שתף קטע נבחר

תלאות הויזה לארה"ב: "הם לא עושים לי טובה"

אגרה של מאות דולרים, שעות המתנה בתור, ויחס חשדני. הנוסע הישראלי לארה"ב בולע הכל בשקט, אבל לכמה מגולשי ynet נמאס והם הביעו מחאה. מעטים התייחסו להליכים בהבנה

הניירת שמוציאה אותנו מהשלווה. שגרירות ארה"ב פנתה לישראלים שמבקשים לנסוע בפסח לטיול במעצמה, ועוררה את הזעם והתסכול על ההליך התובעני שנדרשים לעבור הנוסעים בדרך לאשרת הכניסה. ההנחיות להוצאת ויזה עוררו גם את גולשי yne לחלוק מהחוויות שלהם בבניין המבוצר שברחוב הירקון בת"א.

 

 

"הם לא עושים לי טובה", כתבה אביטל. "את הכסף שלי אתן איפה שאני רוצה - ובמקום שלא עושה לי טובה. ההפסד הוא שלהם. ומדובר באלפי דולרים על כל אחד".

 

שקד טען כי ארה"ב היא המדינה היחידה שמתייחסת לישראלים כאל פושעים. "אפשר לחשוב.... כולה רוצים לטייל בניו-יורק שלושה-ארבעה ימים ומתייחסים אלינו כאילו אנו רוצים לגנוב להם את המדינה....לכל מדינה אחרת בעולם פשוט עולים על מטוס - ומגיעים.... רק לארה"ב צריך ויזה.... לשלם עליה כמעט $200 ועדיין אנו צריכים לעבור 'וועדת חקירה' (הם קוראים לזה ראיון....) מי-מה-למה-כמה, תשב.. תתנהג יפה.... אל תדבר... אל תחייך... אל תנסה להיות נחמד".

 

עופר מגבעתיים טען כי בסופו של דבר – הכל מסתכם בכסף: "למה לשגע אותנו. כל מילוי הטפסים האין סופי והראיונות נועדו רק להצדיק את 200$ שגובים מאיתנו. אז מספיק עם הפוזה, קחו את הכסף ואל תבזבזו לנו גם זמן".

 

"זכותם לפקח על מי שנכנס"

מנגד, היה גם מי שקיבל את ההליכים הארוכים בהבנה: "נראה לי בסך הכל הוגן. זכותם של האמריקאים לפקח על מי שנכנס לארץ שלהם. אני מכבד את זה. והלוואי וגם ישראל היתה מכבדת את הגבולות של המדינה ועושה אותו הדבר".

 

אחד הגולשים תרם רשימת טיפים להוצאה קלה של האשרה המיוחלת: "לא לבוא עם תיקים (כולל תיקי צד) וטלפונים ניידים - לא תורשו להיכנס לשגרירות ותאבדו זמן יקר. הביאו רק מה שהתבקשתם להביא; למי שיש כתובת מגורים בירושלים וישתמש בה במהלך הזנת הנתונים - ינותב לקונסוליה בירושלים במקום לשגרירות בת"א. כל מי שמחוץ לירושלים (כולל ישובי הלווין) מנותבים לשגרירות בת"א; אם בזמן הזנת הנתונים טענתם תמונה ברזולוציה טובה, לא יבקשו מכם תמונה (אולם עדיף להביא במידה ויבקשו).


ויזה זה לא הסוף. בדיקה בטחונית בארה"ב (צילום: AP) 

 

גולש אחר הציע להיעזר בחברות המציעות את הסדרת הנושא בתשלום. מנגד, גולשים אחרים הזהירו שהן בסך הכל מנסות לעשות קופה, על מה שניתן לעשות באופן עצמאי. הגולש הציע להוסיף לערימת המסמכים גם ניירות שלטענתו יגדילו את הסיכוי לקבלת ויזה: חוזה שכירות של דירה, אישור על לימודים במכללה/אוניברסיטה, אישור מהעבודה. "'תדחפו' לשגריר האמריקאי את המסמכים. הם לא יבקש אותם", כתב הגולש – והוסיף את ההמלצה החשובה מכולן: " תהיו כנים בראיון. אני אומר לכם חברים, לא שווה לשקר שם".

 

הגולש תום חלק שבחים ליעילות שבה פועלת השגרירות בת"א: " תור ארוך, אבל יעיל ומתקדם, כולם אדיבים, יש מיזוג ומים למי שמחכה בתור. והכי חשוב רואים שהתור מתקדם,והפקידים עובדים ולא מדברים בטלפון עם החברים שלהם. ארבע שאלות לא יותר מדי חטטניות - ועברתי את זה. סה"כ הלוואי שירות כזה במוסדות הציבור בישראל".

 

קומבינת הקניונים אשמה?

"פשוט גועל נפש איך שהם מתייחסים למי שבא לבקש ויזה. במיוחד לחיילים משוחררים שרוצים לראות עולם", כתב גולש שלא הזדהה בשמו. גולשים אחרים נזעקו להזכיר נקודה כאובה: "כל מרכז קניות בארצות הברית מלא בישראלים אחרי צבא שעובדים באופן לא חוקי", כתב אחד מהם. 

 

אם לשפוט לפי דבריו של הגולש עופר – הרי שהוא ממתין להחלפת המדיניות של "הדוד סם" – וקורא לאקטיביזם אזרחי: "לי נגמרה הויזה ואז החלטתי שאני נוסע רק למקומות שרוצים אותי...למקומות שלא צריך לבזבז זמן וכסף על ויזה. ואז גיליתי שיש הרבה מקומות כאלה בעולם. אין לי ספק שאם עוד אנשים יצטרפו אליי המציאות תשתנה".

 

דבריו אלה התקבלו בספק רב. כך כתב הגולש ש"ז: "איך שהם ישמעו שאתה לא תטוס אליהם הם יבטלו את הדרישה לויזה. בטוח". יניב כתב לו – כנראה עם מנה גדושה של ציניות - "הראית להם". הגולש משה כתב נוכח הדברים כי "קנדה הסמוכה לארה"ב היא לא פחות יפה ומעניינת". 

 

ומה דעתכם? אתם מוזמנים לכתוב בטוקבקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שגרירות ארה"ב בת"א. יחס חשדני
צילום: ירון ברנר
מומלצים