שתף קטע נבחר

החרמון מול העולם: היכן כדאי לבלות חופשת סקי?

נכון, אין מה להשוות, ובכל זאת: איפה עדיף לבלות חופשת סקי - בחרמון או באחד מהאתרים בחו"ל? דני שדה בדק, כפי שפורסם ב"ממון" של "ידיעות אחרונות"

לפני שנתיים נשברנו ונסענו לסקי בחרמון. כן, גם אנחנו היינו אכולי קנאה באותה ילדה שכבר חמש או שש שנים מספרת לנו בפרסומות ברדיו שאבא שלה כבר באוטו כי הם נוסעים לחרמון ללמוד סקי. למרות שמאוד התפלאנו על כך שאחרי כל כך הרבה שנים היא עדיין נוסעת ללמוד, החלטנו שגם אנחנו רוצים לשוב ולטעום מהלבן הישראלי.

 

 

קודם לנסיעה הזמנו חדר במלון רימונים בנווה אטי"ב, על בסיס חצי פנסיון, והגענו אליו בזמן לארוחת ערב מצוינת. מנהל המלון שאיתו שוחחנו שאל אותנו מתי אנחנו מתכוונים לעלות לאתר בבוקר, ובתמימות אמרנו לו: בסביבות שמונה בבוקר. הרי כולו שישה קילומטרים מהמלון. "אתם צוחקים", הוא אמר לנו. "אם תצאו בשמונה לא תגיעו לפני עשר. כדאי לכם לצאת מאוד מוקדם".

 

כיוון שאנחנו ישראלים ולא נוותר על ארוחת בוקר ששולמה מראש, לא הצלחנו לצאת מהמלון לפני שבע וחצי, ואת השעה וחצי הבאות בילינו בפקק תנועה אחד גדול שפשוט לא זז, אבל איפשר לנו לפחות ליהנות מהנוף. ואז, אחרי שעה וחצי, הגענו למגרש החנייה, שבו עלינו, כמו עוד מאות או אלפי אנשים, על אוטובוסים שלקחו אותנו לאתר החרמון.


"כדאי לצאת מאוד מוקדם". גולשים בחרמון (צילום: אפי שריר)

 

הנעליים רטובות, המסלולים צפופים

האמת? יש לי הרבה סימפטיה לחרמון. אחותה החורגת של אמי ז"ל, נעמי וול, אלופת סקי במשך ארבע שנים בפנסילבניה בשנות ה-60, הגיעה במיוחד לארץ והקימה את בית הספר הראשון לסקי בחרמון, כשנתיים אחרי מלחמת ששת הימים. אבי ז"ל היה מסוללי הכביש למוצב החרמון אחרי מלחמת ששת הימים, וכילד ביליתי שם לא פעם ולא פעמיים כאשר הייתי מתלווה אליו לעבודתו. אבל זה היה לפני הרבה שנים, והנוסטלגיה היא כנראה על משהו שכבר איננו.

 

כי מיד כשהגענו לחרמון הבנו שזה לא זה. חרמון חרמון, אבל סקי זה חו"ל. עם כל הכבוד לחרמון, מי שבאמת אוהב לגלוש ורוצה לנסוע לחופשה אמיתית של סקי, אירופה זה המקום בשבילו. אתר החרמון שנגלה לעינינו היה צפוף ברמה שלא תתואר. טוב, זה היה יום שישי. כדי לשכור ציוד היינו צריכים לחכות הרבה זמן בתור. נעלי הסקי שקיבלנו היו רטובות מבפנים. "זה לא נורא, תתחממו קצת והכל יהיה בסדר", אמרו לנו. המגלשיים ראו כבר תקופה טובה יותר, בלשון המעטה. על המסלולים, בערבוביה אחת גדולה, נעו גולשים מקצועיים, גולשי סנובורד, גולשים מתחילים וכאלה שאפילו לא יודעים לעמוד על המגלשיים ולא ברור מי נתן להם לעלות על הרכבל, משום שבכל רגע נתון הם מסכנים את כל הגולשים האחרים.

 

כשרצינו לנוח הלכנו למזנון, הזמנו קפה ומאפה. זול זה לא היה. לקח לנו זמן למצוא מקום לשבת, ולהישבע שבשנה הבאה ניסע לסקי בחו"ל, גם אם זה יקר יותר משמעותית כי יש גם טיסה והעברות, וגם אם זה רחוק. כי בסופו של דבר, כשאנחנו כבר באתר סקי בחו"ל, אנחנו לא צריכים לעמוד כל יום שעתיים בתור לכניסה, אלא יוצאים מהחדר ישר למעליות, או מקסימום הולכים כמה עשרות מטרים. וכשאנחנו שבים למלון, אנחנו לא צריכים לעמוד בטור ארוך של מכוניות שיורד מהחרמון בדרך צרה, פתלתלה ומסוכנת.

