שתף קטע נבחר
 

עצמת הנחירות מעידה על חומרת דום הנשימה בשינה

מחקר שנערך בביה"ח סורוקה מצא: ככל שעוצמת הנחירות גבוהה יותר - דום הנשימה בשינה חמור ומסוכן יותר. עוד מצאו החוקרים כי עוצמת הנחירות יכולה להגיע עד למעלה מ-80 דציבלים, מה שגם עלול לגרום לפגיעה בשמיעה. וגם - נשים נוחרות בדיוק כמו גברים, רק לא מודות בזה

לילה נוסף של נחירות יכול להיות מסוכן לבריאותכם: מחקר שנערך בבית החולים סורוקה בבאר שבע, מצא כי עוצמת הנחירות קשורה בקשר ישיר לחומרת דום הנשימה בשינה, המהווה סכנה בריאותית. עוד נמצא כי נחירות עלולות לגרום גם לפגיעה בשמיעה.

 

הנחירות: מצביעות על הפסקת נשימה 

אחד מכל 20 איש סובל מתסמונת דום נשימה. התסמונת מתאפיינת בהפסקות נשימה חוזרות במהלך השינה וגורמת לפגיעה באיכות החיים ולעייפות במשך היום. בנוסף מגבירה התסמונת את הסיכון ליתר לחץ דם ולשבץ מוחי. העייפות המוגברת מובילה לשכיחות גבוהה יותר לתאונות דרכים ותאונות עבודה. התוצאה: תחלואה ותמותה גבוהות יותר ונטל כלכלי כבד על מערכת הבריאות.

 

אחד המאפיינים המובהקים ביותר של דום נשימה בשינה הוא נחירות. עד כה לא נבדקה השאלה האם יש קשר בין עוצמת הנחירות לבין חומרת ההפרעה. חוקרים בתחום הסתמכו על דיווחי החולים, שלעיתים קרובות לא היו מהימנים.

 

החוקרים מהמכון לרפואת ריאות בבבית החולים סורוקה בדקו למעלה מ-3,000 נוחרים במעבדת שינה. הם בדקו את עוצמת הנחירות הלילית על ידי מד דציבלים, במקביל לבדיקת פרמטרים נוספים שכללו את תבנית השינה, הנשימה ואת רוויון החמצן בדם (סטורציה).

 

החוקרים מצאו כי קיים קשר ישיר בין עוצמת הנחירות הלילית לבין חומרת דום הנשימה בשינה: ככל שעוצמת הנחירות הייתה גבוהה יותר נמצאו הפסקות נשימה עמוקות יותר ומסוכנות יותר לבריאות.

 

נשים: לא מדווחות על נחירות

עוד עלה מהמחקר כי בקרב חלק מהחולים עוצמת הנחירה המקסימלית שנמדדה במהלך הלילה עברה את ה-80 דציבלים. עוצמה זו עלולה לגרום לנזק ישיר לשמיעה בחשיפה ממושכת. לשם השוואה, החוק להגנת הסביבה אוסר על השמעת רעש העולה על 50 דציבלים בשעות הלילה.

 

החוקרים מצאו גם שנשים שנחרו בעוצמות דומות לגברים נטו שלא לדווח על כך

בשאלון מוקדם וכי נבדקים שנחרו בעוצמה גבוהה יותר סבלו מעייפות יום מוגברת.

 

"המחקר מאשר הנחה מוקדמת כי יש קשר בין עוצמת הנחירות לבין חומרת דום הנשימה בשינה", אומר ד"ר נמרוד מימון, מנהל המחקר ורופא בכיר במכון לרפואת ריאות בסורוקה. "אחת השאלות החשובות למטופלים במעבדת שינה היא האם הם נוחרים ומהי עוצמת הנחירות, שכן זהו אחד הסימנים להימצאות דום נשימה בשינה. אחד הפתרונות המקובלים לנחירות הוא שימוש במכשיר C-PAP במהלך הלילה. אף שהוא רועש ואינו נוח, אם מתרגלים אליו הוא עשוי לפתור את הבעיה בהצלחה גבוהה".


 


פורסם לראשונה 03/01/2011 11:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
נשים נוחרות בדומה לגברים - אך לא מדווחות על כך
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים