שתף קטע נבחר

נצרת בחודש דצמבר: האב, הבן ורוח החופש

להתעורר במנזר עתיק, לאכול במסעדות גורמה ערביות ולצעוד את ההיסטוריה. מרים קוץ הבינה למה מיליוני צליינים התאהבו בנצרת, כפי שפורסם ב"מסלול" של "ידיעות אחרונות"

עבור הצליינים, נצרת היא עיר המפתח. בתקופה זו של השנה קשה למצוא מיטה פנויה בעיר. המסעדות מלאות בצהריים עד אפס מקום. בשוק, ליד המסגד הלבן או כנסיית הבשורה תפגשו קבוצות של תיירים דוברי צרפתית, שוודית, רוסית, רומנית ועוד.

 

העיר מציעה שפע אתרים היסטוריים ואטרקציות ייחודיות. ואיפה, בתוך הסצנה הבינלאומית הזו, ימצא את עצמו התייר הישראלי? בכל מקום, ובקלות. נצרת היא אחת מהערים האלה שיש להן את הארומה האוריינטלית הייחודית - זו שיש בירושלים המזרחית, באיסטנבול, ביפו.

 

לישון עם נזירים 

אם אתם מעדיפים בתי מלון רגילים תוכלו לנסות את מלון "רימונים המעיין" או את "גולדן קראון פלזה". אבל כדי להרגיש את האווירה המיוחדת של נצרת כדאי מאוד לנסות את חדרי האירוח של המנזרים או את הגסט-האוסים. שם תמצאו חדרים עם שיק אוריינטלי, חצרות פנימיות יפהפיות, תקרות גבוהות ושקט עמוק העומד בניגוד מוחלט לשאון שלא נרגע ברחובות ובשוק.

 

יפים במיוחד הם חדרי האירוח של "סנט מרגרט". די להיכנס לחצר הפנימית המרובעת כדי להרגיש בחו"ל. עציצים ופרחים ומבני אבן דו-קומתיים מקיפים את החצר הרבועה. בפנים חדרים בעלי תקרות וקשתות, מיטות יפהפיות ומצעים לבנים, אבל גם טלוויזיה ואינטרנט אלחוטי. 450 שקל לזוג כולל ארוחת בוקר. ארוחות נוספות אפשריות בתיאום מראש, 04-6573507.


שפע אתרים ואטרקציות ייחודיות. שוק בנצרת (צילומים: יפעת מזרחי)

 

גם למנזר של "האחיות רוזארי" צמוד בית הארחה: שתי קומות של חדרי אירוח המסודרות בצורת חי"ת סביב חצר. במנזר מבחר של חדרים, עם או בלי שירותים צמודים. חלקם עם מקום למיטת תינוק, וגם אפשרות למשפחות לשכור קומה ובה מערכת חדרים שתתאים לצורכיהם (אך עם אמבטיה משותפת). בקומה הראשונה מטבחון קטן משותף. מחיר: מ-200 שקל ליחיד ועד 350 שקל לזוג, כולל ארוחת בוקר. טלפון: 04-6554435.

 

בכניסה לשוק נמצא "אל מוטראן", שמזכיר את הגסט-האוסים של התרמילאים בעולם, אך בהבדל אחד: אלו לא חדרים שנגזרו מיריעות פורמייקה אלא חדרי אבן מרווחים ובהם כוכים יפים וקשתות, ריהוט חמים וצבעוני, אינטרנט אלחוטי, שירותים צמודים ועוד. מחיר: 450 שקל לזוג ללילה. ועוד בסביבה, גסט-האוס "אלאטבה": מבחר חדרים, ליחיד, לזוגות, וגם חדרי אכסנייה לקבוצות

 

ממולא ומעולה

מסעדת "דיאנה" המיתולוגית החליפה כתובת ועברה למשכנה החדש מול מלון "גרנד ניו". אבל המסעדה הזו, המפורסמת בקבבים שלה, היא בפירוש לא המקום היחיד שאפשר לאכול בו טוב בנצרת.

 

בדקנו שתי מסעדות שמתמחות במטבח ערבי עילי, והמסקנה הגורפת היא: שווה מאוד לאכול שם, גם בגלל הטעם וגם בגלל המחיר. "סודפה", מסעדת שף, ממוקמת לא הרחק מכיכר המעיין, בבית אבן הנטוע בלב חצר פנימית משופצת ויפה. המסעדה מתמחה בבשר, בפירות ים ובמבחר מאכלים ערביים עם טאץ' עדכני. למשל: קלמארי ממולא או נתחי אנטרקוט מגולגלים בבצק של מברומה (סוג של בקלוואה). את המקום מנהלות שתי נשים מנצרת, הרכבי ג'אז מנגנים כל ערב, והבר עשיר וגדול.

 

עוד מטבח ערבי אותנטי תמצאו ב"אל מיג'אנה" הנמצאת ברחוב תאופיק זיאד. שם אפשר לאכול צלעות טלה מבושלות בעלי גפן, קישואים ממולאים בצנוברים ובבשר, קישואים ממולאים, פלאפל ממולא בבצל ובסומאק ועוד הרבה סלטים מקוריים של עלים ירוקים, וכמובן חומוס, טחינה, לבנה ועוד. השף מבשל בסגנון לבנוני ומקומי, ויש גם ארוחות עסקיות, קינוחים וטייק אוויי.


גם בגלל הטעם וגם בגלל המחיר. מסעדת "סודפה"

 

מנהרת הזמן

נצרת עתירה בכנסיות, עתיקות ומסגדים, וכדאי להצטייד בחוברות מידע ובמפות בלשכת התיירות המקומית ולהיכנס לאתר האינטרנט של עמותת נצרת לתרבות ולתיירות. מה כדאי מאוד לראות?

 

  • המסגד הלבן: במהלך הטיול שלכם בשוק תגיעו מהר מאוד למסגד הלבן (אלג'מעה אלאבייד), אחד המסגדים החשובים בעיר. הכניסה חופשית (למעט בזמן התפילות).
  • כנסיות הבשורה: נמצאות ליד המעיין, במקום שבו, על-פי האמונה הנוצרית, התבשרה מרים כי תהיה אמו של ישו. במקום שתי כנסיות, קתולית ואורתודוקסית, הנושאות את השם "הבשורה".
  • כפר נצרת: אם אתם עם הילדים, אל תוותרו על האתר הייחודי הזה. מדובר בשחזור יפהפה של מגורים, בית כנסת, גת, נגרייה, מטוויה, מרעה ושיטות חקלאיות עתיקות. שחקנים מהלכים בכפר בתלבושות של פעם ומדגימים לכל מבקר איך חיו לפני אלפיים שנה.
  • שאבאביק: גלריה בכיכר "אל מוטראן" בעיר העתיקה ובה אוסף עבודות יד של נשים בלבד, מכל תחומי האמנות: רקמה, פיסול, קרמיקה, צורפות ועוד. עבודות ייחודיות ואמנותיות עם ארומה אותנטית.
  • מנזר אחיות נצרת: המנזר הוא גם גסטהאוס, ובמרתפו יש ממצאים ארכיאולוגיים נדירים ומערות קבורה מהמאה הראשונה והשנייה לספירה, שהתגלו בזמן הנחת היסודות למבנה, לפני כ-160 שנה.
  • מפעל הנחושת של האחים מטר: החנות והמפעל משמרים את שיטות העבודה בנחושת, כמו פעם. בחנות הצמודה אפשר לקנות צלחות, מגשים וקנקני נחושת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כנסיית הבשורה בנצרת
צילום: רון פלד
מומלצים