שתף קטע נבחר
 

איך מכינים עוף קל? בחרדל

אם יש לכם רגע פנוי, למה שלא תערבבו - בשקית! - כמה דברים טובים, תוסיפו נתחי עוף ותבלינים וכעבור זמן קצר תוכלו להוציא מהתנור עוף צלוי, פריך ועז טעמים? ואם תוסיפו תפוחי אדמה תקבלו ארוחה שלמה, מזינה וטעימה - מנה של בית

מסוג המנות שהופכות להיות מנת הבית, מפני שהיא טעימה וקלה, וגם כי היא פרקטית למדי: כשיש רגע פנוי, מערבבים כמה דברים טובים לרוטב פשוט, מעבירים לשקית, מוסיפים נתחי עוף ובצל סגול, סוגרים ושמים במקרר. בזמן שהעוף שוהה בשקית שבמקרר, הוא סופג את כל הטעמים המעולים שהוספתם לו, מתרכך והופך טעים יותר. כשרוצים – אחרי שעה, שעתיים, עשר או יומיים, אתם מחליטים, שולפים מהמקרר, מסדרים בתבנית, ומכניסים לתנור.

ייצא משם עוף מלא בטעמים עזים, צלוי ושחמחם. אם רוצים, אפשר להוסיף לכל זה תפוחי אדמה גם ואז בכלל יש לכם ארוחה שלמה ומזינה.

 

בואו להיות חברים שלנו גם בעמוד הפייסבוק של אתר לאשה

 

באיזו שקית כדאי להשתמש? בשקית ניילון חזקה עם סגירה טובה. כדאי להשתמש באלה שיש להן סגירה רב פעמית, אבל גם שקית רגילה, גדולה, שאפשר לקשור ולסגור היטב תתאים, העיקר שתהיה שלמה ואטומה.

 

סגנון והפקה: נטשה חיימוביץ'; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה: רובי כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המרכיבים (4 מנות)

4 ירכי עוף ו-4 רגלי עוף

3 כפות חרדל טוב (אפשר דיז'ון, עם או בלי גרגרים)

1 כף רוטב סויה

פלפל שחור גרוס

מלח (אבל בכמות מדודה, כי הסויה מלוחה)

1 כפית, או לפי הטעם, נענע מיובשת או אורגנו מיובש

2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ

 1/4 כוס שמן זית

 

לתוספת תפוחי האדמה:

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים, חצויים לרוחב וחתוכים ל-4

1 כפית מלח

 

ההכנה

1. העוף: שמים בקערה את החרדל, הסויה, הפלפל השחור ואם רוצים קצת מלח, מוסיפים את הנענע המיובשת (או האורגנו) וטורפים למרקם חלק. את התערובת מעבירים לשקית האטומה, אליה מוסיפים את העוף, הבצל והשמן. סוגרים את השקית היטב, ומשקשקים אותה, כדי שכל המרכיבים יתערבבו היטב. מאחסנים במקרר שעה לפחות, אבל אפשר גם למשך לילה שלם (8 שעות) ועד יומיים (48 שעות).

 

2. תפוחי האדמה: מרתיחים מים בסיר, מוסיפים כפית מלח ואת תפוחי האדמה ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שהמים רותחים שוב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3 דקות נוספות. מסננים ומתבלים שוב במלח.

 

3. הצלייה: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מעבירים את נתחי העוף והבצל מהשקית לתבנית צלייה גדולה, ויוצקים מלמעלה את הרוטב שבשקית. מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים אותם קצת עם הרוטב שבתבנית ומסדרים אותם בשכבה אחת בין נתחי העוף.

 

צולים 20 דקות, עד שנתחי העוף מתחילים להזהיב. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) וממשיכים לצלות כשעה-שעה ורבע, עד שנתחי העוף ותפוחי האדמה צלויים, שחומים ועשויים (אם העוף משחים מדי במהלך הצלייה, אפשר לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום ולהמשיך לצלות כך. כעשר דקות לפני סוף הצלייה כדאי להסיר את הרדיד ולהשחים את העוף). מוציאים ומשהים כרבע שעה.

 

4. ההגשה: מגישים חם.

 

לעוד מתכוני עוף ובשר של איילת הירשמן - בוידאו ועוד

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוף צלוי ברוטב חרדל, עם תפוחי אדמה
איילת הירשמן. מגישה מתכון באהבה ישירות ממטבחה
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים