הופעת בכורה מתוקה: גורת בבון ג'ינג'ית בספארי
שמחה גדולה בחצר בבוני המצרים בספארי בר"ג. לראשונה מזה כ-30 שנה, נולדה גורה בעלת פרווה בגוון ג'ינג'י-בלונדיני. האם סקאד, בת ה-20 מטפלת בה בהצלחה וכעת מחפשים שם מתאים לגורה, המתחיל בס'. יש הצעות?
במשך שישה חודשים המתינו המטפלים בספארי ברמת-גן לבואה של תוספת חדשה ללהקת בבוני המצרים. סקאד, נקבת בבון בת עשרים שנה, שנולדה בתקופת מלחמת המפרץ, המליטה לאחרונה גורה בתאי הלינה הפנימיים במתחם הבבונים, דבר שגרם להתרגשות גדולה בקרב חברי הלהקה והמטפלים בחיות.
"נקבות הבבונים בדרך כלל ממליטות בשעות הלילה ואז כשהמטפלים מגיעים הם מקבלים הפתעה גדולה בבוקר. זה בדיוק מה שסקאד הכינה לנו והביאה לעולם גורה עם גוון פרווה מיוחד במינו", מספר ל-ynet עופר מטלון, ראש ענף קופים בספארי ברמת-גן.
על פי החשד, האב של הגורה הוא שפירא, אחד משני הזכרים הבוגרים בלהקה והיחידים שעדיין פוריים מתוך קבוצה של חמישה זכרים. שאר הזכרים טופלו כדי לשלוט על כמות הרבייה בלהקה ומדי מספר שנים נולד גור חדש.
הקבוצה המקורית של הבבונים הגיעה לאחר שהגן החיות בתל-אביב נסגר בשנת 1980, כשמרביתם היו בבונים בעלי פרווה לבנה בהירה ושתיים מהנקבות היו ג'ינג'יות. עם השנים, הנקבות כתומות הפרווה לא המליטו גורים וגם הזכרים הלכו והתמעטו. בספארי הביאו זכרים חדשים מגני חיות בארץ.
בספארי מציינים כי ב-30 השנים האחרונות לא נולד בבון ג'ינג'י וככל הנראה הגן שהיה חבוי בחלק מהנקבות והזכרים לא השפיע על ההמלטות השגרתיות של גורים בעלי פרווה שחורה. מאז תחילת שנות ה-80, היו בגן צמד נקבות בבון ג'ינגיות, אך הן לא המליטו גורים בעלי פרווה כתומה. המטפלים מעריכים כי גם הזכר שפירא והנקבה סקאד נשאו עימם את הגן המדובר.
"מבחינתנו, זו המלטה נדירה ושמחה. סקאד מיניקה את הגורה בהצלחה, ללא כל בעיה שמצריכה התערבות חריגה מצידנו. אנחנו נותנים לה את כל המרחב כדי לגדל את הגור ושמחים לראות שגם חברי הלהקה מגיעים לתמוך ולנסות ללטף את הגורה החדשה", מציין מטלון. כיאה לאם טריה, סקאד לא מאפשרת לחברי הלהקה לגעת בגורה, למרות שאביה מנסה ללא הרף לעשות זאת.
בטבע, בבוני המצרים נחשבים לנפוצים מאוד באזורים מדבריים למחצה ואינם נתונים בסכנת הכחדה. למרות זאת, לפני יותר מ-20 שנה הם היו במצב קשה בטבע, אך כיום הם נפוצים בעיקר בצפון-מזרח אפריקה, באתיופיה, סודן, סומליה ואפילו בדרום מזרח ערב הסעודית. בשנים האחרונות הם התרבו בכמויות גדולות, עד שבאיזורים מסויימים באפריקה הם נחשבים אפילו למזיקים ליבולים. בבבוני המצרים חיים בטבע בלהקות שיכולות להגיע למאות פרטים. בספארי, בדומה לטבע, לכל זכר יש הרמון עם מספר נקבות.
אביה של הגורה הקטנה, מנסה ליצור מגע עימה, אך האם שמגוננת עליה מאוד, לא מאפשרת לו לעשות זאת רבות. המטפלים מעריכים כי תוך מספר חודשים צפוייה הגורה לגדול ולהתרוצץ בשטח המחייה של הקופים. "היא יונקת כרגע בלי הפסקה וצמודה לאמא שלה. היא עדיין לא אוכלת מזון מוצק וזה ייקח זמן עד שתאכל את המזון כמו שאר הבבונים", מסכם מטלון.
בספארי מחזיקים אצבעות כי הגורה תעבור את התקופה הקרובה בבריאות והם מחפשים לה שם חדש שיתחיל באות ס', בדומה לאות הראשונה בשמה של אמה. יש לכם הצעות? כתבו לנו בתגובות והמטפלים מבטיחים לשקול אותן בחיוב.