סקר: הפוליטיקאים הכי מושחתים, הגנרלים פחות
88% ממשתתפי סקר השחיתות סבורים שהמפלגות בישראל הן המושחתות ביותר, 76% סבורים שחלה עלייה בשנים האחרונות
יותר ויותר חברי כנסת מוצאים עצמם על ספסל הנאשמים, השרים תומכים בחוקים עוקפי בג"ץ וממשלה שלמה מתנערת מאחריות לאסונות לאומיים. במצב כזה, לא פלא שאמון הציבור בנבחריו צונח לשפל שיא. מנתוני ברומטר השחיתות העולמי לשנת 2010 עולה, כי 88% מהציבור סבור שהמפלגות הפוליטיות בישראל מושחתות.
במסגרת היום הבינלאומי לכך למאבק בשחיתות שחל היום (ה') השתתפו כ-1,000 ישראלים בסקר שערכה עמותת "שקיפות בינלאומית-ישראל", הסניף הישראלי של ארגון "שקיפות בינלאומית". משתתפי הסקר השיבו על שאלות והתייחסו למידת השחיתות של ההנהגה הישראלית ומוסדות ציבוריים בישראל.
במסגרת הסקר, דירגו המשיבים את "רמת השחיתות" של המוסדות במדרג הנע בין 1 ל-5. את הציון הממוצע הגרוע ביותר קיבלו המפלגות הפוליטיות בישראל, עם ממוצע של 4.5 בסולם השחיתות. 76 אחוזים מכלל המשתתפים בסקר אמרו כי הם מאמינים שחלה עלייה ברמת השחיתות בישראל ב-3 השנים האחרונות.
אך לא רק שהציבור בישראל אינו מאמין בנבחריו,
על-פי הסקר עולה כי הוא גם אינו אופטימי בנוגע למלחמה בשחיתות. כ-82 אחוזים ממשתתפי הסקר אמרו כי מאמצי הממשלה להילחם בשחיתות אינם יעילים. זהו הנתון הגבוה ביותר בהשוואה ליתר מדינות ארגון ה-OECD בו חברה גם ישראל. גופים נוספים שקיבלו ציונים נמוכים הם הכנסת וגופי הדת עם ממוצע של 4 בסולם השחיתות.
מצבם של פקידי השירות הציבורי לא טוב בהרבה, עם 3.9 בסולם השחיתות, 3.5 למשטרה, המגזר העסקי הפרטי 3.4 והתקשורת קיבלה 3.2 במדד השחיתות. את הציון הטוב ביותר קיבל צה"ל, עם ציון של 2.6 במדד השחיתות. 4 אחוזים בלבד מהמשתתפים בסקר הודו כי היו מעורבים במתן שוחד בשנה האחרונה, לעומת ממוצע 26% ש"הודו" בסקר העולמי.