שתף קטע נבחר

 

אבו מאזן: הסכמתי לנוכחות בינלאומית בשטחים

נשיא הרשות נפגש עם כ-100 ישראלים במוקטעה, בהם עמרם מצנע וח"כים מהשמאל, ואמר להם כי הסכים בעבר להצבת כוחות נאט"ו בגדה אחרי הקמת מדינה פלסטינית. "נתניהו אמר לי שהוא לא יכול להקפיא את הבנייה, כי ממשלתו תקרוס", טען לפניהם

אבו מאזן מסכים לנוכחות בינלאומית בשטחים, לאחר הקמת מדינה פלסטינית בעתיד. במפגש נדיר במוקטעה עם כ-100 ישראלים, ובהם ח"כים, עיתונאים ואחד המועמדים הפוטנציאלים לראשות מפלגת העבודה, עמרם מצנע, אמר היום (א') נשיא הרשות כי הפלסטינים הסכימו בעבר לנוכחות עתידית של צד שלישי בגדה, בדמות נאט"ו - במסגרת המגעים עם אהוד אולמרט. אבו מאזן סיפר לאורחיו כי "נתניהו אמר לי שהוא לא יכול להקפיא את הבנייה כי ממשלתו תקרוס".

 

במהלך הפגישה, שנערכה בתיאום עם יוזמת ז'נבה, תיאר אבו מאזן את פגישותיו עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו. "כשאמרתי לו שוב שאיני יכול להתקדם במשא ומתן ללא הקפאה, הוא הציג שורה של תירוצים ובזה זה הסתיים. זו הייתה פגישתנו האחרונה בבית ראש הממשלה בירושלים".


"רוצה שנכדיי יחיו בשלום ובביטחון". שולחן הכבוד (צילום: מתי מילשטיין) 

 

אבו מאזן סיפר כי לפני הפסגה בוושינגטון בתחילת ספטמבר, הבטיחו האמריקנים שנתניהו יסכים להמשך ההקפאה אך בסופו של דבר זה לא קרה. אבו מאזן סיפר גם על המגעים עם ראש הממשלה הקודם, אהוד אולמרט, וגילה כי נציגי האחרון סירבו לקיים מו"מ עם הנציגים הפלסטינים בזמן "עופרת יצוקה".

 

לדבריו, הפלסטינים הסכימו לנוכחות של צד שלישי בשטח בדמות נאט"ו לאחר ההכרזה על מדינה פלסטינית. "גם המצרים והירדנים הסכימו", אמר. "אני מספר לכם את זה כי אנחנו לא נסכים לחזור לנקודת האפס במשא ומתן ולא נוכל לוותר על קווי 1967".

    

הוא סיים את דבריו בנימה אישית. "יש לי שמונה נכדים, אני רוצה שהם יחיו בשלום ובביטחון. אתם רואים שהחלפנו תרבות של אלימות וטרור בתרבות של שלום. איננו רוצים עוד שפיכות דמים כמו מה שהיה אתמול בעזה", אמר.

 

בפגישה ברמאללה השתתפו, בין היתר, עמרם מצנע, יו"ר מרצ חיים אורון, ח"כ דניאל בן סימון, ח"כ שלמה מולה, ח"כ אורית זוארץ, ח"כ ראלב מג'אדלה, השר לשעבר אפרים סנה, ח"כ ניצן הורוביץ, ח"כ אילן גילאון וכן עיתונאים בכירים, פעילי ליכוד ואפילו נציגים חרדים.

 

מצנע: "בוער בי לעשות שינוי"

מצנע מתח במפגש ביקורת על התנהלותה של הממשלה בתחום המדיני, ואמר כי היא "החזירה אותנו עשרות שנים לאחור". על מהלכיו הבאים בפוליטיקה, אמר מצנע כי "רק בעוד חודשיים-שלושה אקבל החלטה האם לשוב לזירה הלאומית. "בוער בי לעשות שינוי, לא רק במפלגת העבודה אלא גם בחברה הישראלית. זה שינוי שלא הצלחתי לחולל בפעם הקודמת".

 

עם זאת, הטיל מצנע את האחריות לקיפאון המדיני גם על הפלסטינים. "הבעיה היא ששני הצדדים לא מספיק מבינים שהשלום הוא אינטרס של כולם. ביותר מדי הזדמנויות, הצדדים פועלים כדי להוכיח לאמריקנים כי שהצד השני אשם. המנהיגים חייבים לשבת ולדבר", אמר מצנע. חנן עשראווי, מוותיקות הדיאלוג הישראלי-פלסטיני, הציגה עמדה פסימית ואמרה: "לצערי אנו נסוגים בדיאלוג. יש חומה בינינו שאיננה רק פיזית".

 

לדבריה, "אם רוב העם בישראל בעד שלום, שיבחר לעצמו ממשלה שתומכת בשלום. העניין הוא לא להישען לאחור ולחכות לשלום אלא צריך לקבל הכרעות. אבו מאזן מקבל הכרעות לא פופולריות לפעמים, אך בישראל אומרים שהוא חלש וזה לא ברור למה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו מאזן ומצנע. רוצה מו"מ - והקפאה
צילום: מתי מילשטיין
מומלצים