נסראללה: ישראל - האחרונה שמגינה על מובארק
בנאום מביירות הרעיף מזכ"ל חיזבאללה תשבוחות על העם המצרי ואמר כי הוא "עושה דבר עצום וכותב פרק בהיסטוריה של האזור". על ארה"ב אמר: הם מנסים להכיל את המהפכה, אבל מה שמעניין אותם הוא האינטרסים שלהם ושל ישראל
מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, תקף אחר הצהריים (יום ב') את "הדו-פרצופיות" האמריקנית בטיפולה במשבר במצרים, ואמר כי ישראל היא המדינה האחרונה שמגינה על משטרו של חוסני מובארק. הוא שיבח את העם המצרי במאבקו ואמר כי נצחונם "ישנה את אזורנו לחלוטין לטובת העמים, במיוחד בפלסטין".
"אמריקה באה להפיל את המשטר הזה שהיה חבר נאמן באבטחת האינטרסים שלה. אם נקשיב לאמריקנים משתי המפלגות – הדמוקרטים והרפובליקנים - האם זה הגיוני שארה"ב תנסה להפיל את הנשיא הזה (מובארק) כמו שראינו ב- 1979 במהפכה באיראן? האמריקנים מנסים לרכב על הגל, להכיל את המהפכה, לשפר את תדמיתם הנתעבת בעולמנו ולהציג את עצמם כמגינים על העמים ועל חרויותיהם לאחר עשורים שבהם קשרו קשרים עם הדיקטטורים הגרועים ביותר באזורנו.
מצרים על סף הפיכה - הדיווחים והתמונות בעמוד מיוחד :
- ארה"ב מרככת עמדה: אסור שמובארק יעזוב כעת
- שבועיים להפגנות: "עיר אוהלים" בכיכר א-תחריר
- מצרים מציעה "סוכריה": הקפצת שכר לעובדי ציבור
- סגן נשיא מצרים הבהיר: המפגינים לא יקבלו עוד
- סוף למשבר במצרים? ועדת מומחים תבחן רפורמה בחוקה
עדכונים שוטפים על מצרים גם בפייסבוק של ynet
"הממשל האמריקני ערך סקרים באזורנו כדי לדעת מה חושבים האנשים, מה הם רוצים ומה לא. התשובות היו ברורות. הרוב המוחץ עוין את המדיניות האמריקנית ודוחה אותה בשל נטייתה המוחלטת לצד ישראל. הם הבינו כי המשטרים שכרתו עמם ברית אינם יכולים לעמוד זמן רב מול רצונם של העמים. המשטרים הללו לא מחזיקים בשום פופולריות או כבוד מצד עמם... מה שמעניין את האמריקנים באזור הוא האינטרסים שלה ושל ישראל. זה לא משנה מי יהיה בשלטון - מנהיג איסלאמי או לא. מה שמעניין אותם הוא עמדתו המדינית – האם הוא יהיה מחוייב לאינטרסים של אמריקה וישראל", דברי נסראללה.
מזכ"ל חיזבאללה, שבמהלך מבצע "עופרת יצוקה", קרא בצעד חסר תקדים לצבא המצרי למרוד במובארק, הביע תמיכה מלאה בהפגנות במצרים וניצל את ההזדמנות גם לשגר חצי ביקורת לירושלים: "ראו מה כל הישראלים אומרים פה אחד על משטר מובארק. הם מדברים בעצב רב על אובדת בן הברית האחרון של ישראל באזור אחרי שאיבדו את השאה באיראן ב- 1979 ואת טורקיה בעקבות התקיפות בלבנון ובעזה. יש הסכמה פה אחד בישראל על הרצון לשמור על המשטר הזה (של מובארק) ויש ביקורת קשה בישראל על הססנותה של ארה"ב בעניין".
"יש כאן משטר שישראל פועלת פה אחד, יומם ולילה, כדי לשמור עליו ולהגן עליו", המשיך מובארק. "מצד שני – יש כאן משטר שהעם המצרי רוצה להפיל. השאלה היום למנהיגי הדת, למוסדות הדת, לנבחרים בכל התחומים, לעמים הערביים והאיסלאמיים - באיזה צד אתם עומדים? לצד ישראל המגינה על המשטר הזה או לצד העם המצרי שרוצה להפיל אותו. זוהי לא רק סוגייה של זקן רעב או תינוק מסכן, אלא של עם שלם".
אל העם המצרי שיגר נסראללה דברי תמיכה ונימוסים. "אני רוצה להתנצל בפני העם המצרי והתוניסאי שלקח לנו זמן להשמיע את קולנו. לא ייתכן שנשב על הגדר כאשר יש מאבק בין מקפח למקופח. יש לנו ניסיון כואב עם המשטר המצרי (בהקשר למעצר חוליית חיזבאללה במצרים - ר.נ). לעם המצרי אני אומר: איננו רוצים להתערב בענייניכם הפנימיים. אתם תחליטו את מי אתם מקבלים ומי לא. אולם אנו רוצים להביע בפניכם את אמונתנו כי מה שאתם עושים הוא דבר עצום, וכותבים פרק בהיסטוריה של האזור. נצחונכם ישנה את אזורנו לחלוטין לטובת העמים, במיוחד בפלסטין. נכנסתם היום לקרב על הכבוד הערבי".
"לא לחינם נאמר כי מצרים היא 'אם העולם'. מאבקכם עשוי לשנות את פניו של העולם. הלוואי והיינו יכולים להיות איתכם בכיכר א-תחריר... האם זו אינתיפאדת רעב או דמוקרטיה? אם זו אינתיפאדה פוליטית? אנו מול מהפכה כוללת, מהפכה של עניים, בני חורין, המתנגדים לקיפוח לרצון אמריקה וישראל. לכן, זוהי מהפכה עממית וחברתית נגד הרעב והדיכוי ונגד מדיניות המשטר המצרי כלפי הסכסוך הערבי-ישראלי".