שתף קטע נבחר

 

כמה זה טשולנט וחצי קרלסברג?

אמרתם אוכל יהודי - אמרתם טשולנט. אמרתם פאב - אמרתם בירה מהחבית. אז למה לא להגיד את שניהם יחד? אם אין לכם סבלנות לחכות לשבת בבוקר, אפשר לקבל טשולנט לצד הבירה כבר בחמישי. צפו בטרנד החדש שיגרום לפלאפל להחליף צבעים

על רקע הלוגו המוכר של בד"ץ העדה החרדית - מתנוסס שמו של מיזם קולינארי יהודי לא פחות: ה"טצ'ולענט-בר". תופעת ה"רטרו" כבשה כמעט כל פינה אפשרית בעולם התרבותי שלנו, ועכשיו היא מאיימת גם על התבשיל הכי יהודי. כך כובשים את "המרתף" בירושלים המוני עמך ישראל - תושבי הארץ לצד תיירים - שבאים לטעום את טעם השבת כבר בלילות חמישי.

 

  • הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

     

    ה"טצ'ולענט-בר" התמקם בין בתי הקפה, הפאבים והסושי ברים של המושבה הגרמנית בירושלים, ומביא את מיטב הקלאסיקות של המטבח המזרח-אירופי – בילוי שעד לא מזמן היה בבלעדיות גמורה של תושבי מאה שערים ובני ברק.

     

    אלא שב"טצ'ולענט-בר" החליטו להוסיף לאווירה המיוחדת גם הופעה טובה עם ניחוח יהודי, ובחמישי האחרון היו אלה יוני גנוט עם להקת "בין השמשות", שבאו להנעים למי שהחליטו לעשות את הצעד האמיץ, ולאכול את הטשולנט והקיגל הירושלמי שלהם כבר בחמישי בלילה.

     

    על המודעות המבשרות את הטרנד נכתב באופן שאינו מותיר מקום לספקות: "מי שאינו אוכל חמין צריך בדיקה אחריו אם הוא מין, ועם מה יתעסקו בו עממין. וכל המאמין צריך לבשל ולהטמין, לענג את השבת ולהשמין, ויזכה לקץ הימין... (הרז"ה בפרק שלישי במסכת שבת:)".

     

    על אף שורשיי האשכנזיים, טשולנט מעולם לא עשה לי את זה, אבל מביני הדבר שגדשו את המקום לא חסכו מחמאות. אז אם חלמתם על בילוי קסום בניחוח חמין וקצת מוזיקה טובה - זה המקום להגשים אותו.
  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אוכלים ומשהקים. "טצ'ולענט בר"
    צילום: אלי מנדלבאום
    מומלצים