הרשימה מתארכת: פרו הכירה במדינה פלסטינית
הפלסטינים ממשיכים לקצור הישגים דיפלומטיים בדרום אמריקה. אחרי ברזיל, ארגנטינה וצ'ילה הצטרפה גם פרו לרשימת המדינות המכירות בפלסטין בגבולות 67'. דרום אמריקה שמביעה הכרה במדינה פלסטינית "עצמאית וחופשית"
פאזל מדינות אמריקה הלטינית המכירות בפלסטין כמעט והושלם: שר החוץ של פרו, חוזה אנטוניו גרסיה בלאונדה, הודיע הלילה (יום ג') כי ארצו "מכירה במדינת פלסטין החופשית והעצמאית" וציין כי הודעה על-כך הועברה לשגריר הפלסטיני בבירה לימה.
בלאונדה לא התייחס לגבולות המדינה הפלסטינית העתידית, אך ציין כי "פרו טוענת עוד מ-1947 כי יש להקים שתי מדינות - מדינה ישראלית בגבולות בטוחים ולצדה מדינה פלסטינית".
פרו מצטרפת לשבע מדינות אחרות בדרום אמריקה שהכירו לאחרונה במדינה הפלסטינית. ברזיל, ארגנטינה, בוליביה, אקוודור, צ'ילה וגיאנה הודיעו בחודשים האחרונים על הכרה רשמית בפלסטין, ואילו אורוגוואי הודיעה שתעשה זאת במהלך השנה הקרובה. למעשה, רק שתי מדינות באמריקה הלטינית טרם השלימו את מהלך ההכרה בפלסטין: קולומביה וסורינאם.
הכרת מדינות אמריקה הלטינית בפלסטין באה לקראת פתיחתו של כנס משותף למדינות ערב ודרום אמריקה בפעם השלישית בחודש הבא. מטרת הכנס, בין היתר, לקדם את האינטרסים הפלסטינים במדינות דרום אמריקה, בהן כבר היום פועלות נציגויות וקונסוליות פלסטיניות רבות.
אפקט הדומינו מתממש
בתחילת החודש הביעו במשרד החוץ חשש כי תמיכתן של מדינות מרכזיות בדרום אמריקה, בהן ברזיל וארגנטינה, תוביל ל"אפקט דומינו" שבסופו יכירו כל מדינות האזור בפלסטין. כפועל יוצא מכך, פתח משרד החוץ ב"קרב בלימה", אולם זה אינו מצליח לשאת לפי שעה תוצאות, בין היתר עקב השביתה הממושכת של עובדי המשרד על תנאי העסקתם. השביתה, אגב, הסתיימה אתמול.
בירושלים טוענים כי פעילות הפלסטינים להשגת הכרה במדינות שונות ברחבי העולם, היא בגדר סטייה מערוץ המשא והמתן הישיר - דבר שעלול לעכב עוד יותר את ההסדר המדיני. הפלסטינים מצידם, מעודדים מההתפתחויות. ראש הממשלה, סלאם פיאד, בירך בחודש שעבר על ההכרה בינלאומית "בזכות הפלסטינים לחיות כבני אדם חופשיים בשטחים ובזכות שלהם למדינה".
בתוך כך, לוטשים הפלסטינים עין לעבר יעד נוסף להכרה בריבונותם - מטה האו"ם בניו-יורק. ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני, סאיב עריקאת, אמר לאחרונה כי הצעת החלטה בנוגע להכרה במדינה פלסטינית תוצג בפני מועצת הביטחון בזמן הקרוב. עם זאת, שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מלכי, אמר כי ברמאללה לא מתכוונים לבקש הכרה רשמית בריבונותם לפני חודש ספטמבר.