יותר תיירים מחו"ל, אך הם מוותרים על המלונות
שנת 2010 הסתיימה בשיא של לינות בבתי המלון בישראל. בלמ"ס מעריכים כי למרות השיא במספר התיירים מחו"ל - רבים מהם הולכים לישון אצל קרובים ובמקומות לינה אלטרנטיבים. מתברר שלמספרים הנאים אחראי התייר הישראלי
בשנת 2010 הגיע מספר הלינות בבתי מלון בישראל לשיא של כל הזמנים. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו היום (ב').
- רוצים לדבר על זה? כנסו לעמוד ynet בפייסבוק
השנה שעברה הסתיימה עם 21.9 מיליון לינות, ובהשוואה לשנה שקדמה לה (שעמדה בצל גלי ביטולים בשל מבצע "עופרת יצוקה"), מדובר בעלייה של כ-10 אחוזים.
מהנתונים עולה כי האחראים לשיא הם בעיקר התיירים הישראלים, שכן נתוני הלינות שלהם עלו ב-3 אחוזים בהשוואה לשנת השיא הקודמת 2008. דווקא בלינות תיירים זרים חלה ירידה של אחוז אחד לעומת אותה שנה.
לאור העובדה ששנת 2010 הסתיימה עם שיא בכניסות התיירים לארץ, העריכו בלמ"ס כי גדל חלקם של התיירים שמתאכסנים אצל קרובים וחברים, או תיירים שלנים בבתים שבבעלותם, או במקומות אירוח זולים יותר ממלונות התיירות.
בחישוב שנתי הגיעו שיעורי התפוסה השנתית בבתי המלון בארץ ל-66 אחוזים.
ב-2009 התפוסה הייתה נמוכה בשישה אחוזים, ובשנת 2008 התפוסה הייתה זהה לזו של 2010.
מהחלוקה לפי אזורים בארץ, עולה כי שיא התפוסה נרשם באזור ת"א, עם 72 אחוזים בממוצע. בעיר ת"א היתה התפוסה מעט גבוהה יותר – 73.6 אחוזים. באזור ירושלים היתה התפוסה הממוצעת 66 אחוזים, והיא זינקה מ-54 אחוזים ב-2009. במחוז הצפון היתה התפוסה הנמוכה ביותר – כ-60 אחוזים.
מספרי שיא. אילוסטרציה
צילום: Index Open
מומלצים