לייק למהפכן המצרי מגוגל בכיכר א-תחריר. צפו
ההמונים בכיכר בקהיר חיבקו אמש בקריאות עידוד את ואאל רנאים, מנהל השיווק של גוגל במזרח התיכון, ששהה במעצר 12 יום, לאחר שסייע להצית את המחאה בפייסבוק. הוא שבה את לב המצרים כשפרץ בבכי בראיון טלוויזיוני
ואאל רנאים (31), מנהל השיווק של גוגל במזרח התיכון ובאפריקה, שהפך לגיבור המהומות במצרים, שב אמש (יום ג') כגיבור לכיכר א-תחריר בקהיר. "לא נוותר", הבטיח להמונים שהריעו לו, אחרי 12 יום במעצר במתקן סודי.
מצרים על סף הפיכה - הדיווחים והתמונות בעמוד מיוחד:
- מצרים מציעה "סוכריה": הקפצת שכר לעובדי ציבור
- "לכו הביתה!" - צפו במנוסת האסירים במצרים
- בואו לעשות לייק גם בעמוד הפייסבוק של ynet
רבים התרגשו לראותו נשבר בבכי בראיון שהעניק מוקדם יותר לערוץ לוויין פרטי. עבור לא מעט מצרים, זו היתה הפעם הראשונה שבה ראו את רנאים והתוודעו לסיפורו. הוא סיפר בראיון שאפילו חש כבוד כלפי כמה מחוקריו, וחזר שוב ושוב "אנחנו לא בוגדים". מגישת התוכנית הציגה תמונות של אדם צעיר שנהרג במהומות. רנאים פרץ בבכי, ועזב את האולפן.
"בכיתי", סיפרה פיפי שאווקי, עקרת בית בת 33, שצפתה בראיון, ובעקבותיו החליטה לצאת לכיכר, והביאה את שלוש בנותיה ואת אחותה: "הרגשתי כאילו הוא בני, וכאילו כל הצעירים פה הם בניי".
כעבור 20 שעות, כבר היו לא פחות מ-130 אלף מצטרפים לעמוד פייסבוק תחת הכותרת "אני מסמיך את ואאל גנאים לדבר בשם המהפכנים המצרים". למרות הקריאות הללו, רנאים אינו רואה בעצמו מנהיג הצעירים המהפכנים. "אני לא גיבור", אמר בראיון הטלוויזיוני, "כתבתי על מקלדת באינטרנט ולא נחשפתי לסכנה. הגיבורים הם אלו שנמצאים ברחובות".
"מובארק, עזוב". גיבור ההמונים (צילום: רויטרס)
רנאים, נשוי לאמריקנית ואב לשניים, נעלם יומיים אחרי פרוץ המהומות, ונלקח למתקן מעצר סודי. לאחר ששדרנית הטלוויזיה המפורסמת מונא שאזלי פרסמה הודעה על היעלמותו, דרשו שרים במצרים לחפשו. מזכ"ל מפלגת השלטון, חוסאם בדראווי, הגיע לתחנת המעצר והסיע אותו לבית הוריו.
לפני מספר חודשים נפתח עמוד בפייסבוק לזכרו של חאלד סעיד, איש עסקים בן 28 מאלכסנדריה, שהוכה למוות בידי שוטרים ביוני. העמוד הזה הפך למקום ביטוי נגד אלימות המשטרה. יחד עם פעילים נוספים, החליטו רנאים וחבריו לארגן הפגנות ב-25 בינואר, "יום המשטרה" במצרים. הפעילים הפיצו את המחאה המתארגנת באינטרנט ובטלפונים, אך לא ציפו שכך זה ייגמר: "חשבנו שניעצר תוך דקות. אני לא מתלוצץ", סיפר זאיד אל-עוליימי, אחד הפעילים למען מוחמד אל-בראדעי.
גם אחרי מעצרו, נותר עמוד הפייסבוק שפתח אחת הנקודות החשובות למארגני המהומות, ושם התארגן "יום הזעם" ב-28 בינואר. אמש, בכיכר א-תחריר, קרא רנאים להמונים "לא נעזוב עד שדרישותנו יתמלאו", והניף את אגרופו באוויר "מובארק, עזוב, עזוב", קרא והביע תנחומים למשפחות ההרוגים במהומות. ההמונים השיבו בתרועות ובשריקות בוז לנשיא. למרות שהמהומות שככו, נותרו גם הלילה אלפים בכיכר א-תחריר בקהיר, רבים מהם ילדים.