שתף קטע נבחר

 
צילום: מיכאל קרמר

הממשלה ביטלה מינוי גלנט: "הוא הולך עד הסוף"

בג"ץ אמנם קבע דיון ליום שלישי, אבל ראש הממשלה והשרים בחרו לא לחכות - וביטלו את מינויו של יואב גלנט. ההצבעה על בחירת גנץ לרמטכ"ל נדחתה. קצינים על עתירת גלנט: "הוא מידר את כולם. צריך לתת לשפיץ של צה"ל לפרוש בכבוד"

בג"ץ עדיין לא סגר לגמרי את הדלת בפניו של האלוף יואב גלנט, לפחות לא עד הדיון שייערך ביום שלישי הקרוב בעתירה שהגיש נגד ביטול מינויו לרמטכ"ל בשל פרשת הקרקעות - אבל השרים החליטו לא לחכות. הממשלה ביטלה היום בצהריים (יום א') את מינויו של גלנט לרמטכ"ל, אבל לא הצביעו על מינויו של בני גנץ. בצהריים אמר ל-ynet קצין בכיר בצה"ל כי "גלנט נלחם על חייו ומתנהג בדיוק כמו שהוא נוהג לפעול בצבא: הולך עד הסוף".

 

הדרך למינוי - הכותרות האחרונות ב-ynet:

 

גלנט עתר בדרישה להוציא צו ביניים לעיכוב הליך מינויו של הרמטכ"ל המיועד גנץ, עד לבדיקת מינויו בוועדת טירקל. השופט אליקים רובינשטיין דחה את בקשתו, אך הורה לקיים את הדיון בפרשה מחרתיים. עוד לפני הדיון ביום השלישי, הצביעה הממשלה על ביטול מינויו של גלנט, אבל החליטו לחכות להכרעת שופטי העליון, על מנת להתקדם במינויו של גנץ. 

 

החלטת גלנט להגיש את העתירה, זמן קצר לפני ישיבת הממשלה השבועית שבה הוצגה לשרים מועמדותו של גנץ, הצליחה להפתיע חלק מהקצינים בצה"ל, ובהם גם כאלה הנחשבים לחברים קרובים של האלוף שהודח מהמרוץ לפיקוד על צה"ל.


גלנט נלחם על שמו הטוב. לא מרים ידיים (צילום: גיל יוחנן) 

 

אחד מהם אמר כי "הוא מידר את כולם ותכנן את המהלך בשקט. קשה שלא לומר שזה משלים את מה שהוא משדר כל העת, שהוא מאמין בלב שלם כי לא ניתן לסיים את הפרשה באופן הזה, ושלכל הפחות מגיעה לו זכות לטהר את שמו".

 

קצין אחר, שהיה מפקודיו של גלנט במבצע עופרת יצוקה, הסתפק בשלוש מילים כדי לתאר את תכונותיו: "תעוזה, נחישות והתמדה". הוא הסביר כי "זה מה שהפעיל אותו בצבא, וזה מה שמפעיל אותו כעת - באולמות בית המשפט העליון".

 

בצבא כבר נערכים לגנץ

למרות שהכרעה רשמית וסופית בנושא טרם התקבלה, החלו בצה"ל להיערך, לפחות ברמה הסמלית, לכך שגנץ הוא שיוכתר, בסופו של דבר, לרמטכ"ל ה-20 של ישראל. קולות רבים בשורות הצבא הודו כי המערכת זקוקה כעת ליציבות, אך עם זאת אמרו מפקדים בכירים רבים כי גם אם גלנט לא ימונה לרמטכ"ל, אסור לאפשר לו לפרוש מצה"ל כשכתם הפרשה מרחף מעליו.

 

"במקרה המורכב שנוצר, הוא לא יוכל להתנקות אלא באמצעות ועדת טירקל", הסביר אחד המפקדים. "עשרות הופעות שלו בתקשורת ואמירות כאלה ואחרות של אנשים שמכירים אותו לא הצליחו להסיר את העננה שרובצת מעליו. לכן, זה יהיה טבעי ונכון שהוא יבקש להגיע פעם נוספת לוועדת טירקל, עם כל הניירות והמסמכים החדשים. הוא צריך לתת לה לומר את דבריה".

 

גנץ יוצא מביתו, הבוקר. בצה"ל מתכוננים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אותו מפקד הדגיש כי בכל מקרה, יש לזקוף גלנט זכויות רבות על שירותו רב השנים, שברובו היה "בשפיץ של צה"ל" - ולכן קרא לאפשר לו לפשוט את מדיו בראש מורם. קצינים נוספים אמרו כי הם משוכנעים ששר הביטחון, אהוד ברק, עדיין מציב את גלנט בראש סדר העדיפויות שלו לתפקיד הרמטכ"ל. עם זאת, הם הסבירו כי בשל הנסיבות המורכבות ויחסיו הבעייתיים עם הרמטכ"ל היוצא, גבי אשכנזי, שברק מתנגד להארכת כהונתו, התבצע התהליך במהירות כזו שמנעה מגלנט להגיע לוועדת טירקל.

 

ברק לא מוצא זמן להסברים

שר הביטחון, אהוד ברק, שכבר ספג לא מעט ביקורת על התנהלותו בפרשת מינוי הרמטכ"ל, הצליח לעורר סערה נוספת. ברק, שהסביר את סירובו להאריך את כהונת הרמטכ"ל היוצא, גבי אשכנזי, עד לאיתור מחליף קבוע עבורו ב"בעיות אתיות ומקצועיות" של האחרון, לא הצליח למצוא זמן כדי להתייצב לדיון בנושא בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ שאול מופז מקדימה, זימן את ברק להתייצב במליאת הוועדה מחר בשעות הבוקר והצהריים, אחרי שבלשכתו מסרו כי הם מתקשים לאתר בלוח הזמנים שלו זמן פנוי לשם כך - לא היום, וגם לא מחר. לפי הכללים, על שר הביטחון להתייצב לפני חברי הוועדה בכנסת, אולם כפי הנראה, לא כך יקרה.


ברק בישיבת הממשלה. הזמן קצר והמלאכה מרובה? (צילום: גיל יוחנן)

 

גורמים בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת אמרו ל-ynet בזעם כי שם עשו כל מאמץ להגמשת לוח הזמנים, כדי לאפשר לברק להגיע ולהתייצב שם. אלא שלטענתם, השיבו בלשכתו כי הוא יגיע רק אחרי שישוב מביקורו בארצות-הברית: "על-רקע זה הוחלט לקבוע את הדיון למחר בבוקר. בשלב זה, טרם התקבלה הסכמת לשכת ברק להתייצב כמתבקש".

 

אין זו הפעם הראשונה שברק מתעמת עם גורמים בכנסת על זימונו לדיונים בנושאים הנוגעים לו ולרמטכ"ל. רק לאחרונה הוא סירב להתייצב לדיון בוועדה לביקורת המדינה, בראשות ח"כ יואל חסון מקדימה. ברק אמור היה להגיע, יחד עם הרמטכ"ל היוצא אשכנזי, לדיון על דו"ח מבקר המדינה על המינויים הבכירים בצה"ל. תגובתו של שר הביטחון טרם התקבלה.

 

בהכנת הכתבה השתתף רוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלנט. "מגיעה לו זכות לטיהור שמו"
צילום: באדיבות דובר צה"ל
גנץ. המינוי - לא לפני יום שלישי
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים