צאצאי המופתי: מלון שפרד שלנו, שהעולם יתערב
בניסיון אחרון לעצור את עבודות ההקמה של מתחם מגורים חדש ליהודים בשייח ג'ראח, עתרו בני משפחת אל-חוסייני לבית המשפט, אך בקשתם נדחתה. במסיבה עיתונאים הם קראו להתערבות בינלאומית "שתשמור על תושבינו ועל רכושם"
יום אחרי שהדחפורים עלו על מבנה מלון שפרד בשכונת שייח ג'ראח שבמזרח-ירושלים, לקראת תחילת בנייתן במקום של יחידות דיור המיועדות ליהודים, ניסו בני משפחת חוסייני, צאצאיו של המופתי של ירושלים, חאג' אמין אל-חוסייני, שהתגורר במבנה ונודע בתמיכתו הנלהבת באדולף היטלר, לעצור את התקדמות העבודות. הם פנו לבית המשפט המחוזי בירושלים, אך היום (ב') נדחתה בקשתם להוציא צו מניעה, בטענה כי מדובר בשטח השייך להם.
- לכתבה זו ניתן להגיב רק בעמוד הפייסבוק של ynet
השופט יגאל מרזל הסביר כי החליט לדחות את העתירה בנימוק שזו הוגשה באיחור ניכר, למרות שמגישיה היו מודעים כבר חודש לכוונה להתחיל בעבודות ההריסה.
מסיבת העיתונאים של משפחת חוסייני בשייח ג'ראח (צילום: גיל יוחנן)
במסיבת עיתונאים שערכו בני משפחת חוסייני בשייח ג'ראח, אמר בנו של המופתי, עבד אל-קאדר: "אני רוצה להבהיר - לא הייתה בעבר, אין בהווה ולעולם לא תהיה בעתיד עסקה למכירת מתחם שפרד בין החוסיינים לממשל הכיבוש".
באירוע השתתפו גם מושל מחוז ירושלים ברשות הפלסטינית, עדנאן אל-חוסייני, ועורך דינם של בני המשפחה. הם טענו כי הדיווחים שלפיהם רכש מהם איש העסקים היהודי ארווין מוסקוביץ' את השטח בשנות ה-80 אינם נכונים. "מדובר בעסקה אפלה שרקחה ממשלת ישראל. המשפחה שלנו היא חלק מהעם הפלסטיני, ואנו תומכים בפתרון של שתי מדינות לשני עמים גם בירושלים. היא צריכה להיות עיר פתוחה, שבה תהיה בירה פלסטינית לצד בירה ישראלית", אמר אל-חוסייני.
בדומה להאשמות שהשמיעו גם אתמול בצד הפלסטיני, אמר אל-חוסייני כי "ישראל עושה טעות כשהיא הורסת כל אפשרות לחזון לממש את חזון השלום ושתי המדינות. גם אם בית המשפט הכיר בעסקה, אנחנו לא נסכים לעשות זאת. לא חתמנו על שום נייר ולא הבענו את הסכמתנו לכך".
על-רקע הדיווחים שלפיהם שוקלים באיחוד האירופי לשגר פקחים מטעמם שיוצבו במזרח-ירושלים, אמר אל-חוסייני כי "הגינויים אינם מספיקים והגיע הזמן שהקהילה הבינלאומית תתחיל לפעול. אם אנחנו נפסיד במאבק, אז לא רק העם שלנו, אלא העולם כולו יפסיד את הסיכוי לשלום".
איפה המסמכים על הבעלות? "אמרו שהתיק נעלם"
עו"ד סאני חורי, המייצג את בני משפחת חוסייני, דחה את טענתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שלפיה מדובר בקרקע שנמכרה כחוק בעסקה פרטית ולפיכך אין בכוונתו להתערב בכך. "אין לזה שום בסיס במציאות", הוא קבע. "זאת טענת שווא, כי ישראל היא שהעבירה את הנכס למוסקוביץ' ללא הסכמת בני המשפחה, כיוון שהוא עבר לרשותה כשבני המשפחה נאלצו לעזוב את ירושלים לירדן. צריך שיהיו מסמכים, ניירות, זיכרון דברים וחתימות. פה הכל נעשה בסודיות. לא יודעים באילו תנאים ובעבור כמה כסף נמכר המתחם. כשפנינו לרשות לרישום מקרקעין כדי לראות את המסמכים, אמרו לנו שהתיק נעלם".
עדנאן אל-חוסייני, מושל ירושלים ברשות, האשים כי "מדובר בהחלטה ממשלתית-פוליטית לתפוס את המקום הזה, בשל רגישותו המיוחדת לעם הפלסטיני והסמל שהוא מייצג למנהיגות שלו. זה נעשה בהתאם למדיניות ההתנחלות של ישראל בירושלים. אסטרטגיית ההריסה הזאת נועדה לבנות התנחלות חדשה בשייח ג'ראח שתגיע עד לכביש 1 ממערב, ותיצור רצף של התנחלויות".
הוא הודה להבעת הדאגה שהביעה, בין היתר, מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, ואמר כי "אנו מודים על ההצהרות האלה, אבל ממתינים לראות מדיניות של הפעלת לחץ על ישראל, כדי שנוכל לייצר אווירה שבה ניתן יהיה להגיע לשלום. אנחנו רוצים נוכחות בינלאומית שתשמור על תושבינו ועל רכושם, כי הם מפחדים מישראל. האווירה קשה מאוד".