 

בחו"ל, אחרי יום של גלישה, יש פעילות רבה במרבית האתרים, או בעיירות הסמוכות אליהם, שכוללת מועדונים, בארים, מסעדות ושלל אירועים. כי בסופו של דבר ה"אפרה-סקי" חשוב לא פחות מהגלישה עצמה. וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על האווירה הנפלאה והמסלולים האינסופיים.


"היה צפוף ברמה שלא תתואר". עומדים בתור בחרמון (צילום: אילנה פישר)

 

יחי ההבדל הקטן

ולמחירים: כל השוואת מחירים שנעשה בין החרמון לחו"ל תהיה לא הגיונית, כי סקי בחו"ל ברוב המקרים הוא יקר יותר בשל הטיסות, ההעברות ועוד. ובכל זאת, אם משווים רק את עלותו של יום סקי בחרמון לעומת כמה אתרים באירופה, בלי לקחת בחשבון את הטיסות וכל מה שמסביב, מתברר שהאתר הקטן והיחידי שיש לנו כאן בארץ גובה מחירים לא נמוכים בכלל, ובהשוואה לשבעה אתרים באירופה, רק אתר אחד, בשווייץ, יותר יקר ממנו. בנוסף, מאוד מכעיס שמי שרוצה להגיע לחרמון צריך לשלם 49 שקל דמי כניסה כדי להיות קרוב לשלג, בעוד שבכל שאר העולם השלג הוא בחינם.

 

השוואה נכונה יותר תהיה של עלות חופשת סקי של שבוע, כי לחו"ל נוסעים בדרך-כלל לשבוע. חישבנו כמה יעלה לנו שבוע סקי בחרמון, עם לינה במלון בנווה אטי"ב, לשבוע סקי בכמה אתרים באירופה. בעלות החופשה באירופה לא כללנו את הטיסה, אבל כללנו העברות או רכב שכור, ציוד וסקי פס. במחיר שבוע בחרמון לא כללנו את עלות הדלק שנדרש כדי להגיע. התוצאות, כפי שתוכלו לראות בטבלה, מלמדות שהמחירים בחרמון גבוהים יותר מאלה שבחלק מהאתרים בחו"ל.

 

טיפים ליוצאים לחופשת סקי

  • הדבר הכי חשוב, לפני שאתם בכלל עולים על הרכב או על המטוס כדי לנסוע לחופשת סקי, הוא לוודא שיש לכם ביטוח שכולל גם פעילות ספורטיבית, עם דגש על סקי, כלומר - חיפוש, הצלה, פינוי בהיטס וכל מה שצריך, חס וחלילה.

 

  • אם זו יציאה ראשונה שלכם לסקי, אל תמהרו לרכוש ציוד. הוא לא זול ואתם עוד לא בטוחים בכלל שהספורט הזה ישבה אתכם. בפעם הראשונה כדאי לשכור ציוד. זה כולל את כל הציוד, נעליים, מגלשיים ואפילו ביגוד מיוחד, שאפשר לשכור גם בארץ בחנויות מתמחות.

 

  • אם אתם שוכרים רכב בחו"ל, כדאי לוודא שיש לכם צמיגי שלג ואולי גם שרשראות שלג. רכב עם הנעה כפולה לא חייבים, כי באירופה פותחים את צירי התנועה הראשיים מהר מאוד.

 

  • אם אתם רוכשים חבילת סקי מהארץ באחד המועדונים כמו קלאב מד, ואלטור MMV, אתם לא צריכים לדאוג לציוד, סקי פס ומוצרים אחרים, כי בדרך כלל חבילות הסקי שלהם כוללות הכל. לעומת זאת, אם אתם נוסעים בחבילות של טיסה, מלון, רכב וכו', כדאי לבדוק היטב את המוצר שאתם רוכשים. כי במקרים רבים מדבר בחבילות באתרי "שלג", שלא כוללות סקי-פס, ציוד ועוד. בחלק מהמקרים, אם כי לא הרבה, המלונות לא ממש קרובים לאתרים. לא שזה נורא, כי במרבית עיירות הסקי יש שאטל בין המלונות לאתרים, אבל עדיין כדאי לדעת מראש.

 

  • חייבים לזכור שבאתרי הסקי יש קרינה רבה מהשמש וחובה לקחת משקפיים שמתאימים לסקי. כדאי גם להצטייד בקרם הגנה לעור הפנים.

 


החרמון או חול?
החרמון או חו"ל - כמה עולה יום סקי?
מדינה אתר סכום בשקלים
שויץ צרמאט 494 שקל
אוסטריה אישגאל 412 שקל
צרפת ואל תורן 354 שקל

צרפת

 

לה-פלאן 328 שקל
איטליה ואל גארדנה 275 שקל
אנדורה ואל נורד 229 שקל
בולגריה בורובץ 196שקל
ישראל חרמון 444 שקל

  • מחיר למבוגר, כולל סקי-פס, עלייה לאתר והשכרת ציוד. בחרמון: כולל כניסה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפשר לשכור ציוד, לא חייבים לקנות
צילום: AFP
מחיר נמוך מאשר בחרמון. גולשים באנדורה
באדיבות לשכת העיתונות אנדורה
מומלצים