סוניה פרס הלכה לעולמה בגיל 87
רעיית הנשיא, שבמשך שנים העדיפה להסתתר מהעין הציבורית, נפטרה בביתה, כנראה מדום לב. הנכד מצא אותה במיטתה. זמן קצר לאחר מכן הגיע פרס לדירה ונפרד ממנה בנשיקה. לזוג שלושה ילדים. בשנים האחרונות הם חיו בנפרד
פרידה עצובה מהנסיכה הנסתרת של ההנהגה הישראלית: רעייתו של נשיא המדינה, סוניה פרס, הלכה לעולמה היום (ה') בגיל 87 בביתה בתל-אביב. ככל הנראה, היא לקתה בדום לב בעת שישנה במיטתה, ובמשך שעות ארוכות איש לא ידע על כך, עד שנכדהּ נכנס לדירה יחד עם מאבטח. רופא מד"א קבע את מותה.
שמעון פרס הוכה בהלם למשמע הידיעה, ויצא מבית הנשיא לבית המשפחה בשכונת נווה אביבים. הוא הגיע לשם בצהריים אחרי שבמקום כבר התאספו מכריה ובני משפחה נוספים. פרס עלה לדירה, נכנס לבדו לחדר השינה ונפרד מרעייתו בנשיקה על מצחה.
עדכונים שוטפים גם בעמוד הפייסבוק של ynet
בסביבות 12:00 התקשר אלון, הנהג הנאמן של פרס, לביתה של סוניה כדי להתעניין בשלומה. נכדה ענה לטלפון והשיב לו כי סבתו ישנה. "אם כך, אל תעיר אותה, אני אדבר איתה אחר כך", השיב לו אלון. בעקבות השיחה החליט הנכד לבדוק מה שלום סבתו, ורק אז התברר לו כי מתה בשנתה.
פרס (לשעבר גלמן) נולדה בפולין ב-1923. היא עלתה ארצה עם משפחתה ב-1927, כשאביה משמש כנגר ומורה לנגרות בכפר הנוער בן-שמן.
שם היא גם הכירה את בעלה לעתיד - שמעון פרסקי (פרס), שלמד בשנתון שמעליה.
פרס סיימה את לימודיה, ובניגוד לרוב חבריה לספסל הלימודים שהתגייסו לפלמ"ח - היא סברה שדחוף יותר לצאת לחזית וללחום בגרמנים לצד הבריטים. ב-1942 התגייסה לצבא הבריטי וביקשה לשרת כאחות בבית חולים. היא הוצבה בבית החולים מספר 63 בהלמיה, ליד קהיר, שם שירתו כ־100 אחיות מארץ ישראל.
לאחר כשנה בתפקיד, ובעקבות ויכוח עם האחות הראשית, נשלחה לקורס נהיגת רכב כבד ועברה לשמש כנהגת משאית. בתפקיד זה היא חצתה את מצרים לאורכה ולרוחבה.
פעילות התנדבותית, הרחק מהעין הציבורית
במאי 1945 נישאו סוניה ושמעון פרס, והיו ממקימי קיבוץ אלומות. זמן קצר לאחר נישואיהם נולדה בתם הבכורה, צביה. מאוחר יותר נולדו לזוג שני ילדים נוספים - יונתן ונחמיה.
לאורך השנים העדיפה פרס להימנע ככל האפשר מחשיפה ציבורית ומיעטה להגיע לאירועים ציבוריים ונשארה מחוץ למעגל העשייה הפוליטית. שמעון פרס נהג לומר שזהו סוד הקסם של הקשר ביניהם, וכיבד את רצונה להישאר מאחורי הקלעים. "על מה צריך לראיין אותי? אני פשוט לא מעניינת אף אחד", היה ההסבר האופייני.
סוניה פרס הייתה שומרת מסורת. המטבח בבית המשפחה כשר למהדרין, ובימי שישי בערב הדליקה נרות.
בעבר פורסם, כי נהגה לבקש את עצתם וברכתם של המקובלים יצחק כדורי והרב חיים פינטו בנושאים אישיים. אנשים שליוו אותה לאורך השנים סיפרו שנטלה חלק בפעולות וולנטריות, הרחק מעיני התקשורת.
לימים סיפר שמעון פרס ל-ynet על היכרותו עם סוניה בכפר הנוער בבן-שמן. "הייתי אחראי על עמדת שמירה סמוך לבית שלה", הוא נזכר, "בוקר אחד כשקמתי, ראיתי אותה, והתאהבתי במבט ראשון".
בעיתוי אחר הסביר ש"היא עזרה לי כל כך הרבה בדרכה שלה, שאני אף פעם לא אתערב בזכותה להחליט מתי להופיע לצדי ומתי לא". בשנים האחרונות, מאז עבר פרס לבית הנשיא בירושלים, השניים חיו בנפרד - והיא העדיפה להישאר בביתם הקודם בתל-אביב.
Read this article in English