שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

מצרים: שוטרים היכו כתב בריטי במוטות ברזל

הוועד הבינ"ל להגנת עיתונאים טוען כי כוחות הביטחון המצריים לא מסתפקים באלימות קשה נגד מפגינים ומסמנים מטרה חדשה לתקיפה - אנשי התקשורת הזרה שמסקרים את המהומות

עשרות בני אדם נהרגו עד כה במהומות האלימות במצרים ו-2,000 בני אדם נפצעו, וביממה האחרונה התברר כי לא רק מפגינים מתוסכלים נפלו קורבן לאלימות כוחות המשטרה המקומיים - גם אנשי התקשורת הזרה הם מעתה חלק ממנה. הוועד הבינלאומי להגנת עיתונאים (CPJ) מסר כי המשטרה המצרית סימנה לעצמה מטרה חדשה והיא לתקוף פיזית עיתונאים זרים שמסקרים את הפגנות המחאה נגד שלטונו של חוסני מובארק.

 

מצרים על סף הפיכה - כל הדיווחים, הכתבות והתמונות - בעמוד מיוחד

 

ה"גרדיאן" דיווח היום (יום שבת) כי רשות השידור הבריטית BBC הודיעה כי תגיש תלונה רשמית נגד הרשויות במצרים לאחר שאחד מכתבי הרשת הותקף על ידי שוטרים בקהיר. 


כילו את זעמם על בניין מפלגת השלטון. קהיר (צילום: רויטרס)  

 

אסד סאווי, כתב BBC בקהיר, הותקף באלות על-ידי שוטרים בזמן שסיקר את המהומות ברחובות עיר הבירה המצרית. כאשר הוא הוקף על ידי אנשי הביטחון, סאווי הציג את עצמו כעיתונאי ה-BBC - אך ללא הואיל. לדבריו, הוא הוכה שוב ושוב על ידי השוטרים ואנשי הביטחון ואף ספג מכות בראשו ממוטות ברזל "שבהם משתמשים כדי לשחוט בעלי חיים".

 

הזדהה כעיתונאי - והוכה באלות

בכך לא הסתיימו צרותיו של העיתונאי הבריטי. מצלמתו הוחרמה והוא נעצר על ידי המשטרה. מאוחר יותר שוחרר סאווי ממעצר מבלי שהוגש נגדו כתב אישום והוא הועבר לבית חולים לטיפול רפואי.

עם שחרורו מהמקום הוא שב לבצע את עבודתו העיתונאית.

 

פיטר הורוקס, עורך חדשות החוץ של רשות השידור הבריטית, אמר בתגובה להכאתו של סאווי כי יגיש לשלטון המצרי תלונה על האירוע החמור. "BBC מגנה את תקיפת אחד מכתביה על ידי הרשויות המצריות. חשוב שכל העיתונאים, בין אם הם מ-BBC או ממקום אחר, יורשו לעשות את עבודתם ללא פחד ולדווח על החדשות בעולם בצורה מדויקת וחסרת פניות.

 

כתב ה-BBC לא היה איש התקשורת הזרה היחיד שהותקף במצרים במהלך ביצוע תפקידו. בתחילת המהומות הותקף צלם של סוכנות הידיעות AP ונזקק לטיפול רפואי ואתמול הותקפו כתבים של רשת החדשות האמריקנית CNN על ידי שוטרים מצריים וציודם הוחרם. כמו כן, כתב של רשת הטלוויזיה הערבית "אל-גז'ירה", אחמד מנסור, נלקח למעצר והרשויות המצריות מנעו מכתבים נוספים של הרשת להיכנס למדינה.  


סימנו מטרה חדשה לתקיפה? שוטרים בקהיר (צילום: AP)

 

בעקבות האירועים, "אל-גז'ירה" קראה לרשויות המצריות לשים סוף להתערבות בעבודתה העיתונאית."אנו קוראים לרשויות במצרים לשמור על זכותה של התקשורת לדווח בצורה חופשית. אין להטיל מגבלות או הגבלות על חופש העיתונות", אמר איימן ג'בלה, אחד ממנהלי "אל-גז'ירה".

 

האויב המצרי - "אל-ג'זירה"

לפי דיווחי "אל-ג'זירה" אמש והלילה, השלטונות במצרים זיהו אותה כגורם שמתסיס את המהומות, והחל מאתמול בשעות הבוקר הם משבשים את שידוריה, כפי שעשו כבר בעבר. הרשת פרסמה הודעה שלפיה אתמול בבוקר הסירה ממשלת מצרים את ערוץ השידורים החיים שלה - "אלג'זירה מוּבַּאשיר (חי)", מלווין ה"ניילסאט", שדרכו יכול הציבור המצרי לצפות בו.  

 

לפי הודעת "אל-ג'זירה", גם קווי הטלפון הנייחים של משרדיה בקהיר נותקו, ושידורי ערוץ החדשות המרכזי שלה בערבית שובשו.

העיתון "ניו-יורק טיימס" דיווח כי אתמול והלילה הנחו מגישי החדשות של הרשת את צופיהם במצרים כיצד לעקוף את השיבוש היזום של השידורים, ולצפות בתכני הערוץ בכל זאת.

 

"אל-ג'זירה" קנתה לעצמה בעשור האחרון מעמד של רשת חדשות בינלאומית מובילה, אך בעשותה זאת גם נקטה קו תקיף נגד כמה משטרים, וזה של מובארק הוא אחד העיקריים ביניהם. רק במאי אשתקד האשימה מצרים את הרשת הקטארית כי תכננה יחד עם איראן, סוריה, חמאס וחיזבאללה הפיכה בשטחה. חודש מאוחר יותר התלוננו ב"אל-ג'זירה" שמצרים שיבשה את שידוריה ממשחק הפתיחה של המונדיאל בדרום אפריקה. לפי דיווחים, בתגובה שיבשה "אל-ג'זירה" בעצמה את שידור עשר הדקות האחרונות של המשחק בערוץ הטלוויזיה המצרי הקרקעי.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עבודה מסוכנת. צלם של סוכנות הידיעות AP שהוכה על ידי שוטרים
צילום: AP
מתגברים כוחות. טנקים של צבא מצרים בקהיר
צילום: AP
חייל מרגיע את אחד המפגינים בקהיר
צילום: AFP
לא מוותרים למובארק. מפגינים בקהיר
צילום: AP
מומלצים