדגיש המשרד כי יפעל להכנסת הסמים הסינטתיים לפקודת הסמים המסוכנים.

 

"ממכר לאחר מספר ימים"

בהודעת משרד הבריאות נכתב: "הקנבינואידים הסינטטים עובדים על רצפטור

CB1 שנמצא בריכוזים גבוהים במערכת העצבים המרכזית וידוע בתור רצפטור המתווך לשינויים ההתנהגותיים". עוד נאמר כי השימוש בקנבינואידים הסינטטיים גורם לשינויים פיזיולוגים הכוללים בין השאר פגיעה בזיכרון, שינויים בתפיסת הרגשת הכאב ושינויים ברמת התנועתיות והניידות.

 

לטענת משרד הבריאות, "שימוש של מספר ימים גורם להתמכרות, והפסקת השימוש לאחר מכן גורמת לתסמינים של גמילה הכוללים חוסר שקט, השתוקקות לתרופה, סיוטים בלילות, הזעה, סחרחורות, רעידות וכאבי ראש. כמו כן, אנשים שמשתמשים בחומרים אלו סובלים מיובש בפה, צמא, פרנויה קלה, נדודי שינה, הרגשת כבדות ותשישות, והפרעות ראייה".

 

עוד נאמר כי משרד הבריאות יכנס ועדת מומחים כדי להכניס את תחליפי הקנביס לפקודת הסמים המסוכנים וכי הוא "רואה בחומרה כל סחר או שימוש במוצרים הללו" שכן השימוש בחומרים הללו "מסוכן מאוד ועלול לגרום לנזק כבד למשתמש".

 

כזכור, ביולי השנה נכנס החגיגת, עוד "סם פיצוציה", לפקודת הסמים המסוכנים.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי קואנקס
בקרוב ייעלמו מהפיצוציות?
צילום: קובי קואנקס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים