איטונג נגד החרם: "נמשיך לעבוד בהתנחלויות"
חברת חומרי הבנייה המשתתפת בהקמת העיר הפלסטינית רוואבי הודיעה שלא תיעתר לדרישת הרשות להפסיק לעבוד בהתנחלויות. מנכ"ל איטונג: "נפלנו קרבן למניפולציה נבזית. הפלסטינים שאלו אותנו איפה המשרדים שלנו, אז ענינו, אבל לא נצטרף לחרם גם אם נצטרך לוותר על רואבי"
חברת חומרי הבנייה איטונג לא תצטרף לחרם הפלסטיני נגד פעילות כלכלית בהתנחלויות בשטחים - גם אם תצטרך להפסיד את העבודה ברשות - כך הודיעה החברה היום (ב') באתר האינטרנט שלה, בעקבות פרסומים בתקשורת לפיהם נענתה, כביכול, לדרישת הפלסטינים והפסיקה למכור חומרי בניין להתנחלויות ולחברות הבנייה הפועלות בהן.
איטונג מספקת חומרי בניין להקמת העיר הפלסטינית רוואבי בשומרון. הרשות הפלסטינית דורשת מכל חברה הפועלת בשטחים לדווח לה היכן היא פועלת בישראל, ואיטונג דיווחה לרשות כי משרדיה נמצאים בתוך הקו הירוק. ואולם, באיטונג מבהירים היום כי לא מדובר בהצטרפות לחרם על פעילות בהתנחלויות.
בהודעת החברה נכתב: "איטונג מתנערת מכל חרם או רמיזה לחרם על תוצרת ישראלית וכל פעילות מסוג זה. איטונג נפלה קורבן למניפולציה נבזית של גורמים אינטרסנטיים, המונעים משיקולים זרים, שקשרו את שמה של החברה לחרמות אשר הוטלו על תוצרת ישראלית".
"למען הסר ספק: איטונג הינה חברה ישראלית, שורשית, השותפה מלאה בבניית ארץ ישראל - בכל חלקי ארץ ישראל. בנוגע להסכם עליו חתמה לכאורה איטונג: בבואה לעסקה להספקת בלוקים לבניית העיר הפלסטינית רוהבי, נשאלה החברה היכן ממוקמים מתקניה. התשובה היתה - אשקלון ופרדס חנה. לא שיערנו כי תשובה תמימה זו תקשור שמנו לחרם המגונה על מוצרי התנחלויות. אנו מגנים זאת בכל פה ובקול חזק וברור.
"איטונג אינה שותפה לחרם כזה או אחר, מעולם לא לקחה חלק או תרמה לחרם כזה או אחר ותמשיך לספק את מוצריה לכל מקום בשטחי ארץ ישראל - לרבות ההתנחלויות".
ועדת הכלכלה: לעצור את השת"פ עם החרם הפלסטיני
ועדת הכלכלה קראה היום לממשלה לעצור מיד את התופעה שבה חברות ישראליות משתפות פעולה עם החרם הפלסטיני על מוצרים ישראלים ביהודה ושומרון, מזרח ירושלים ורמת הגולן. יו"ר הוועדה, חבר הכנסת כרמל שאמה-הכהן, מתכוון לפנות ליועמ"ש כדי לבחון כיצד ניתן לעצור את החרם הזה מצד חברות ישראליות.
ח"כ שאמה-הכהן יזם דיון מיוחד בעקבות הפרסומים על החברות הישראליות המתכוונות לקחת חלק בבניית רוואבי, המתוכננת להבנות מצפון לרמאללה. לפי הפרסומים חברות אלה הסכימו לדרישה הפלסטינית שלא לרכוש שירותים ומוצרים ישראליים מהשטחים וממזרח ירושלים.
ראש אגף כלכלה ומחקר במשרד לשיתוף פעולה אזורי, עדי אשכנזי, אמר כי עמדת המשרד בראשות השר סילבן שלום, היא לפרסם את שם החברות לידיעת כל הציבור ובעיקר למנוע מהן להתמודד במכרזים ממשלתיים. נציג משרד התמ"ת, גבי בר, אמר לעומת זה כי היועץ המשפטי של משרדו סבור כי לממשלה אין אפשרות להתערב ולדרוש מהחברות לחשוף את החוזים.
בהכנת הידיעה השתתף צבי לביא