שתף קטע נבחר

 

בן-אליעזר מזהיר: בסוף גם ארה"ב תכיר בפלסטין

"לא אתפלא אם תוך שנה גם ארה"ב תכיר במדינה פלסטינית, ואז נצטרך לתת הסברים איך זה קרה", אמר שר התמ"ת בפתח ישיבת הממשלה. בסוף השבוע הצטרפה אקוודור לברזיל, בוליביה וארגנטינה - והודיעה כי היא מכירה במדינה פלסטינית. שלום: "לא יכול להיות מהלך של הקמת מדינה באופן-חד צדדי"

אחרי סוף שבוע שבמהלכו הצטרפה אקוודור למדינות אמריקה הלטינית שהודיעו שהן מכירות במדינה פלסטינית בגבולות 1967, מזהיר השר בנימין בן-אליעזר מפני ההשלכות החמורות של הקיפאון המדיני. שר התמ"ת אמר הבוקר (יום א') בפתח ישיבת הממשלה, כי "לא אתפלא אם תוך שנה כל העולם, כולל ארצות הברית, יכיר במדינה פלסטינית, ואז נצטרך לתת הסברים איך זה קרה". 

 

בן-אליעזר הסביר כי כל עוד לא מתקיים משא ומתן מדיני, הזמן פועל לרעתה של ישראל. לדבריו,

 מדינות אמריקה הלטינית שהכירו עד כה במדינה פלסטינית הן סממן למצבה בעולם. "תחילת המשא ומתן המדיני הוא עניין ישראלי קיומי לישראל ולמזרח התיכון", הבהיר, "עלינו לעשות הכול כדי ללכת ולהגיע להידברות עם הפלסטינים, גם אם המחיר הוא הקפאה למספר חודשים". 

 

עד כה הכריזו ארבע מדינות באמריקה הלטינית על הכרה במדינה פלסטינית - ברזיל, ארגנטינה, בוליביה ואקוודור. בסוף השבוע הודיע משרד החוץ בקיוטו כי "ממשלת אקוודור תומכת באופן רישמי במדינה פלסטינית חופשית ועצמאית בגבולות 1967". גם אורוגוואי הודיעה כי תכיר רשמית במדינה פלסטינית במהלך 2011.

 

השר לענייני מיעוטים, אבישי ברוורמן, חיזק את דבריו של עמיתו למפלגה. "נראה שכל דרום אמריקה וגם מכסיקו הולכות להכיר במדינת פלסטין בגבולות 1967", אמר, "הדבר נובע מחולשה של ישראל, שצריכה להיות אקטיבית ולא פאסיבית, ואני מצפה להחלטה ברורה של התקדמות לשלום דרך משא ומתן".  

 

"ערפאת הכריז על מדינה כבר ב-1988" 

שר האוצר, יובל שטייניץ, הביע צער על ההתפתחויות. "מי שפועל באופן חד-צדדי פועל נגד עצמו", טען, "בצורה שכזו, לא יהיה שלום ולעם הפלסטיני לא תהיה מדינה והגדרה עצמית. חבל שהפלסטינים מנסים ערוצים המנוגדים לחלוטין להסכמי אוסלו ולשיחות מסודרות".

 

גם המשנה לראש הממשלה, השר סילבן שלום, טען שהמהלכים החד-צדדיים לא יקדמו את האינטרסים הפלסטיניים: "אני שומע את הדברים האלה כבר הרבה שנים, גם ב-1988 היו דיבורים כאלה כשערפאת הכריז על מדינה. מאז עברו 22 שנים ולא ראיתי מדינה. לא יכול להיות שום מהלך של הקמת מדינה באופן-חד צדדי. יחד עם זאת, ברור שההתפתחויות הללו אינן חיוביות וצריך לפעול מול מדינות אחרות בשביל שהתופעה לא תתרחב ולמנוע צעדים חד-צדדיים".

 

השרים עסקו במהלך ישיבת הממשלה גם להסלמה בירי הרקטות מרצועת עזה, שעות ספורות

לאחר שצה"ל הרג שני מחבלים שניסו להניח מטעני חבלה על גדר המערכת. "אני מקווה שחמאס יפסיק את הירי מרצועת עזה, לנו אין עניין בהסלמה", אמר בן-אליעזר, "אין לנו ברירה אלא להגיב. במציאות בה מתעוררים כל בוקר עם טיל - שלא יצפו בצד השני שנעבור לסדר היום. אם הם חושבים שימשיכו להפריע לחיי המשפחות ונגיד תודה, שהם ימשיכו לנסות ולבצע חטיפות - לא נאפשר זאת. עם זאת, אני חוזר ואומר - לנו אין שום עניין בהסלמה הזאת". 

 

שר האוצר העריך כי עימות ברצועת עזה הוא בלתי נמנע. "חמאס הוא ארגון טרור קיצוני השואף להשמדת ישראל ובהחלט יכול להיות שיום אחד נצטרך להיאבק בו ולהכניע אותו", אמר, "במוקדם או במאוחר לישראל לא תהיה ברירה אלא להכריע את שלטון חמאס בעזה ואני מעריך שהם ייאלצו אותנו לעשות את זה". 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מו"מ - עניין קיומי". בן-אליעזר
צילום: אלכס קולומויסקי
שטייניץ. "בצורה כזו לא יהיה שלום"
צילום: נועם מושקוביץ
צילום: ניב קלדרון
"מצפה להתקדמות במו"מ". ברוורמן
צילום: ניב קלדרון
מומלצים