הבנות חוזרות: שלוש יענדו השבוע כנפי טיס
אחרי שנה וחצי של בצורת, על מגרש המסדרים בסיום הקורס היוקרתי יעמדו טייסת קרב, נווטת קרב וטייסת תובלה. עוד נתונים על הבוגרים החדשים: יותר באים מהדרום, יותר עברו שנת שירות. וכמה כבר התחתנו?
על מגרש המסדרים בסיום קורס טיס 161 שיערך השבוע יעמדו שלוש בוגרות - טייסת קרב, טייסת תובלה ונווטת קרב. הן יהיו הבנות הראשונות על מגרש המסדרים בחצרים זה שנה וחצי. מהנתונים שפרסם הערב (שבת) צה"ל עולה עוד שנרשמה עלייה משמעותית במספר בעלי הכנפיים החדשים שגרים באזור הדרום. חמישית מהמסיימים עברו שנת שירות.
כבר ב-2005 השלימו שלוש בנות את הקורס כך שלא מדובר בשבירת שיא, יחד עם זאת הבוגרות המסיימות הנוכחיות שוברות "בצורת" של שני מחזורים בלי נוכחות נשית בסיום הקורס היוקרתי.
בוגרי קורס הטיס של חורף 2010 מגיעים מכל קצוות הארץ. הצפוני מתגורר בראש פינה והדרומי ביותר בלהבים. הגזרה הדרומית רשמה את העלייה הגבוהה ביותר בהשוואה למחזור הקודם, 22.5% מתגוררים בדרום הארץ לעומת 5% בפעם הקודמת. למעלה משני שלישים מבוגרי קורס הטיס מתגוררים בעיר. עוד עולה מהנתונים כי 15% מהבוגרים לא נולדו בארץ, 15% מגדירים עצמם כמסורתיים-דתיים (מחצית דתיים).
במסגרת הקורס למדו הבוגרים לתואר ראשון כאשר המסלול הפופולרי ביותר היה ניהול מערכות מידע (35%). 22.5% למדו פוליטיקה וממשל ושיעור זהה למדו מדעי המחשב. לפני כן, מרבית הטייסים החדשים (77.5%) ניגשו במסגרת לימודיהם בתיכון לבגרות מורחבת במקצועות ריאליים, אבל היו גם בודדים במגמת אמנות.
נתון בולט נוסף מצביע על כך שלמעלה ממחצית הטייסים היו חברים בתנועת נוער -
מתוכם כ-50% בתנועת הצופים. משם, רבים מעדיפים להמשיך לשנת שירות לפני הגיוס. בשני המחזורים הקודמים, 12% מהמסיימים התנדבו לשנת שירות ואילו בקורס הנוכחי השיעור עומד על 20%.
גם הפעם, כמה מעונדי הכנפיים עברו חלק מהשירות הצבאי ביחידה אחרת, אבל התעקשו - ועברו לקורס הטיס. מצב משפחתי? רק בוגר אחד נשוי. מעניין לראות שקרוב ל-40% מהמסיימים הם האחים הבוגרים במשפחה, ואילו רבע הם דווקא בני הזקונים. באשר להורים, 27.5% מהאמהות עוסקות בהוראה ואילו 12.5% מהאבות של בוגרי הקורס הם מהנדסים.