שתף קטע נבחר

דו"ח: ירידה של 89% במעילות בבנקים ב-2010

גונבים אבל פחות: על פי דיווחי הבנקים, בשנה האחרונה בוצעו 20 מעילות בסכום כולל של 5 מיליון שקל - שיפור ניכר בהשוואה ל-2009. הנזק שנגרם ללקוחות: 2.9 מיליון שקל. הדיווחים אינם כוללים מעילות בסכומים של פחות מ-15 אלף שקל

סכום המעילות בבנקים, המדווח לבנק ישראל, עמד בשנת 2010 על 5 מיליון שקל, זאת לעומת 47.1 מיליון בשנת 2009 -כך עולה מדו"ח המעילות השנתי שהוגש ליו"ר ועדת הכספים של הכנסת לפני מספר ימים.

 

 

בשנה החולפת התקבלו בבנק ישראל 20 דיווחים על מעילות זאת לעומת 26 דיווחים ב-2009. יש לציין כי לא מדובר בכל המעילות המתרחשות, הואיל ועל פי הוראות הפיקוח על הבנקים, רק מעילה בסכום של מעל 15 אלף שקל, בארץ או 15 אלף דולר בחו"ל, מחוייבת בדיווח לבנק ישראל.

 

סכום הנזק במקרים בהם נפגעו לקוחות כתוצאה מהמעילה עמד על 2.9 מיליון שקל זאת לעומת 39.1 מיליון אשתקד. ב-13 מקרים נפגעו לקוחות הבנק כתוצאה מהמעילה, כאשר סכום הפיצוי ששולם ללקוחות עמד על 1.4 מיליון שקל.

 

12 מקרים הועברו לטיפול המשטרה וב-4 מעילות עדיין לא הסתיים הטיפול. על פי הדו"ח, כל המעילות הסתיימוו בפיטורין או בהשעיה של העובד המועל.

 

גניבה , גם מקרובי משפחה

בין המקרים שדווחו - מעילה בסך 2.2 מליון שקל בגין משיכת כספים שביצע עובד בנק מחשבונות של לקוחות וכן הפקדת צ'קים שהתקבלו מעורכי דין בגין טיפול בחייבים בחשבונות אחרים ומשיכת כספים אלו.

 

3 מעילות נוספות, בסך כולל של 1.3 מיליון שקל, דווחו בגין משיכת כספים מחשבונות של לקוחות. חלקם קרובי משפחה. מעילה נוספת בסך 400 אלף שקל, כוללת אי הפקדת כספים בחשבונות של לקוחות על פי בקשתם. ב-3 מקרים אחרים עובד הבנק החליט להגדיל לעצמו את מסגרת האשראי, בניגוד לנהלים וב- 2 מקרים נוספים, אין ודאות שמדובר במעילה.

 

מקרה אחד שהטיפול בו לא הסתיים הועבר להמשך בדיקה וטיפול על ידי היחידה לפניות הציבור שבפיקוח על הבנקים. במקרה זה עלה חשש לפגיעה בלקוחות נוספים על אלה שהעובד הודה במעילה בחשבונם

פורסם לראשונה 30/01/2011 20:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפקיד הגדיל לעצמו את מסגרת האשראי
צילום: רויטרס
מומלצים