שמלות כלות יפות, בזול. המדריך השלם
כתבנו יצא לחפש שמלות כלה יפות במחיר שפוי ומצא שלל אופציות מצוינות, ולא רק בתל אביב. אז אם לא בא לך לבזבז עשרת אלפים שקלים על שמלה לערב אחד, ואת בכל זאת רוצה שמלה יפה - זו הכתבה בשבילך
בנות ישראל ידועות ככאלה שקורעות את סלוני הכלות וחנויות המעצבים בחיפוש אחר שמלת הכלה החלומית. אולם לעיתים נדמה כי כל שמלה בגווני הלבן או השמנת שנושאת את התואר 'שמלת כלה' יכולה להגיע עם תג מחיר שכולל חמש ספרות, עבור השכרה בלבד.
- בואו להיות חברים שלנו גם בעמוד הפייסבוק של אתר לאשה!
יצאנו לבדוק - האם אפשר גם אחרת? ומתברר, שכן ובגדול. לצד סלוני הכלה המסורתיים, מצאנו מעצבות של שמלות ערב שהחלו לעצב שמלות כלה וחנויות ייבוא מארה"ב שמציעים שמלות כלה למכירה במחיר שפוי.
לסיכום: אפשר לצעוד לחופה בשיק היסטרי ולטובת העניין להיפרד רק ממאות (כן, מאות!) ועד אלפי שקלים בודדים לקניית שמלה. כלות לעתיד, לגמרי לגזור ולשמור.
האופציה הממוחזרת
מי: "שמלות כלה אישיות" בעיצוב בהדרה עדי גולדשמידט.
טווח מחירים: 700-1500 שקלים, בהתאם לכמות הבד המושקעת בשמלה.
השמלות: עדי מעצבת שמלות כלה נטולות מחוכים וקצפות - לפי מידה. על מנת לייצר אלטרנטיבה זולה יותר, מאפשרת גולדשמידט לנשים להביא שמלה פשוטה לבנה, או אפילו טוניקה המשמשת חומר גלם לשמלת כלה ועל הבסיס הזה היא בונה את הדגם הנכסף בסטודיו.
המחיר שפוי: "אני ממחזרת מאז שאני בת 13, והיום אני כבר בת 40! אני חושבת שיש הרבה נשים היום שאין להן את הכסף, האנרגיה או שפשוט דוגלות במיחזור", מספרת גולדשמידט. "מבחינתי מדובר בשילוב של שתי האהבות הכי גדולות של החיים שלי, מיחזור ועיצוב שמלות כלה".
איפה: סטודיו בהדרה עדי גולדשמידט, פרדס חנה-כרכור, לפי תיאום מראש 054-6547272.
שמלה של עדי גולדשמידט. דוגלת במיחזור (צילום: אלדד סידור)
האופציה המחוייטת
מי: שמלות כלה מחוייטות ורומנטיות בעיצובה של גליה חיים ארליך.
טווח מחירים: 1500-3500 שקלים.
השמלות: גליה מעצבת שמלות כלה בקו רך, בסגנון רומנטי ובדים נשפכים. יש גם קו מחוייט שכולל שמלות קצרות יותר, שיתאימו במיוחד לכלות שזה הסיבוב השני שלהם מתחת לחופה וגם לכלות נועזות שחצו את שנות העשרים בגבורה.
המחיר השפוי: "אני מאמינה ששוק שמלות הכלה גובה את המחירים המופקעים רק משום שהצרכניות מוכנות לשלם, ולפעמים משום שהן לא יודעות שקיימות אלטרנטיבות באותה רמה ואיכות אך במחירים הוגנים. מה שמנחה אותי הוא להביא מוצר איכותי ברמת גימור גבוה וברמת מחיר הוגנת שלא קופצת לחמש ספרות רק משום שהצבע הוא לבן".
איפה: אבן גבירול 81, תל אביב, לפי תיאום מראש: 054-7233460.
האופציה הרומנטית
מי: שמלות כלה רומנטיות מבדים נשפכים בעיצובה של שמרית ביטון ("שימקה").
טווח מחירים: 2900-3900 שקלים.
השמלות: השמלות עשויות מבדים נשפכים ומתחרות אירופאיות עדינות על טהרת גווני שמנת, פודרה, וכמובן לבן - תוך נאמנות למראה הוינטג' הרך.
המחיר השפוי: "ברגע שהסטודיו נמצא בגן החשמל, כלומר בדרום תל-אביב הרחק ממעוז הכלות, זה משפיע על המחיר לטובה", קובעת ביטון. "בנוסף לכך, העיצוב נקי ומינימליסטי אך עם זאת יש נגיעות של תחרות יוקרתיות ורקמות שנעשות בעבודת יד שמשתלבות בתחכום והרמוניה בשמלות. אני משתדלת להקפיד על מלאי בדים לטווח קצר, שמתחדש מדי מספר חודשים ומונע היצטברות של חומר גלם מיותר. המחיר הוא בהחלט חלק מהסיפור פה".
איפה: "שימקה", החשמל 5, תל-אביב. לפי תיאום מראש: 054-6302832.
שמלת כלה של שימקה. מלאי בדים שמתחדש תדיר (צילום: אניה מוצ'ניק)
האופציה האמריקאית
מי: "BRIDAL SHOP", חנות לשמלות כלה וערב, מיובאות מארצות הברית.
טווח מחירים: 1500-3500 שקלים.
השמלות: הדגמים בחנות מעוצבים בהשראת דגמי מעצבים מצפון אמריקה, תוך הקפדה על האיכות הגבוהה של הבדים והתפירה. היתרון הוא שכל אישה בדרך לחופה יכולה להיכנס לחנות ממש כמו בסיבוב שופינג, לבחור את הדגם הרצוי, ולאחר מדידות תוזמן עבורה השמלה הישר מאמריקה.
המחיר השפוי: "שמתי לעצמי למטרה לאפשר לכל כלה להשיג את שמלת החלומות שלה, בלי לקחת משכנתא ובלי לשבור תוכניות חיסכון", מסבירה שמחה ג'נשוילי, בעלת החנות. "החנות נבנתה על קונספט של שמלות אופנתיות במחירים שפויים מארצות הברית, מאחר שלייצר שמלות כלה כחול-לבן מייקר את המוצר הסופי".
איפה: "חנות לכלה – BRIDAL SHOP", דיזנגוף 257, תל-אביב. שעות פתיחה: א'-ה' 10:30-19:00, ו' 10:00-14:30.
שמלה איכותית במחיר שווה לכל נפש (צילום: דורי שחף)
האופציה הקלאסית, גם לדתיות
מי: "טלי מתחתנת", מותג לשמלות כלה קלאסיות בתפירה אישית או בייבוא בלעדי מארצות הברית.
טווח מחירים: 2900-6500 שקלים.
השמלות: שמלות כלה קלאסיות המעוצבות בקו נקי ללא קצפות, בגווני לבן, שמנת ואוף ווייט. בתחילת הדרך הדגמים יובאו רק מחו"ל, כיום יש אפשרות לתפירה אישית. בנוסף לסניף התל-אביבי, יש למותג סטודיו בפתח-תקווה המיועד לכלות המגיעות מהמגזר הדתי ומציע את הדגמים בגרסות צנועה יותר.
המחיר השפוי: "את העסק פתחתי בגלל שחיפשתי שמלת כלה קלאסית ולא יקרה מדי", נזכרת טלי סנדר, מקימת ובעלת המותג. "אני זוכרת שראיתי מחירים וגם יחס, ורציתי להרגיש משהו אחר ולא הצלחתי. אבא שלי נזכר במשפחה שיש לנו בארצות הברית שהם מעצבים שמלות כלה כבר 40 שנה והזמנתי מהם. בשלב הזה אמרתי למה לא לעזור לכלות אחרות?".
