הסדר טיעון לענת קם. לא תורשע בפגיעה במדינה
על-פי ההסדר, שיוצג ביום ראשון בבית המשפט, קם לא תורשע בעבירה של פגיעה בבטחון המדינה, אלא רק במסירת מידע אסור. התביעה תדרוש עונש מאסר של לא יותר מ-9 שנים. עורך דינה: "האישום היה מנותק מכל הקשר"
גם פרשת ענת קם מסתיימת בהסדר טיעון. אם לא יהיו הפתעות של הרגע האחרון, יציגו ביום ראשון הקרוב הפרקליטות וסנגוריה של ענת קם הסדר טיעון בבית המשפט המחוזי בתל-אביב. על-פי ההסדר, קם לא תורשע בעבירה של פגיעה בבטחון המדינה, אלא רק בהחזקת מידע ומסירת מידע שאסור היה לה למסור לאחרים. המדינה לא תבקש ככל הנראה עונש של יותר מ-9 שנות מאסר. עם זאת בית המשפט הוא זה שיקבע את העונש.
עו"ד איתן להמן, המייצג את קם יחד עם עו"ד אביגדור פלדמן, אמר ל-ynet: "ההסדר מגלם את מה שטענו מהתחלה, שהעבירה שיוחסה לה בכתב האישום המקורי היתה מנותקת מכל הקשר בסיפור הזה".
בינואר בשנה שעברה הוגש נגד ענת קם כתב אישום בגין בגניבת למעלה מ-2,000 מסמכים צה"ליים סודיים כשהייתה חיילת, ובמסירתם לעיתונאי "הארץ" אורי בלאו.
בחודש ספטמבר האחרון פורסם כי בין פרקליטיה של קם ופרקליטות המדינה מתגבש הסדר טיעון, לפיו קם תואשם בעבירה המוגדרת ריגול חמור, אך ללא כוונה לפגוע בביטחון המדינה, אלא רק בסעיף של איסוף, החזקה ומסירה של חומר סודי.
הפרשה שקיבלה את הכינוי "פרשת קם" נחשפה בחודש אפריל, אחרי תקופה ארוכה של מסתורין. קם, עד אז כתבת בערוץ הברנז'ה של אתר האינטרנט "וואלה!", נאשמת כי במהלך שירותה הצבאי כפקידה בלשכתו של אלוף פיקוד המרכז לשעבר, יאיר נווה, גנבה למעלה מ-2,000 מסמכים סודיים, בהם פקודות מבצע, סדרי כוחות ועוד. את המסמכים אלה - כולם או לפחות חלקם - מסרה לעיתונאי בעיתון "הארץ", אורי בלאו.
בלאו ביסס עליהם כתבות שפרסם, בהן כתבת תחקיר בנושא חיסול מבוקשים. הכתבה, שפורסמה לפני כשנה וחצי באישור הצנזורה, חשפה שצה"ל נתן אור ירוק להרג מבוקשים בגדה, גם כשלכאורה ניתן היה לעצור אותם.
כתוצאה מהתחקיר על החיסולים, פעילי שמאל וארגון "יש גבול" הגישו לאחרונה עתירה לבג"ץ נגד חזרתו של האלוף נווה לצה"ל ומינויו לתפקיד סגן הרמטכ"ל. בנוסף, לאחר שהוחלט למנות את האלוף נווה לרמטכ"ל זמני על רקע סערת ביטול מינוי האלוף יואב גלנט, פנו פעילי השמאל לבג"ץ להוציא צו ביניים נגד המינוי.
Read this article in English