שתף קטע נבחר

 
צילום: חגי אהרון

מקורבי קצב: הוא בהלם, לא חלם על הרשעה

בסביבתו הקרובה של הנשיא לשעבר סיפרו כי דמעות זלגו מעיניו לאחר הרשעתו באונס. עורכי דינו אמרו שיערערו לבית המשפט העליון. "קשה היה להתנתק באולם בית המשפט מצהלות בכיכר למטה"

לאחר הכרעת הדין במשפטו של משה קצב יצאו הוא ועורכי דינו ולא אמרו מילה. רק לאחר שהתרחקו מבניין בית המשפט המחוזי בתל-אביב, שם הורשע היום (ה') קצב בעבירות של אונס, התייחסו שלושת עורכי דינו להרשעה וציינו כי יגישו ערעור לבית המשפט העליון בירושלים. עורכי הדין מתחו ביקורת על התנהלות הפרקליטות.

 

 

מקורביו של קצב אמרו ל-ynet כי הנשיא לשעבר נמצא בהלם מוחלט. המקורבים סיפרו כי דמעות זלגו מעיניו לאחר הכרעת הדין. "קצב לא האמין בחלומות הגרועים ביותר שלו שזו התוצאה שהשופטים יגיעו אליה". ליד ביתו בקריית מלאכי התכנסו כ-20 איש כדי להביע תמיכה.

 

בנו של קצב מגיב: "אבא חף מפשע"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עו"ד ציון אמיר אמר ל-ynet: "זהו יום עצוב מאוד גם לנאשם וגם למשפחתו, אולם לא פחות לציבור בישראל. חבל שככה זה נגמר. נצטרך לבחון את הכרעת הדין הארוכה בקפידה. אולם כבר עכשיו ניתן לומר שבית המשפט בהכרעת הדין דילג מעל כל הספקות שהיועץ המשפטי לממשלה ראה מול עיניו כאילו לא היו". על האפשרות לערער על ההחלטה, הוא אמר: "הנטייה הטבעית היא להגיש ערעור, אבל אנו צריכים לשבת, לחשוב ולקבל החלטות מושכלות".

 

עו"ד אביגדור פלדמן, המייצג גם הוא את קצב, כבר קבע שיוגש ערעור. הוא סקר את ארבע השנים וחצי האחרונות: "התיק הזה עבר הרבה גלגולים. זה התחיל בכתב אישום חמור, שייחס לקצב שני מעשי אונס במתלוננת א' מבית הנשיא. זה הפך להסדר טיעון מצומק ומינורי, שהפרקליטות הגנה עליו, משום הקשיים האובייקטיביים בתיק. ההסדר נחתם והיינו אמורים לאשר אותו.


"דמעות זלגו מעיניו". קצב בבית המשפט (צילום: בן קלמר)

 

"הנשיא בא אליי ואמר שאינו מוכן לחתום על זה. אמרתי לו ש'אתה הולך בדרך חתחתים ומסוכנת' אך הוא אמר שהוא מאמין במערכת המשפט. את השקפתי על פסק דין זה אגיד בעליון. איך כל ערימת הספקות שהיתה אין לה זכר בפסק הדין", ציין פלדמן. 

 

עו"ד אברהם לביא רמז גם הוא לעסקת הטיעון, שמשה קצב חזר בה ואמר כי רבים וטובים בפרקליטות העלו ספקות בעדויות המתלוננות. "בית המשפט לא מצא לנכון לפקפק והעדיף את גרסת המתלוננות תוך שהוא מתעלם מקשיים ראייתים רבים שהביא הנאשם", הוא אמר. "כל ספק ושקר שנמצא בדברי המתלוננות השונות נסלח, אולם לא כך נהגו עם הנאשם".


קצב עם עורך הדין ציון אמיר (צילום: ירון ברנר)

 

הוא גם התייחס להפגנות של ארגוני הנשים נגד קצב. "קשה היה להתנתק באולם בית המשפט מצהלות בכיכר למטה, כשקצב הורשע בעבירות אונס. לדעתנו הצהלות נמשכו לכל אורך השנים ולא בכדי. הרשעת הדין קשה".

 

היחיד מבני משפחת קצב שאמר כמה מילים בבית המשפט היה בנו של הנשיא לשעבר, בועז קצב. "זו שעה קשה למשפחה. נמשיך להיות גאים באבא שלנו", אמר. "הנשיא השמיני של מדינת ישראל וכל האומה הישראלית, על כל דורותיה, תדע

 שהמשפט הזה לא שייך למוסר הישראלי. שופטים על-פי התחושות שלהם מכריעים הכרעה ונמשיך ללכת בקומה זקופה. כל האומה תדע שאבא חף מפשע".

 

שופטי בית המשפט המחוזי בתל-אביב, ג'ורג' קרא, מרים סוקולוב ויהודית שבח הרשיעו את קצב ברוב סעיפי כתב האישום. אלו הסעיפים שבהם הורשע הנשיא לשעבר קצב: שני מעשי אונס ומעשה מגונה בכוח בא' ממשרד התיירות, בלשכה ובחדר מלון; מעשה מגונה והטרדה מינית של ל', עובדת בבית הנשיא; הטרדה מינית של ה', עובדת נוספת בבית הנשיא; ושיבוש הליכי משפט. 

 

בהכנת הידיעה השתתפו אביעד גליקמן, נעמה כהן-פרידמן ושרון דוידוביץ'
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קצב בבית המשפט. לא חלם
צילום: EPA
מומלצים