איפה: "טלי מתחתנת": אוריאל אקוסטה 14, תל-אביב, אורלנסקי 33, פתח-תקווה, לפי תיאום מראש: 054-7888319,072-2410444 .
"הכלות שלי באות מפה לאוזן", אומרת טלי סנדר מ"טלי מתחתנת".
האופציה העדינה והקלילה
מי: שמלות כלה מתוך קולקציית ה"רגולר" בעיצובה של נעמה בצלאל.
טווח מחירים: 2000-4000 שקלים.
השמלות: שמלות קלילות ונוחות, בגזרות מחמיאות, לרבות אורך ברך ומקסי. השמלות עשויות מבדים חלקים אך יש גם טקסטורות עדינות של פרחים וצורות גיאומטריות. מדובר בשמלות מוכנות - שניתן לראות כיצד נראות על הגוף בביקור בחנות, ללא צורך בתיאום מראש.
המחיר השפוי: "אני נותנת מענה לכלות שלא מחפשות שמלת קצפת, ושלא מעוניינות להיחנק במחוכים", טוענת בצלאל. "יש הרבה כלות היום שרוצות שכל החתונה תהיה משהו יותר קליל. הנשים האלה, קונות שמלה כחודש לפני וזה בדיוק מה שאני משתדלת לתת להן: שמלה נעימה שמעניקה ביטוי לאופי שלהן ולא איזה תחפושת. היתרון בכך שיש בא לידי ביטוי גם במחיר הזול יותר. בקטגוריה הזאת אתה יכול למצוא גם כלות סבב ב', שרוצות משהו רגוע יותר".
איפה: דיזנגוף 212, תל-אביב, קינג ג'ורג' 27, ירושלים, הרצל 204, רחובות. שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-20:00, ו' 10:00-15:30.
נעמה בצלאל. לכלות שקונות שמלה חודש לפני החתונה (צילום: איתן טל)
האופציה האלטרנטיבית
מי: שמלות כלה בעיצובה של מעצבת האופנה הוותיקה דורין פרנקפורט.
טווח מחירים: 1600-2400 שקלים.
השמלות: מדובר באוסף שמלות אלילה ארוכות ושמלות רקדנית חובקות גוף ורומנטיות שבעזרתה של פרנקפורט יכולות להפוך בקלות לשמלת כלה אלטרנטיבית. כולן תוצרת כחול-לבן, ועשויות מתחרה, טול בצבעוניות של לבן, אוף וויט, שמנת, וורוד מעושן. המחשבה היא שלאחר החתונה השמלה לא תישאר קבורה בארון וניתן יהיה להשתמש בה לאירועים נוספים.
המחיר השפוי: "הכלה המודרנית חכמה ומקורית", טוענת פרנקפורט. "היא יודעת ששמלת חופה ייחודית והורסת לא חייבת להיות תיק כלכלי וגם לא עיסוק של חודשים מראש. אני חושבת ששמלת כלה, עם הינומה ונעליים לא צריכים לעלות יותר משלושת אלפים שקלים, ובעודף התקציב אפשר לרענן את המלתחה. שיק מגיע גם בזול. גם במקרה של החתונה".
איפה: דיזנגוף 164, תל-אביב א'-ה' 10:00-19:00, ו' 10:00-15:30, קניון עזריאלי, קניות ממילא-ירושלים, גרנד קניון-חיפה, א'-ה' 9:30-20:00, ו', 9:30-15:30.
דורין פרנקפורט. שמלה אלטרנטיבית ב-1000 שקלים (צילום: עמית גושר)
האופצית הוינטג'ית
מי: שמלות כלה וערב בעיצובה של אלינור רבי.
טווח מחירים: 3000-6000 שקלים.
השמלות: שמלות רכות ונשפכות המשלבות ניחוח של פעם עם נועזות ופתיחות מודרנית. רבי עושה שימוש רב בשיפון, משי ותחרות וינטג' מלאות שיק. המקוריות שלה באה לידי ביטוי בשמלות עם שילובים של כתפיות ושרוולים מעניינים, גזרות מגוונות באורכים שונים, לרבות אורך ברך. קשת הצבעים כוללת גם את גווני הפסטל הרכים.
