שתף קטע נבחר

צילום: AP

הכס ועונשו: האם נתניהו יפטר את שרי העבודה?

שרי העבודה ספגו ביקורת ציבורית חריפה על ישיבתם בממשלה, ועכשיו נראה כי דווקא נתניהו הוא שייפרע מהם. הדיל של נתניהו וברק: סגני השרים וילנאי ונוקד ישודרגו למעמד שר. המשמעות: ההתפלגות תקל על הצטרפות חלק מהנותרים לקדימה

האם מכתבי הפיטורים בדרך? החשיפה הדרמטית הבוקר ב-ynet על החלטת שר הביטחון, אהוד ברק, לפרוש מסיעת העבודה, תפסה את חברי הסיעה מופתעים לחלוטין. השרים בנימין בן אליעזר, אבישי ברוורמן ויצחק הרצוג נדהמו.

 

  • העבודה מתפרקת: בואו להגיב בעמוד הפייסבוק של ynet

 

במשך שבועות ארוכים ספגו שרי העבודה ביקורת ציבורית על ישיבתם בממשלה למרות הקיפאון המדיני, וכעת ייתכן שאיבדו את המומנטום וראש הממשלה בנימין נתניהו - הוא זה שיפטר אותם מן הממשלה. "ראש הממשלה לא מוכן שתהיה קופוזיציה - קואליציה שהיא אופוזיציה, שותים מן הבאר וגם עושים את צרכיהם", אמרו היום מקורביו של נתניהו. 

 

צפו: אהוד ברק מכריז על פרישה מהמפלגה. "גם שרון עשה את זה"

 

בצד ה"מרוויחים" נמצאים השרים שלום שמחון וסגני השרים מתן וילנאי ואורית נוקד שצפויים לקבל תפקידים בממשלה במסגרת הסיעה החדשה. וילנאי ונוקד צפוים להשתדרג למעמד שר. אפשרות נוספת היא ששמיניית חברי הכנסת שנותרת בסיעת האם - לאחר פרישת ברק וארבעת חבריו הנוספים - תפרוש או תופרש מן הממשלה והקואליציה - דבר שיביא למינוי כל קבוצת פורשי ברק לשרים בממשלת נתניהו.

 

ומה יעלה בגורלם של אותם שמונה חברי כנסת נותרים? נכון לרגע זה איש מהם לא הודיע על פרישה מהקואליציה או מהממשלה. מבחינה משפטית, לאחר פרישת חמישיית ברק, ניתן יהיה לבצע התפלגויות משנה מסיעת השמונה שתישאר. המשמעות היא כי שלושה חברי כנסת יכולים לפרוש בצורה חוקית ולהצטרף לכל מפלגה, למשל לקדימה. לאחרונה נחשף ב-ynet כי חברי הכנסת עמיר פרץ ואיתן כבל פועלים כדי לחבור למפלגת קדימה.

 

"מהלך מושחת ואופורטוניסטי"

למרות הדרמה הגדולה, אמרו השרים ברוורמן והרצוג כי הם רואים את המהלך באור חיובי. "פרישת ברק היא הזמנות אמיתית לתחיית המפלגה כתנועה עם דרך, ערכים ועבודה משותפת של כל החברים", אמר ברוורמן ומיהר לזקוף את הצעד לזכותו: "פרישתו של ברק נובעת מתוך הכרה כי המהלך אותו אני מוביל לפרישת המפלגה מהממשלה עתיד לקרות. מרגע הודעתו, אין לי עניין יותר להתעמת איתו ואני מאחל לו דרך הצלחה".

 

השר הרצוג אמר כי מדובר ב"יום של שינוי חיובי למפלגת העבודה". לדבריו, "נטישתו של ברק מאפשרת התחדשות למפלגה והחזרתה לפסים של עשייה חברתית וחזון מדיני אמיתי. אני נשאר במפלגת העבודה כדי להוביל אותה. אני אצרף כוחות חדשים ורעננים ואהפוך אותה לאלטרנטיבה פוליטית אמיתית. אפעל לכינוס מיידי של צמרת המפלגה עוד היום לקבל את ההחלטות הנדרשות".

 

השר בן אליעזר התבטא בזהירות רבה יותר: "אני בודק את המצב ואת הסיטואציה שנוצרה. אף אחד לא היה מוכן לזה. אני לא מתעסק בשאלה אם אהיה היו"ר הבא של העבודה. אני את מפלגת העבודה לא עוזב. זה הבית שלי, ושם אני נשאר".

 

ואילו חברת הכנסת שלי יחימוביץ' תקפה את ברק וכינתה את פרישתו "מהלך מושחת ואופורטוניסטי, שכל תכליתו לשמור על כסאו בממשלה".

לדבריה, "ברק המיט אסון על מפלגת העבודה, סיאב אותה ופירק אותה. השם עצמאות הוא ציני לא פחות: עצמאים ממצע, מערכים וממחויבות לציבור ונאמנים לכסא. יותר מכל מתחדד היום הצורך בכינונה מחדש של מפלגה ציונית, סוציאל-דמוקרטית חברתית ושפויה". יחימוביץ' אף רמזה על עתידה במנהיגות המפלגה ואמרה: "אעשה כל שבכוחי כדי שמפלגת העבודה תשוב להיות אלטרנטיבה הזאת".

 

לידיעה זו ניתן להגיב רק בעמוד הפייסבוק של ynet  

 

לפנייה לכתב/ת
יפוטר? הרצוג
צילום: גיל יוחנן
התפלג. ברק
צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
הדיל. נתניהו
צילום: רויטרס
תחייה. ברוורמן
צילום: דנה קופל
לא עוזב. בן אליעזר
צילום: עופר עמרם
מומלצים