תוניסיה: השער נפרץ, אלף אסירים נמלטו לחופשי
האנדרלמוסיה בתוניסיה נמשכת גם אחרי השבעתו של יו"ר הפרלמנט לנשיא זמני. כוחות הביטחון מתעמתים באש חיה עם מפגינים ופורעים המכלים זעמם במבני שלטון ובוזזים מכל הבא ליד. בכלא "אל-מהדיה" נפתחו השערים כדי למנוע מרחץ דמים
חופש למדינה, חופש כפול לאסירים: לפחות 1,000 אסירים נמלטו מבית הסוהר "אל-מהדיה" שבדרום תוניסיה, לאחר שמפקד הכלא נכנע למרד שפרץ במקום ופתח את שערי המתקן. גורמים רשמיים מסרו כי לפחות חמישה אסירים נהרגו לאחר שכוחות הביטחון פתחו באש לעבר האסירים בניסיון למנוע את בריחתם, וכי פתיחת השערים נעשתה כדי למנוע מרחץ דמים גדול עוד יותר. לפחות 42 אסירים נהרגו בהתקוממויות ובשריפות שפרצו בשני בתי כלא נוספים.
בינתיים בתוניס, נמשכים חילופי האש בין חיילים ושוטרים לבין מתפרעים המכלים את זעמם במבנים המזוהים עם שלטונו של הנשיא המודח, זין עבדין בן-עלי. סמוך למשרד הפנים התפרסו צלפים ופתחו באש חיה לעבר מפגינים. חילופי אש אירעו גם סמוך לכיכר המרכזית. רשת הטלוויזיה "אל-ג'זירה" דיווחה כי מפקד המשמר הנשיאותי, עלי אל-סריאטי, נעצר. נמשכים הדיווחים על ביזה, הצתת חנויות ובתי עסק.
בתוך כך, הודיע מנהיג המפלגה האיסלאמית התוניסאית הגולה, ראשד ר'נושי, כי הוא "מוכן ומזומן" לשוב למדינה לקראת הקמתה של ממשלת אחדות לאומית.
ר'נושי, החי בלונדון, שיבח את "האינתיפאדה של העם התוניסאי נגד הדיקטטור". לדבריו, "המצב כעת שביר ויכול לקחת עוד זמן מה עד שנמצא בסיס משותף לממשלה".
חילופי האש והמהומות בתוניסיה נמשכים גם לאחר השבעתו של יו"ר הפרלמנט, פואד אל-מבזע, לנשיאה הזמני של המדינה. אל-מבזע נשבע אחר הצהריים אמונים ובנאומו הפומבי הראשון הטיל על ראש הממשלה, מוחמד אל-ר'נושי, את האחריות להקמת ממשלה חדשה ולקיום בחירות בתוך 60 יום, בהתאם לחוקה.
"האינטרס העליון של תוניסיה מצריך הקמת ממשלת אחדות", אמר אל-מבזע.
לדבריו, יש לכונן ממשלה בה יהיו חברות כל המפלגות המיוצגות בפרלמנט ובכלל זה התנועות האסלאמיות. חשוב להדגיש כי בתקופת שלטונו של בן-עלי היה המשטר בתוניסיה חילוני ושימש כבן ברית של המערב בדיכוי האיסלאם הקיצוני ביד ברזל.
אל-ר'נושי, בן 69, אמר היום כי "כוחות הביטחון והאזרחים צריכים לפעול להשבת החוק והסדר ולהימנע מגניבות ומביזה". הוא הוסיף כי תוניסיה בונה עצמה מחדש כמדינה דמוקרטית שמכבדת זכויות אדם. אל-ר'נושי, בן 69, נחשב לבן בריתו של בן-עלי ועצם ניסיונו לאחוז במושכות השלטון נתפסת ברחבי המדינה, ובעיקר בדרומה, כבלתי לגיטימית.