לא רואה ממטר: הקיפוד שהתעוור מצא בית חם
קיפוד מצוי שהותקף ככל הנראה על ידי כלב באזור, הוצל ע"י תושבת המקום והובא לטיפול בביה"ח לחיות בר. הוטרינרים ניסו להציל את עיניו שנפגעו, אך הוא התעוור לחלוטין ולא ישוב לטבע. בספארי בר"ג העניקו לו בית מוגן עם קיפודה נכה והשניים ישמשו שגרירי הסברה למבקרים על מצבן של חיות הבר בארץ
קיפוד מצוי שהותקף ככל הנראה על ידי כלב בישוב אזור, הוצל ע"י תושבת המקום והובא לטיפול בביה"ח לחיות בר. הוטרינרים ניסו להציל את עיניו שנפגעו, אך הוא התעוור לחלוטין ולא ישוב לטבע. בספארי בר"ג העניקו לו בית מוגן עם קיפודה נכה והשניים ישמשו שגרירי הסברה למבקרים על מצבן של חיות הבר בארץ
חגית גדליהו, מורה לאנגלית, הבחינה עם בני משפחתה בקיפוד מצוי שמשוטט לו בשדרת הרחוב, סמוך לביתה, באזור. "הבן שלי אמר שהוא ראה קיפוד הולך ברחוב ואחרי כמה פעמים שראינו אותו, הבחנתי שהוא פצוע ומדמם", היא אומרת. "הצלחנו להכניס אותו אלינו לחצר כדי שלא יפגעו בו והמצב שלו לא יחמיר".
בני המשפחה העניקו מקלט זמני לקיפוד, אך לא ידעו להיכן להביאו לטיפול רפואי. בסופו של דבר, הם יצרו קשר עם בית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן ומסרו אותי לידיהם.
"כשהקיפוד הגיע אלינו היה לו דם קרוש באזור הפנים והעיניים. הוא הגיע ערני ואף הלך בכוחות עצמו ובסך הכל היה במצב גופני טוב, אך נאלצנו להרדים אותו כדי לבצע בדיקה מקיפה", אומרת ל-ynet ד"ר רונה נדלר-קוריס, וטרינרית בבית החולים". "בבדיקה הראשונית, מצאנו פצעי נשיכה שמקורם ככל הנראה מכלב. גילינו פרעושים וקרציות על גופו, אך המצב של העיניים שלו היה בכי רע. הן סבלו מעכירות קשה ובצקות".
לאחר ניקוי החיה וחיטוי הפצעים, זכה הקיפוד למשחות עיניים ואנטיביוטיקה. היונק הקוצני שהגיע במשקל של 486 גרם, החל להתאושש בימים האחרונים ואף השמין בכמעט 100 גרם.
הקיפוד שהוצא מתא האישפוז שלו, נלקח על ידי הווטרינרית לבדיקה במרפאה. לרונה אין בשורות טובות לגבי יכולת הראייה העתידית של הקיפוד. "העיניים שלו למעשה לא קיימות יותר ובמקומן יש דלקות מוגלתיות שהתייבשו והוא התעוור לחלוטין בעקבות הנזק שנגרם לו מהתקיפה, כך שהמצב אינו בר שיקום".
מצא בית מוגן בספארי לשארית חייו
מצבו הרפואי של הקיפוד לא מאפשר את השבתו לטבע. "בלי ראייה, הוא לא יוכל לשרוד בחוץ, אבל יש לו חוש ריח מצויין ובמקום מוגן הוא יוכל לחיות חיים ארוכים", היא מסבירה ומגלה כי כבר נמצא לו מקום בו יבלה את שארית חייו בשבי. "החלטנו להעניק לו בית חם ומוגן בספארי, בו ידאגו לו למזון ומחסה. הוא לא יהיה שם לבד, כי הוא יחלוק את אזור המחייה עם עם נקבת קיפוד שגם היא סובלת מנכות גופנית".
הקיפודים נחשבים לידידו הטוב של הגנן בסביבה העירונית ,מאחר שהם אוכלים חרקים רבים. הקיפוד המצוי הוא יחידאי ופעיל בעיקר בשעות הלילה.
המזון החביב עליו במיוחד הוא חרקים, פרוקי רגליים, שבלולים, דו-חיים ואפילו זוחלים ומכרסמים קטנים. בעיר קיפודים רבים נדרסים על ידי מכוניות או נפגעים מחיות מחמד משוטטות.
לדברי הווטרינרית, למרות מגבלת הראייה, הקיפוד מצליח לנווט את דרכו ולהגיע למזון בזכות חוש הריח המפותח. "אני מקווה שהוא יחיה חיים ארוכים למרות המגבלה הפיזית. בזכות הפציעה שלו הוא יהפוך לשגריר הסברה בקרב המבקרים בגן החיות, כך שאנשים יהיו מודעים יותר למצבן השברירי של חיות הבר המקומיות".
-
רוצים עוד סיפורי חיות? בואו לבקר בבלוג "בית החולים לחיות בר "
-
מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* רוצים להתנדב למען החיות? צרו קשר בדוא"ל
לא ישוב לטבע. הקיפוד העיוור
צילום: רועי תורג'מן
חוש ריח מפותח
צילום: רועי תורג'מן
ישמש שגריר הסברה בשבי. ד"ר רונה נדלר-קוריס.
צילום: רועי תורג'מן
מומלצים