המחיר השפוי: "בימינו יותר ויותר כלות מעדיפות שמלות נשפכות ולנו המעצבות, יש את האפשרות לתמחר את השמלה באופן שפוי יותר", טוענת רבי. "כך גם לגבי שמלות קצרות ושיקיות, שגם כן יכולות להוזיל את המחיר בשל השימוש בפחות בד. לא לכל הכלות יש את התקציב המטורף לרכוש בו שמלה, והאמת שגם לא תמיד צריך".
איפה: רש"י 36, רמת גן. שעות פתיחה: א'-ו' 10:00-19:00, לפי תיאום מראש: 052-6777711.
לא רק המחיר וינטג', גם העיצוב המקורי של אלינור רבי (צילום: נעה אייזנשטט)
האופצית המסחרית
מי: שמלות כלה ברשת HDL, בעיצובה של דפנה לוינסון.
טווח מחירים: 1000-3000 שקלים.
השמלות: כמו עיצוביה האחרים של לוינסון, כך גם שמלות הכלה מעוצבות בסגנון אקלקטי תוך הקפדה על אלגנטיות וייחודיות. ניכר משחק רב בבדים וטקסטורות בהשפעה היסטורית משנות החמישים ועד השפעה עכשווית. גזרת השמלות מחטבת ונוחה ללבישה.
המחיר השפוי: "המחשבה היתה ליצור קולקציית הכלות שנותנת מענה לקהל בפריסה רחבה", מעידה לוינסון. "אני תמיד שמה דגש על העובדה שהמחירים לצרכן נשארים פרופורציונאליים. כולנו יודעים שהוצאות חתונה הן גבוהות, ולכן אפשר לקנות שמלת כלה מהממת, מחמיאה ואיכותית במחיר סביר ועדיין לעמוד בכל שאר הוצאות החתונה, מבלי להתפשר".
איפה: חנות הסטודיו: אלפסי 1, תל אביב. שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-20:00, ו' 9:00-15:30.
שמלה של דפנה לוינסון. כל כלה יכולה להרשות לעצמה (צילום: רונן פדידה)
האופציה הוותיקה
מי: שמלות כלה וערב בעיצובה של שרה גאון.
טווח מחירים: 3500-5500 שקלים.
השמלות: מזה עשרים שנה שגאון מעצבת שמלות כלה בסגנון רומנטי, בשילוב של תחרות, מחוכים, וגם שמלות נפוחות עם קצפות. בהתאם למסורת קשת הצבעים נעה בין לבן, שמנת ולמעזות גם שמפניה. בנוסף לכך, עובדת עם מעצבת התכשיטים גלית סינור שמעצבת לכל שמלה את התכשיט המתאים, ומפנקת בהינומה וכרית לטבעות עם רכישת השמלה.
המחיר השפוי: "בגלל שלנשים אין שנים עשר אלף שקלים לשמלה כמו שדורשים בתל אביב, הן מעדיפות לקנות שמלה ב-3000 שקלים, ואחרי זה אפשר לקצר ולהפוך אותה לשמלת אירועים. אם אתה שואל אותי, ללכת לזרוק סכומים מטורפים זה כל כך מיותר. האבסורד הוא שדווקא אלה שאין להן הולכות ומתחייבות ולוקחות שמלה אצל מעצבי על. לא צריך להשתגע".
איפה: אוהלי קידר 17/1, ראש העין, בתיאום מראש: 03-9381972, 052-3286847.
שמלת כלה ב-3000 שקל שאפשר לקצר ולהפוך לשמלת ערב (צילום: אלי צריקר)
האופציה ההריונית
מי: שמלות כלה לנשים בהריון בעיצובה של אבישג ארבל.
טווח מחירים: 700-1000 שקלים.
