שתף קטע נבחר
 

במש' התשתיות מאיימים לפרוש מוועדת ששינסקי

מנכ"ל משרד התשתיות שאול צמח והממונה על הנפט במשרד יעקב מימרן, טוענים כי הוועדה מתעלמת משיקולי האנרגיה של המדינה וכל מה שעומד מול עיניה הוא העלאת המיסוי. "אין בכוונתנו לשמש עלה תאנה להחלטות שיתקבלו"

ועדת ששינסקי בדרך להתפרק? במכתב ששלחו אנשי משרד התשתיות לפרופ' איתן ששינסקי מוטחת ביקורת קשה על התנהלות הוועדה, כאשר הטענה העיקרית היא שהוועדה מתעלמת משיקולי האנרגיה של מדינת ישראל וכל מה שעומד מול עיניהם היא המדיניות הפיסקלית, כלומר העלאת המיסוי.

 

"משאלה פני הדברים לא נותר לנו להסיק את המסקנות המתבקשות לעניין להמשך פעילותנו במסגרת הוועדה. אין בכוונתנו לשמש עלה תאנה להחלטות שיתקבלו", מסכמים במכתב, עליו חתומים מנכ"ל משרד התשתיות שאול צמח והממונה על הנפט במשרד התשתיות יעקב מימרן.

 

המאבק על תמלוגי הגז - סיקור מלא ב-ynet

 

ועדת ששינסקי הוקמה בהוראת שר האוצר באפריל האחרון ומטרתה לבדוק את שיור התמלוגים שמעבירות לקופת המדינה חברות העוסקות שקידוחי נפט וגז מול חופי ישראל. לצד היו"ר ששינסקי ונציגי משרד התשתיות - צמח ומימרן, חברים בה ראש המועצה הלאומית לכלכלה - הפרופ' יוג'ין קנדל, מנהל רשות המסים - יהודה נסרדישי והממונה על התקציבים במשרד האוצר - ד"ר אודי ניסן.

 

לפני כחודש, פירסמה הוועדה דו"ח ביניים שבו נקבע כי יש להעלות את שיעור התמלוגים עד לרמה של 60% מהרווחים. בעקבות המסקנות, ובעקבות עיכוב מתמשך בהגשת המסקנות הסופיות, הודיעו החברות העוסקות בקידוחים כי הן לא יעמדו בלוח הזמנים שנקבע להפקת הגז. במשרד התשתיות זועמים על העיכוב בהפקת הגז שגרום, לטענתם, לאבדן חוזים לאספקת גז לתאגידים ישראליים ולנזקים בלתי הפיכים למשק האנרגיה הישראלי.

 

חוששים לגורלו של מאגר "תמר"

אנשי משרד התשתיות מציינים במכתב שלאחרונה הוקמה ועדת משנה לדיון במעמדו של מאגר הגז תמר, אולם הדברים אינם התקדמו. "כמו שמשרד האוצר אחראי על המדיניות הפיסקלית של מדינת ישראל, כך אנחנו אחראים על המדיניות האנרגטית. ללא פיתוח מאגר תמר המשק הישראלי יסבול ממחסור במקור אנרגיה", מסבירים שם, ומציינים שקביעה זו אף קיבלה תוקף על ידי המשנה ליועמ"ש אבי ליכט שמלווה את עבודת הוועדה.

 

הדרך היחידה במסגרתה יוכלו אנשי משרד התשתיות לחזור ולקיים את דיוני הוועדה היא מציאת פתרון הולם להבאת הגז מ"תמר" לחופי ישראל, כאשר חלק מהאפשרויות שעלו הן החרגת מאגר "תמר" מדיוני הוועדה או הענקת רשת ביטחון ממשלתית לבעיות מימוניות שיצוצו בהליך הפיתוח.

 

יצוין שאיום הפרישה מגיע יממה לפני תחילת השימוע עבור חברות שעלולות להיפגע ממסקנות הוועדה. אחד האישים הראשונים שיופיעו בפניה יהיה יו"ר ומנכ"ל נובל אנרג'י, צ'ארלס (צ'אק) דווידסון, שצפוי להופיע מחר.

 

בהכנת הידיעה השתתף ליאור גוטמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ששינסקי תחת מתקפה
צילום: נועם מושקוביץ'
שאול צמח. לא נהיה עלה תאנה
מומלצים