שתף קטע נבחר

 

חרירי חש נבגד: רוצחי אבי לא רוצים אותי בשלטון

ראש הממשלה היוצא אמנם קרא לתומכיו להפגין איפוק עקב מינוי מועמד חיזבאללה לרשת את מקומו. אולם "ניו יורק טיימס" מדווח כי בשיחות סגורות הוא השמיע דעה שונה: "זו הפיכה פוליטית"

ראש ממשלת לבנון היוצא, סעד אל-חרירי, סיפר היום (ד') כי חש נבגד אחרי שגילה על מינויו של נג'יב מיקאתי ליורשו. אל-חרירי, שתמך במיקאתי כשזה התמודד כמועמד עצמאי לפרלמנט, טען כי רוצחי אביו חתרו תחתיו כדי לסלקו מהשלטון.

 

טלטלה בלבנון: כל העדכונים ב-ynet

 

נשיא לבנון, מישל סולימאן, הטיל אתמול את מלאכת הרכבת הממשלה על המיליארדר נג'יב מיקאתי, שכבר כיהן בתפקיד בעבר במשך שלושה חודשים. מיקאתי, מוסלמי סוני, מייצג את טריפולי בפרלמנט מטעם רשימה עצמאית שזכתה לתמיכת אל-חרירי בבחירות. לכן הופתעו רבים כחיזבאללה התייצב מאחורי מועמדותו ולמעשה הגיש לו את התפקיד על מגש כסף. 

 

יום של הפגנות בלבנון, אתמול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחרי שהבין כי מיקאתי זכה בגוש חוסם בפרלמנט, יצא אתמול אל-חרירי לנאום מול קהל תומכיו בניסיון להרגיע את הרוחות. "אני מבין את סערת הרגשות", אמר ראש הממשלה היוצא, "אבל אסור שניתן לזעם הזה לפעול נגד המוסר והאמונה שלנו".

 

אולם כעת מתברר שבשיחות סגורות, אל-חרירי מלא בזעם כלפי מקורבו לשעבר שצפוי לרשת את מקומו בלשכת הראש הממשלה. "ניו יורק טיימס" דיווח כי בשיחה עם מקורביו השתמש חרירי במילה "בגידה" כשתיאר את החלטת מיקאתי לחבור למחנה חיזבאללה.

 

לפי הדיווח, הוא כינה את הצעד "הפיכה פוליטית" שנועדה להעמיק את אחיזת חיזבאללה במוקדי הכוח בלנון. "מי שרצח את רפיק אל-חרירי לא רוצה את סעד אל-חרירי בשלטון", צוטט אל-חרירי  ב"טיימס". "מה שקורה היום זה שהם מנסים להשיג את מה שהם רצו להשיג ב-2005". 


הכעיס את חרירי. קריקטורה של מיקאתי בעיתון "אל-מוסתקבל"

 

רמז נוסף לזעם של אל-חרירי פורסם הבוקר בעיתון אל-מוסתקבל" הנמצא בבעלות משפחתו. בקריקטורה שפורסמה בעיתון נראית דמותו של מיקאתי מועלת על גבי

נשק של חיזבאללה, בעוד ראש הממשלה המיועד פוטר את מבקריו בסיסמה: "אני ראש ממשלה המוסכם על כולם".

 

אביו של המנהיג הסוני, ראש ממשלת לבנון לשעבר רפיק אל-חרירי, נרצח בפיצוץ מכונית תופת בביירות בפברואר 2005. עמדותיו האנטי-סוריות העלו תחילה חשדות כבדים למעורבות דמשק, אולם מאז פנתה החקירה לכיוונים אחרים. לפי דיווחים במערב, צוות של האו"ם החוקר את החיסול המליץ על העמדתם לדין של בכירים בתנועת חיזבאללה.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נבגד. חרירי
צילום: רויטרס
שנוא. מיקאתי
צילום: AFP
הפגנות תומכי חרירי, אתמול
צילום: רויטרס
מומלצים