שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

יציאת מצרים, 2011: ראינו מהפכה בשידור חי

אחרי עיכובים רבים בטיסות היוצאות מקהיר, נחתו הבוקר בנתב"ג שתי טיסות של אל על, והביאו עשרות נוסעים לישראל. משה, שהקדים את שובו: "אמנם לא טיילתי, אבל פעם ראשונה שראיתי מהפכה בשידור חי ואני לא מצטער על זה"

לילה מורט עצבים בנמל התעופה בן גוריון: כמה עשרות ישראלים שבו הבוקר (יום ב') בטיסות ly444 ו-ly446 של אל על מקהיר. קרוביהם חיכו כשש שעות באולם הנוסעים, בגלל העיכובים בקהיר. הנוסעים מספרים על אנרכיה ברחובות. "אמנם לא טיילתי, אבל פעם ראשונה שראיתי מהפכה בשידור חי ואני לא מצטער על זה. זה משהו שלא רואים כל יום, ואני אחזור למצרים", אמר משה שהקדים את שובו ארצה.

 

הנוסעים שחזרו מקהיר מדברים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"זה היה משהו לא רגיל, הם אנשים טובים מאוד", סיפרה כוכבה, אשתו של משה. "בארץ דאגו לי אבל אני לא מפחדת מכולם. היינו בפירמידות, בחפלות, ורק כשהגיע הבלאגן היינו במלון. אני לא אחזור למצרים כי אני תמיד מבקרת באותו מקום פעם אחת".

 

מצרים על סף הפיכה - כל הדיווחים והתמונות - בעמוד מיוחד


התרגשות בנתב"ג אחרי הנחיתה (צילום: ירון ברנר)

 

אמלי, אזרחית אמריקנית, שעובדת במצרים בארגון במגזר השלישי, שבה זמנית לקרוביה בישראל. היא תיארה מצב של אנרכיה: "אין בכלל משטרה ברחובות. רק כמה טנקים. בלילה אנשים גונבים, והיה פחד גדול. ידעתי שאני צריכה לחזור, ואני שמחה שיש לי מקום עם ביטחון כמו ישראל. לצערי, יש הרבה אנשים במצרים שאין להם לאן לברוח". בשלב מסוים, עברה אמלי לדבר בערבית: "ממשלת מצרים והנשיא חוסני מובארק מקפחים את האזרחים". היא הביעה דאגה לעתידה של מצרים: "מובארק לא יפול בקרוב", העריכה.

 

קסיס מירושלים: "אחרי מה שעברתי, הכי טוב זה להיות בישראל. עברו עלי שלושה ימים קשים בלי שינה. זה היה סרט לא יפה ולא אחזור למצרים בחיים".   

 

צילום: AFP

 

ישראלית אחרת ששבה לארץ, מיכל חיימון, סיפרה כי השוטרים המצרים לא אפשרו לתיירים לצאת מבתי המלון. "השוטרים לא הסכימו שנצא וניקח סיכון, כי אמרו שהסיכון הוא עליהם ונגרום להם נזק, שישראל תתנקם בהם. הם אמרו לנו 'אל תעשו לנו את הצרות האלה עם ישראל. תישארו בחדר ונשמור עליכם'", סיפרה.

 

לטענתה, השגרירות הישראלית לא עשתה די כדי לסייע להם. "זה היה סיוט וטוב שאל על הציל אותנו, אבל השגרירות לא עזרה לנו. הם אמרו לנו להישאר במלון ושהם יצרו איתנו קשר אם יהיה משהו חדש. איך אפשר לדעת מתי יהיה משהו חדש? הרגשתי נצורה שם ובחיים לא אחזור למצרים".

 

לוי גדעון, ישראלי נוסף שטייל בימים האחרונים במצרים ושב בטיסה מקהיר הזדהה עם זעמם של המפגינים המצריים. "הם מקופחים, מה זה שוטר שמרוויח 110 דולר בחודש? ממה הוא יתקיים? ראיתי בחורה בת 18 שמקבלת 50 דולר בחודש".

 

במצרים נערכים ליום שביעי של מהומות. הלילה לנו מפגינים בכיכר "א-תחריר" שבמרכז קהיר, והבטיחו להישאר שם עד שמובארק יפרוש. "הצבא חייב לבחור בין מצרים למובארק", נכתב על כרזה שהונפה בכיכר, שם חלקו מפגינים אוכל עם חיילים. מפגינים קראו לקיים שביתה כללית היום, ולערוך "הפגנת מיליונים". אמש הצטרף למפגינים מנהיג האופוזיציה, מוחמד אל-בראדעי, וקרא למובארק לעזוב את המדינה ולמפגינים להמשיך במחאה.

 

מנגד, ביקר מובארק בבור הפיקוד של צבא מצרים יחד עם סגנו החדש, עומר סולימאן, והבטיח כי ממשלתו החדשה תשמר את הסובסידיות, תשלוט באינפלציה ותספק מקומות עבודה. "אני דורש להחזיר את האמון בכלכלה שלנו", כתב מובארק לראש ממשלתו החדש, אחמד שפיק, במכתב שתוכנו פורסם הלילה בטלוויזיה הממלכתית של מצרים. "אני בטוח ביכולתך ליישם מדיניות כלכלית שתענה על הצרכים של העם".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
"הרגשנו נצורים". הישראלים בארץ
צילום: ירון ברנר
ימים קשים בלי שינה. חוזרים הביתה
צילום: ירון ברנר
ההמון עדיין בקהיר
צילום: רויטרס
האנרכיה שולטת
צילום: רויטרס
מומלצים