שתף קטע נבחר

 

חדש בפועלים ובלאומי: קיזוז מינוס וריבית זכות

בנק לאומי החל במתן ריבית על יתרות זכות. הפועלים יאפשר קיזוז האוברדראפט עם יתרות הזכות. ההטבות ניתנות על רקע איום בחקיקה שתחייב להעניק ריבית על יתרות זכות

שנת 2011 תהיה קצת יותר קלה בכיס? אתמול, (א') התחילו שני הבנקים הגדולים - לאומי והפועלים - להפעיל הטבות בחשבון העו"ש של הלקוחות.

 

בנק לאומי יעניק ללקוחות הנמצאים ביתרת זכות בחשבון העו"ש - ריבית שתעמוד על כ-70% מהריבית המשולמת על פיקדון יומי (כ-0.6% בחישוב שנתי) וזאת ליתרות עד לסכום של 5,000 שקל. הריבית תוצע לכלל חשבונות העו"ש של משקי הבית והיא לא תינתן בחשבונות עסקיים.

 

בנק הפועלים יאפשר ללקוחות לקזז את יתרות החובה בחשבון כנגד יתרות הזכות ובכך להפחית את תשלומי הריבית על האוברדראפט.

 

כך לדוגמה, אם לקוח נמצא במשך 10 ימים במהלך החודש ביתרת חובה ממוצעת של 2,000 שקל בכל יום, וב-20 הימים הנותרים הוא נמצא ביתרת זכות ממוצעת של 1,000 שקל ביום, יתרת הזכות המצטברת בסך 20 אלף שקל תקזז את יתרת החובה המצטברת בסך 20 אלף שקל והוא לא ידרש לשלם ריבית.

 

ההתחשבנות תיעשה אחת לרבעון והסכום המקסימאלי להתחשבנות הזו עומד על 100 אלף שקל במצטבר. ההטבה מיועדת ללקוחות בקטגוריית משקי הבית בלבד.

 

מחכים להצעת דיסקונט

כמובן , אין לחשוד בבנקים כי פעילותם נעשית "לשם שמיים": על ההטבות של שני הבנקים הגדולים הוחלט על רקע לחץ ועדת הכלכלה של הכנסת שדרשה מהבנקים להעניק ללקוחות ריבית על יתרות זכות בחשבון שאף איימה בחקיקה אם הבנקים לא יציעו הצעה רצינית משלהם.

 

על פי הצעות חוק זהות שהגישו במהלך השנים האחרונות חברי הכנסת אורית נוקד, אמנון כהן ואופיר אקוניס, הבנקים נדרשים לקבוע הסדר מקביל המחייבם לשלם ללקוחותיהם ריבית על יתרות זכות, כמו שהם גובים עמלה מהלקוחות על כל פעולה ומחייבים את חשבונם בריבית על יתרות חובה.

 

למרות שמטרת החוק הייתה להעניק ריבית על יתרות זכות, בבנק הפועלים הציעו מודל אחר, כאמור, אך הוא קיבל את תמיכת יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ אופיר אקוניס שסיים בינתיים את תפקידו בוועדה והוחלף על ידי ח"כ כרמל שאמה.

 

אמנם בשני הבנקים הגדולים נמצאים כ-70% מחשבונות העו"ש של הציבור, אולם יש להדגיש כי הבנקים האחרים כשהבולט שבהם הוא דיסקונט, לא הציעו מודל דומה משלהם.

 

במזרחי-טפחות ובבנק אגוד, קיים מנגנון של קיזוז ריבית יתרות החובה מול יתרות זכות, כמו כן בבנק אגוד אף לקוחות מקבלים ריבית על יתרות זכות, אך בשני הבנקים מדובר בלקוחות מסויימים הנדרשים גם להתניות שונות, בעוד בפועלים ובלאומי ההצעה פתוחה לכלל הלקוחות.

 

על פי נתוני בנק ישראל, נכון לסוף שנת 2010, הציבור מחזיק 65 מיליארד שקל בחשבונות העו"ש שלו.


פורסם לראשונה 02/01/2011 10:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כ-70% מהלקוחות. אבל מה עם השאר?
מומלצים