השמלות: מדובר בשלוש גזרות של שמלות המחמיאות לנשים בהריון: גזרת האמפייר שמתרחבת החל מהחזה ובכך מאפשרת לבטן הגדלה מרחב מחייה, גזרת המעטפת שמטשטשת את הבטן, וכמובן גזרת A שתמיד מיטיבה עם הגוף הנשי, במיוחד בזמן ההריון. את כל הגזרות ניתן למצוא בבדים המותאמים לזמן ההריון, בין אם מדובר בשיפון, לייקרה או סאטן.
המחיר השפוי: "המטרה היא לייצר מוצר שנקנה מהמדף ובאופן מיידי זה מזיל את העלויות", מספרת ארבל. "אני לא מבינה את המעצבים שמעלים את המחירים כי מדובר בשמלת כלה; אני בעד מחירים נגישים לכולן. צריך לקחת בחשבון שיש ספקי בדים שמעלים מראש את מחירי הבדים שמיועדים לשמלה כלה וגם תופרים ואז המחירים יקרים יותר".
איפה: בזל 38, תל-אביב. שעות פתיחה: א'-ה' 9:30-20:00, ו' 9:30-16:00.
שמלה של אבישג ארבל. עיצובים יפים ומחירים נגישים (צילום: רונן פדידה)
סייל חד פעמי לכלות טרנדיות
מי: שמלות מעונות קודמות בעיצובה של הילה גאון במכירה חד פעמית.
טווח מחירים: 900-3,900 שקלים.
השמלות: שמלות וינטג' עם שיק אורבני המעוצבות במראה נקי ורומנטי.
מחיר שפוי - ליום אחד בשנה: "אני עושה מכירה פעם בשנה ביום מיוחד", מספרת גאון. "כל מי שרוצה שמלה ממעצבת ולא רוצה להשקיע סכומים גבוהים, תוכל ליהנות ממגוון שמלות באיכות גבוהה מבלי לשלם סכומים גבוהים".
איפה: טשרנחובסקי 21 תל אביב יום ו' 25.2.2011 בין השעות 9:00-16:00
רשמו ביומן. הזדמנות חד פעמית ב 25/2 לשים יד על שמלה של הילה גאון (צילום: רוני כנעני)
האופציה הנועזת
למי שרוצה לעשות את זה באמת בזול וכבר צברה קילומטראז' בשופינג און-ליין, אתר האינטרנט E-Bay, מציע אלפי שמלות כלה בעיצובים לוהטים ובמחירי רצפה מפנקים. מאחר שהמוכרים יעדיפו לתפור את השמלה לפי מידותייך, חשוב לוודא את המידות המדוייקות לפני, שלא לדבר על אמינות ומהימנות נותן השירות. אחת הכלות ששלחנו למשימה, רכשה שמלת כלה בעשרה דולר בלבד (!) בתוספת דמי משלוח של 140 דולרים. בסופו של דבר, נפרדה מ-830 שקלים לטובת העניין, לרבות דמי המכס שנאלצה לשלם. כלומר, מדובר במחיר שפוי אך לפאשניסטיות אמיצות בלבד.
עוד אפשרויות שכדאי לשקול:
1. חפשי ברשת: באתרים www.easywed.co.il ,www.sec2wed.com ובאתרי המכירות השונים (כגון יד 2 ודומיהם) אפשר למצוא שמלות כלה משומשות למכירה. המחירים מתחילים, בדרך כלל, ב־1000 שקל.
2. רוצה להיות כלה טרנדית ומגניבה? נסי לחפש בחנויות יד שנייה ווינטג,' במיוחד אם את רוצה להיות כלה בסגנון ישן-נושן.
.3 אם את מעדיפה לתפור שמלה, ותרי על המעצבים המפורסמים ופני לתופרת פרטית. שמלה אצל תופרת באזור ת"א עשויה לעלות כ־5000 שקלים, אך מחוץ לאזור המרכז המחירים יורדים פלאים, ומגיעים ל־2000 שקלים.
4. נסו להיעזר בגמ"חים כמו ארגון "יד אברהם," המסייע בהשכרת שמלות כלה למי שידה אינה משגת, טל' .03-5170573