שפילברג תרם לישראל, הליגה הערבית החרימה
מברקי ויקיליקס חושפים כי לאחר מלחמת לבנון ה-2 הטילה הליגה הערבית חרם על סרטיו של במאי הקולנוע האמריקני, על רקע תרומתו לישראל. בפועל, קיימו את החרם סוריה ולבנון בלבד. דוברו של שפילברג: "הסרטים נמכרו כרגיל"
המברק הדיפלומטי האמריקני חושף כי בפגישה של נציגי הליגה הערבית באפריל 2007, הצביעו נציגי 14 מדינות ערביות בעד חרם על סרטיו של שפילברג.
התומכות בחרם היו מרוקו, אלג'יריה, תוניסיה לוב, סודן, סוריה, עיראק, לבנון, הרשות הפלסטינית, סעודיה, תימן, כווית, קטאר ואיחוד הנסיכויות. נציגי מדינות מוסלמיות לא ערביות, בהן איראן, מלזיה, אינדונזיה, ופקיסטן, הצביעו אף הן בעד החרם והבהירו על כוונתן לאמצו אם יתקבל.
מצרים וירדן, שלהן יש הסכמי שלום עם ישראל, לא השתתפו באותו כינוס, כמו גם מאוריטניה - שקיימה אז קשרים דיפלומטים עם ירושלים. גורמים ערבים שונים ציינו כי כמה מסרטיו של שפילברג, בה "שודדי התיבה האבודה" משנת 1981, מציגים ערבים בצורה שאינה מחמיאה. עם זאת, רק סוריה ולבנון שמרו על החלטת החרם הערבי בקפדנות, בעוד מדינות אחרות לא הקפידו על הבידוד שמנסה הליגה הערבית להטיל על ישראל במאמץ לפגוע בכלכלתה ובביטחונה.
מרווין לוי, דוברו של שפילברג, אמר לעיתון "גרדיאן" המפרסם את מסמכי ויקיליקס שלא הורגש כל שינוי במכירות סרטיו ומוצריו האחרים של שפילברג על רקע הדיווח על החרם. "אנחנו לא מגיבים על מברקים. אנחנו יודעים שהסרטים וה-DVD נמכרו בעולם בצורה נורמלית במשך כל התקופה", ציין.
במברק, חושף ויקיליקס גם את שמו של ראש המשרד האזורי של הליגה
הערבית מוחמד אל עג'מי, כמי שהעניק תדרוך סודי לנציג אמריקני בעניין. באותה פגישה הוחלט להכניס לרשימת החרם הערבי גם את מוצרי ענקית הקוסמטיקה "אסתי לאודר", בשל תמיכתו הנלהבת בישראל של רון לאודר, מיורשי אימפריית התמרוקים.
לאודר הוא תורם גדול לקק"ל, שימש כנשיא ועידת הנשיאים של הארגונים היהודים ומשמש כיום כנשיא הקונגרס היהודי העולמי. החברות הצביעו בעד הכנסתו של בנק ההשקעות האמריקני "מריל לינץ'" לרשימה גם כן.
Read this article in English